renault

Eussifruit over de Renault Master: 'Betrouwbaarheid is sterk punt'

13-02-2024

De appel valt niet ver van de boom. Dat geldt zowel letterlijk als figuurlijk voor Xavier Meijers. Net als zijn vader vroeger, runt hij een groothandel in groenten en fruit. Distributie voert hij onder andere uit met Renault Master koelwagens. “De prijs-kwaliteitverhouding en de betrouwbaarheid zijn sterke punten van deze bussen.”

Van 2 naar 20 man

Eussifruit is een groothandel in aardappelen, groenten en fruit en gesneden groenten. “Ik zeg altijd: we zijn een nieuw bedrijf met een oude, bekende naam”, zegt eigenaar Xavier Meijers. “Mijn vader had vanaf 1964 onder die naam ook een groothandel in groenten en fruit. In 2009 ben ik samen met mijn vrouw Chantal weer begonnen met een groente- en fruithandel. Inmiddels hebben we 20 man personeel. We leveren onder andere aan scholen, franchisesupermarkten, horeca, productiebedrijven, ziekenhuizen, pretparken en verzorgingshuizen. De meeste van onze afnemers zitten in Duitsland. Daarnaast leveren we aan klanten in België en Nederland.”

Eussifruit mandarijn
Nebim Eussifruit Kerkrade
Eussifruit Renault Master

Klein, groot of met blaadje?

Eussifruit haalt veel aardappelen, groenten en fruit rechtstreeks van telers en veilingen. Andere producten, zoals citrusvruchten en druiven, worden geïmporteerd uit Italië, Spanje en Frankrijk. Daarbij moet Meijers rekening houden met de voorkeuren van zijn afnemers. “Een Nederlandse consument heeft het liefst een kleine mandarijn, een Duitser juist een grote en een Belg wil graag een mandarijn waar de blaadjes nog aan zitten. Al moet ik zeggen dat de verschillen de laatste jaren minder groot worden. Hetzelfde geldt voor de snijkeuken. Hier worden op receptuur van klanten verschillende wokmixen en salades met of zonder dressing gemaakt.”

Eussifruit Xavier Meijers

‘Een auto moet het altijd doen’

De vestiging van Eussifruit in Kerkrade is het centrale punt voor de aan- en afvoer van groenten- en fruit. Hier worden ook de gesneden groenten op bestelling bereid. Distributie voert Eussifruit uit met 11 bedrijfsbussen, waarvan vier Renault Master koelwagens. “In 2014 hebben we onze eerste Renault Master geleverd gekregen en de afgelopen jaren zijn dat er steeds meer geworden. De prijs-kwaliteitverhouding en de betrouwbaarheid zijn sterke punten van deze bussen. Een auto moet het altijd doen, zeker omdat we met versproducten werken. In al die jaren hebben we met onze Renault Masters nooit grote problemen gehad.”

“De auto is prima, de service van de werkplaats is goed en de verkoper is vakbekwaam.”

Makkelijk laden en lossen

De Renault Master koelwagens zijn naar de wens van Eussifruit aangepast. “Onze bussen beschikken over twee schuifdeuren, aan weerskanten eentje, zodat we overal eenvoudig kunnen lossen. Ook kiezen we standaard voor de verlengde versie van de Renault Master, zodat we genoeg vloerruimte hebben om zo laag mogelijk te laden. Daardoor hoeven we niet zo hoog te stapelen en kunnen medewerkers ergonomisch werken. Ook ligt de bus daardoor stabieler op de weg. Verder zit de cabine ergonomisch goed in elkaar. Alle knoppen zitten op de plek waar je ze verwacht en de cabine is netjes aangekleed. Daarnaast vinden we veiligheid erg belangrijk en daarom kiezen we standaard voor een achteruitrijcamera.”

Renault Masters Eussifruit

Een goed pakket

Dit jaar heeft Eussifruit één nieuwe Renault Master geleverd gekregen en volgend jaar volgen er nog twee. “Inmiddels bestaat het leeuwendeel van onze bussen uit Renault Masters. De combinatie Renault Master en Nebim is voor ons een goed pakket. De auto is prima, de service van de werkplaats in Elsloo is goed en de verkoper is vakbekwaam: je wordt goed geadviseerd en krijgt het juiste product voor wat je nodig hebt.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Renault Master?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu