Volvo FH16

Perfecte balans tussen vermogen en comfort

De Volvo FH16 geeft u het vermogen dat nodig is om efficiënt te werken, en een comfortniveau dat het allemaal minder inspannend maakt. De Volvo FH16 is een icoon van de truckbranche en een betrouwbaar hulpmiddel. Hij is nu beter dan ooit. De truck kan een combinatiegewicht tot 325 ton aan.

De Volvo FH16 in het kort

 • Motorvermogen: 550–750 pk
 • Vijf cabineformaten
 • Diesel en HVO
 • Trekker of bakwagen

De kracht van evolutie

 • Op maat gemaakt voor uw productiviteit
 • Een chassis gemaakt voor uw werk
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten
 • Uitgebreide reeks services
 • Compromisloos comfort

Cabineopties voor de Volvo FH16

 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Lage slaapcabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter XXL-cabine

Wij helpen u graag verder, neem contact met ons op over de Volvo FH16

Neem contact op

Belangrijkste features van de Volvo FH16

Efficiënt vermogen voor elke behoefte

De D16-motor is voorzien van 550, 650 of 750 pk en een koppel tot 3550 Nm. De D16-motoren zijn efficiënter dan ooit en zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk uit uw brandstof haalt.

Meer informatie

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belastend voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering helpt ook om slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen te voorkomen. U kunt uw stuurvoorkeuren instellen en zelfs besturing op afstand is mogelijk.

Adaptief grootlicht

U kunt nu rijden met het grootlicht ingeschakeld, waarbij de koplampen het licht automatisch aanpassen bij tegenliggers. Dit verbetert uw directe zicht en veiligheid in het donker.


Hulp nodig bij het samenstellen van uw nieuwe Volvo FH16? Neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Services die uw bedrijf ondersteunen

Fleet management

Kennis is uw sleutel tot winstgevendheid. Onze fleet management-services geven u actuele informatie over uw chauffeurs en voertuigen. Profiteer van deze inzichten om uw kosten te beheren en uw productiviteit te maximaliseren.

Meer over fleet management?

Meer informatie

Uptime Care

Proactieve controle van onderhoudsbehoeften met een onderhoudsschema dat continu wordt bijgewerkt op basis van het werkelijke voertuiggebruik.

Meer weten over Uptime Care? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over de Volvo FH16

Is de Volvo FH16 alleen gebouwd voor zware opdrachten?

Het vermogen en de capaciteit om extreem zware ladingen te vervoeren heeft de Volvo FH16 populair gemaakt voor bomen- en houttransport, mijnbouw en zwaar transport. Maar hij kan ook worden geconfigureerd als een snelle, comfortabele truck voor internationaal transport, om maar een voorbeeld te noemen.

Kan ik mijn Volvo FH16 met aandrijving op alle wielen krijgen?

Voor echt zware omstandigheden waarbij aandrijving op alle wielen nodig is, raden we de Volvo FMX aan. U kunt uw Volvo FH16 ook krijgen met een robuuste bogie met tandemstel, die een geweldige combinatie biedt van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency.

Kan ik rechtop staan in de cabine van de Volvo FH16?

Dat hangt ervan af hoe lang u bent. Onze Globetrotter-cabine biedt een maximale stahoogte van 205 cm, maar als ruimte uw prioriteit heeft, kunt u kiezen voor de Globetrotter XL of de Globetrotter XXL-cabine. Ze bieden allebei een stahoogte van 220 cm. De laatste is voorzien van een breder bed en is onze ruimste keuze.

Hoe is het leven onderweg in de Volvo FH16?

Het is een van de meest comfortabele trucks die er zijn. U heeft veel ruimte, een comfortabel bed en een aangenaam klimaat, ongeacht de buitentemperatuur. Zelfs als u veel apparatuur inschakelt die veel stroom verbruikt, hoeft u zich de volgende ochtend geen zorgen te maken over de toestand van de accu, want de Volvo FH16 is leverbaar met dubbele accu's en afzonderlijke circuits voor verblijfsfuncties en de motor.

Kan mijn Volvo FH16 op alternatieve brandstoffen rijden?

Ja, dat kan! Al onze D16-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Afhankelijk van uw keuze kunt u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.


Maak kennis met de Volvo FH16. Neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Cabine-exterieur

Evolutie voor zware omstandigheden

Het is de onderscheidende Volvo FH16 zoals u die kent: het vermogen en comfort zijn in perfecte balans. En toch is het duidelijk dat deze truck weer verder is geëvolueerd.

Volvo FH16 - Evolutie voor zware omstandigheden

Wij helpen u graag bij het op maat maken van uw Volvo FH16.

Neem contact op

Cabine-interieur

Uw cabine, uw thuis

In de Volvo FH16 heeft u de touwtjes in handen en heeft u meer controle dan ooit tevoren. U voelt de vooruitgang zodra u de cabine van de Volvo FH16 instapt. Die is anders dan u gewend bent, maar toch heel vertrouwd. De tinten, materialen en afwerking zijn onmiskenbaar Volvo FH16.

Volvo FH16 - Uw cabine, uw thuis

Ga zitten en alles bevindt zich waar u het verwacht

Uw hand belandt als vanzelfsprekend op de I-Shift-versnellingshendel, netjes geïntegreerd in de stoel. Maar het complete dashboard is nieuw; ontworpen om u in staat te stellen uw handen aan het stuur te houden en uw ogen op de weg. U krijgt de volledige controle over alles wat u nodig heeft om het werk goed te doen. Het dashboard is volledig digitaal en biedt nieuwe mogelijkheden om uw werkomgeving in elke situatie aan uw eisen aan te passen.

Volledige controle

Een eenvoudig te gebruiken tractiecontrole geeft u betere tractie door deze met de klok mee te draaien, en op het instrumentendisplay heeft u volledige controle over de sperdifferentiëlen en belastingen op al uw assen.

Laat u helpen door een assistent

Het nieuwe side-display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, waaronder maximaal acht camera's en apps. En met spraakbesturing in de cabine van de Volvo FH16 heeft u volop assistentie. Het unieke interieur van de Volvo FH16 biedt een hoog kwaliteitsniveau. Het is duidelijk dat dit een truck is met maximaal comfort.

I-Shift

Met I-Shift wordt elk schakelmoment perfect getimed. De versnellingshendel is geïntegreerd in de stoel en heeft een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk te gebruiken is en toch niet in de weg zit als u niet rijdt. Indien gewenst kunt u uw I-Shift bedienen met knoppen op het dashboard.

Dynamisch instrumentendisplay

Het hoofdkenmerk van het dashboard is het volledig digitale instrumentendisplay, dat kan worden aangepast aan uw smaak, behoeften en transportopdrachten.

Volvo FH16 - Volledige controle

Volledige controle

De beelden bekijken van maximaal acht camera's op het side-display. U kunt continu uw truck, het verkeer en uw lading in de gaten houden.

Volvo FH16 - Verhoog uw tractie

Verhoog uw tractie

Als u meer tractie nodig heeft, draait u het intuïtieve bedieningselement in het tractieregelingspaneel met de klok mee om de sperdifferentieelfuncties op een logische, eenvoudige manier in te schakelen


Meer weten over het interieur? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Features

Ontdek de features die de Volvo FH16 geschikt maken voor uw uitdagingen. Er zijn innovaties waardoor uw productiviteit toeneemt en het brandstofverbruik daalt. Een aantal zaken maken uw leven eenvoudiger en verbeteren uw rijervaring. En andere zullen u versteld doen staan.

Meer weten over features?

Wij helpen u graag.

Neem contact op
-

Verblijf in de cabine

Uw rijdende hotelsuite

Wilt u in stijl overnachten, of wilt u gewoon een echt comfortabele cabine met veel ruimte? De Volvo FH16 zet de volgende stap in de evolutie van het leven onderweg. Hierin zit u comfortabel, ongeacht de omstandigheden buiten. Stap maar in!

Volvo FH16 - Verblijf in de cabine

Klaar voor topcomfort?

