volvo
Volvo-FL_header

VOLVO FL

Voor stadsdistributie zonder compromis

Distributie in de binnenstad vraagt om een truck met speciale kwaliteiten. Als het gaat om stedelijke transporten, krijgt de Volvo FL elke taak geklaard. De Volvo FL is wendbaar, krachtig, biedt superieure rijeigenschappen en wordt opgebouwd voor uw specifieke vereisten. Nebim verzorgt voor u het hele traject inclusief het begeleiden van de opbouw.

Volvo FL in het kort

 • Motorvermogen: 210-320 pk
 • Drie cabineformaten
 • Bakwagen
 • Diesel, biodiesel, HVO, elektrisch

CABINES

 • Dagcabine
 • Korte slaapcabine
 • Manschappencabine

Een comfortabele werkplek voor de chauffeur

De Volvo FL-cabine staat voor rijcomfort en veiligheid. Afhankelijk van uw eisen zijn er drie afmetingen beschikbaar: de dagcabine, de comfortcabine en de manschappencabine, die ruimte biedt aan 7 personen.

Wanneer u dagelijks vaak in en uit uw voertuig stapt, is een handige, ergonomisch vormgegeven instap een must. Een ruim en comfortabel interieur met goed afgestemde functies zorgt voor optimaal rijcomfort. In de Volvo FL vindt u alles wat u nodig heeft, precies op de gewenste plek, en ook altijd binnen handbereik. Zowel de chauffeurs- als de bijrijdersstoel kunnen naar wens worden afgesteld voor een perfecte ergonomische rijpositie. Het interieur van de nieuwste generatie Volvo FL heeft LED-verlichting en een afsluitbare opbergruimte.

Nieuw: De verbeterde Volvo FL

Indrukwekkend vermogen, optimaal wendbaar

De Volvo FL-motoren leveren een indrukwekkend vermogen en koppel. De Volvo FL is leverbaar met een D5K (210 of 240 pk) of D8K (250, 280 of 320 pk) motor. Met het brede vermogensbereik, de snelle respons en de optimale manoeuvreerbaarheid is de Volvo D8K-motor ideaal voor distributie in de binnenstad. De D5K is kleiner en lichter, en bedoeld voor brutogewichten tussen de 10 en 16 ton. Alle uitvoeringen van de D5K-motoren zijn geschikt voor synthetische diesel (Hydrotreated Vegetable Oils, HVO EN15940). Een variant van de D5K240-motor werkt op zuivere biodiesel (Rapeseed Oil Methyl Esters, RME B100).

Het beste zicht rondom de truck

Duidelijk zicht op wat er rond de truck gebeurt, is cruciaal voor de veiligheid. Een grote voorruit die tot dicht boven het instrumentenpaneel doorloopt, geeft een breed zicht naar voren, de zijkanten en vlak voor de voorzijde van de cabine. Als u kiest voor de optionele zijspiegel aan de passagierszijde, verlaagde ramen in de portieren en een achterraampje, kunt u uw lading en uw directe omgeving nog beter in de gaten houden. In de nieuwste generatie Volvo FL zijn de buitenspiegels slanker, zodat de bestuurder een beter zicht om de omgeving rond de cabine heeft. U kunt ook kiezen voor een 360 graden birdview-camerasysteem en/of een zijzichtcamera.

Uitgebreide veiligheidsfuncties

De chauffeur wordt onderweg geholpen met geavanceerde veiligheidssystemen zoals Electronic Stability Control, Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support. De nieuwste generatie Volvo FL heeft ook extra veiligheidsfuncties om de veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers te vergroten, zoals:

 • Vulnerable Road User Detection (systeem om kwetsbare weggebruikers te zien)
 • Side Collision Avoidance Support (detecteert andere weggebruikers en waarschuwt de chauffeur voor mogelijke risico’s)
 • Driver Alert Support (waarschuwt de chauffeur als het rijgedrag anders is dan normaal en bijvoorbeeld op vermoeidheid duidt)

DE TOTAALOPLOSSING VAN NEBIM

Als Volvo Trucks-dealer snappen wij dat alleen de beste distributietruck goed genoeg is. Op basis van uw wensen en eisen stellen wij een complete Volvo FL samen. Onze service gaat verder dan alleen de levering van een truck. Wij kunnen u desgewenst op alle terreinen ondersteunen: van service en onderhoud tot hulp bij financiering en verzekeringen. Nebim Solutions biedt u een ruime keuze aan diensten die zijn ontwikkeld om uw rentabiliteit te verhogen.

 • Truck- en Trailerservice
 • Verhuur
 • Leasing
 • Verzekeringen
 • Service- en onderhoudscontracten
SERVICES
Volvo-FL-ELECTRIC
onfiguratorC

BEKIJK DE Volvo FL in uw bedrijfskleur

fleveringenA Afleveringen Overzicht
20240415 Marc Goossens-BE
Marc Goossens Persbureau Bekijk aflevering
Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-5-min
Nieuwgierig? Wij helpen u graag!

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu