renault

BPM-vrijstelling voor bestelauto’s verdwijnt in 2025

05-03-2024

Op dit moment hoeven ondernemers geen BPM te betalen bij het aanschaffen van een bestelauto/bedrijfswagen. Vanaf registratiedatum 1-1-2025 betalen ondernemers BPM (aanschafbelasting) bij aankoop van een bestelauto. Voor elektrische bestelauto’s blijft de BPM-vrijstelling wel bestaan.

bpm-vrijstelling-trafic-master

CO2-uitstoot

De hoogte van de BPM wordt bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot van het voertuig. Hoe hoger de CO2-uitstoot hoe hoger de BPM. Afhankelijk van het type voertuig kan dit vanaf 2025 zomaar € 13.000,- of meer gaan kosten dan vóór 1-1-2025.

De overheid wil met deze wijziging de verkoop van emissievrije en zuinige bestelauto’s stimuleren. Een emmissievrije bestelauto zoals de 100% elektrische Renault Trafic of Renault Master E-Tech zijn dus vrijgesteld van BPM.

zero-emissiezones

Buiten de BPM afschaffing worden vanaf 2025 ook vele zero-emissiezones van kracht in Nederlandse binnensteden. Of uw huidige voertuig eventueel nog in aanmerking komt voor een (tijdelijke-) overgangsregeling hiervoor, danwel de mogelijkheden om langere termijn deze zones in te komen zijn actuele vraagstukken.

Met al deze ontwikkelingen in zicht is het wellicht raadzaam u momenteel goed te laten informeren. Bij een vervangingsbehoefte zou het wellicht nog raadzaam kunnen zijn om in 2024 nog te profiteren van de BPM-vrijstelling danwel te kijken naar de emmissievrije oplossingen (ook met het oog op genoemde zero-emissiezones).

Direct rijden met bpm-vrijstelling

Om hier op in te spelen beschikt Nebim niet alleen over een gamma zero emissievoertuigen, maar bieden wij ook de mogelijkheid uit voorraad (voor registratie 2024) bestelauto’s met dieselmotoren te kunnen leveren om dit jaar nog wel te profiteren van de BPM-vrijstelling. Neem contact op met een van onze Nebim vertegenwoordigers.

bpm-vrijstelling-header-3
Vertegenwoordigers
Roy de Jeu-nebim
Roy de Jeu Rayon: Weert ~ Elsloo roy.de.jeu@nebim.eu
Frank Schreurs-nebim
Frank Schreurs Rayon: Venlo ~ Weert frank.schreurs@nebim.eu

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu