Ontdek de
Volvo FL

Distributie bij Nebim

Distributie in de binnenstad vraagt om een vrachtwagen met speciale kwaliteiten. Manoeuvreren wordt eenvoudig met de Volvo FL die nu leverbaar is als een 12-tons model met een motor met 4 cilinders. De truck combineert zorgeloos bezit met superieure rijeigenschappen voor de klasse van 12 tot 18 ton. Nebim verzorgt voor u het hele traject inclusief het begeleiden van de opbouw.

Brochure

Volvo FL Euro 6 motor

Het Euro 6-motorenprogramma

De Volvo FL is uitgerust met de krachtigste motor uit het segment (D5 met 240 pk), een geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak en weegt 500 kg minder dan een vergelijkbaar voertuig met 6 cilinders. En dat betekent meer laadvermogen, betere rijeigenschappen en goede mogelijkheden om te manoeuvreren in drukke stadscentra.

Volvo Trucks levert een compleet motorenprogramma met een brede, vlakke koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid, betere rijeigenschappen en operationele efficiency, met name in stedelijk verkeer.

veiliger dan ooit

Voorzieningen als ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten, maken de Volvo FL tot de veiligste in zijn klasse. Veiligheid voor chauffeurs, voetgangers en andere weggebruikers staat hoog in het vaandel. De veiligheidsvoorzieningen van de Volvo FL resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.

Volvo FL Dagrijverlichting

Comfortabel door de stad

De Volvo FL-cabine

De Volvo FL-cabine is veiligheid, stijl en rijcomfort. De buitenkant van de Volvo FL-cabine is gemakkelijk te herkennen. Met de indrukwekkende, zwarte frontgrille trekt de wagen zeker de aandacht terwijl de aerodynamische lijnen en het slanke exterieur de chauffeur uitstekende rijeigenschappen en manoeuvreerbaarheid bieden.

Afhankelijk van uw eisen zijn er drie afmetingen beschikbaar: de dagcabine, de comfortcabine en de manschappencabine.

Volvo FL cabine interieur
Dagcabine Comfortcabine Manschappencabine
Hoogte 1605 mm 1605 mm 1605 mm
Lengte 1600 mm 2000 mm 2980 mm
Breedte 2100 mm 2100 mm 2100 mm

Ergonomisch vormgegeven

Wanneer u in uw dagelijkse routine vaak in en uit uw voertuig moet stappen, is een handige, ergonomisch vormgegeven instap een must. Binnenin maakt een ruim en comfortabel interieur met goed afgestemde functies uw truck tot een ontspannen plek waarin het prettig werken is.

Robuust chassis

Het chassis van de Volvo FL is voor slechts één doel geconstrueerd: flexibiliteit. En nu nog flexibeler dan ooit. Met 10 tot 18 ton, 4x2 of 4x4 en uitgebreide reeks specificaties is de truck gereed voor de stedelijke omgeving en elke denkbare taak. De chassisreeks voor de Volvo FL is nu uitgebreid, waaronder lichtgewicht varianten met treingewichten van 10 en 12 ton.

Volvo FL - chassis
Volvo FL 4x4

4x4

Speciaal is de 4x4 uitvoering. Deze beschikt over alle extra tractie en bodemvrijheid die u nodig heeft om ruwere omstandigheden met gemak aan te kunnen. Bij uitstek geschikt als servicetruck of speciaal aangepast voertuig voor gemeentelijke activiteiten.

Chassishoogten bij benadering

Low Medium High X-High XX-High
810 — 830 mm 860 mm 950 mm 960 mm 1175 mm

Wielbases

3,250 — 6,800 mm

Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden aangepast aan uw specifieke eisen. Dankzij het VBI-systeem (Volvo Bodybuilder Instructions) worden de doorlooptijden voor de carrosseriebouwer verkort en krijgt u in de kortst mogelijke tijd de perfecte truck, met een perfecte opbouw die is aangepast aan uw specifieke bedrijfsactiviteit. Vraag er naar bij uw Nebim-vestiging.

Volvo FH - aandrijflijn

De perfecte aandrijving

Als het gaat om stedelijke transporten, krijgt de Volvo FL elke taak geklaard. Op tijd, elke keer weer. De efficiency en betrouwbaarheid worden geleverd door de aandrijflijn van de FL: een combinatie van zuinige Volvo-motoren en de best mogelijke versnellingsbakken, allemaal aangepast aan uw specifieke vereisten.

Volvo FL Euro 6 motor

Motoren

De Volvo FL-motoren zijn ontwikkeld en gebouwd door Volvo. Ze leveren een indrukwekkend vermogen en koppel, en een nabehandelingssysteem dat voldoet aan de strengste voorschriften. Bovendien zijn de motoren uitgerust met kenmerken zoals gesloten carterventilatie, minimale olielekkage en een turbo met variabele geometrie, waardoor de turbo van de motor zich kan aanpassen aan de omstandigheden.

De Volvo FL is leverbaar met een D5K (210 of 240 pk) of D8K (250 of 280 pk) motor.

Versnellingsbakken

Met de automatische I-Sync-transmissie en de zes versnellingen van de Volvo FL (beschikbaar in twee uitvoeringen, zowel voor de D5K als de D8K) kunt u uw werk nu nog makkelijker uitvoeren. I-Sync biedt de luxe van schakelen zonder koppelingspedaal, wat rijden in de binnenstad, met veelvuldig starten en stoppen, tot een uitje maakt. Aangepast aan distributieverkeer in de binnenstad, geoptimaliseerd voor uw comfort.

Volvo FL I-Shift