Wij helpen u de juiste keuzes te maken. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Chassis

Gepersonaliseerd voor uw productiviteit

U wilt een truck met een chassis dat is gebouwd voor het soort taken dat u ermee gaat uitvoeren. We passen uw chassis aan ter ondersteuning van het succes van uw werkzaamheden, met componenten en systemen die gegarandeerd nog vele jaren betrouwbaar werken. Dit is werkuitrusting waarop u kunt vertrouwen.

Geschikt voor veeleisende taken

Uw Volvo FH16 is een precisie-instrument voor op de weg. U kunt een truck met luchtvering krijgen, zowel voor veeleisend internationaal transport als voor bouwwerkzaamheden. En met Volvo Dynamic Steering zijn de bediening en uitstraling ongeëvenaard. We kunnen een Volvo FH16 voor u bouwen die klaar is voor extreme ladingen onder zware omstandigheden, of om lange ritten over de snelweg af te leggen. Ze hebben hetzelfde chassisconcept als uitgangspunt. De Volvo FH16 kan worden aangepast voor nagenoeg alles dat om veel vermogen en goede rijeigenschappen vraagt.

Vijf assen, rechtstreeks af fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt een vijfassige truck krijgen die rechtstreeks af fabriek wordt geleverd. U heeft eerder uw truck en minder kosten voor aanpassingen. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarket ondersteuning, wat uw bedrijfskosten structureel kan verlagen.

Opties voor een snelle bouw

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FH16 snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elk type opbouw. De nieuwe elektronische Bodybuilder Module is eenvoudig te gebruiken, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema's. Alles om uw truck te kunnen perfectioneren.

Liftbare tandemas

Maak gebruik van de aslift, maar alleen wanneer u die nodig heeft. Met de liftbare tandemas kan de achterste aandrijfas worden ontkoppeld en omhoog worden gebracht. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk, zal de bandenslijtage minder zijn en het brandstofverbruik lager.

Krappere draaicirkel en minder slijtage

Onze gestuurde na- en voorloopassen maken uw truck wendbaarder dan ooit tevoren. De stuurhoeken ervan zijn tot 7 graden vergroot, wat resulteert in verbeterde manoeuvreerbaarheid en verminderde bandenslijtage.

38 tons-bogie

Op zoek naar een duurzame oplossing waarmee u uw productiviteit kunt optimaliseren door meer lading te vervoeren? Ga voor onze heavy-duty bogie, die met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aankan.

Volvo FH16 - 38 tons-bogie

Wij helpen u met een chassis op maat.

Neem contact op

Aandrijflijn

Volvo FH16 - Gunstige rijeigenschappen

Gunstige rijeigenschappen

Tot 750 pk en een gigantisch koppel tot uw beschikking. En toch soepel en wendbaar, zelfs bij zware belasting onder veeleisende omstandigheden. Bovenop dit verfijnde vermogen zorgt de aandrijflijn van de Volvo FH16 dat u zoveel mogelijk uit uw brandstof haalt. Dankzij I-Shift worden alle schakelmomenten automatisch perfect getimed. Zo wordt onze technologie ingezet voor uw winstgevendheid. Wij kunnen de aandrijflijn afstemmen op uw behoeften.

Volvo FH16 - Motoren

Motoren

Het kloppende hart van de Volvo FH16-aandrijflijnen is onze D16 stap D-motor, verkrijgbaar met 550 pk, 650 pk of 750 pk. Met een puur koppel tot wel 3550 Nm.

Geweldig rijcomfort, laag brandstofverbruik

Ongeacht het vermogen heeft u de beschikking over een indrukwekkend koppel en over een breed toerenbereik; de koppelkromme is zeer vlak. U kunt zelfs bij beklimmingen in hoge versnellingen blijven, en profiteren van geweldig rijcomfort en een laag brandstofverbruik.

I-Shift: elk schakelmoment automatisch perfect getimed

I-Shift is een geautomatiseerde versnellingsbak die het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler maakt. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift precies afstemmen op uw behoeften.

Ontdek geavanceerde kruipversnellingen

Op de Volvo FH16 kunt u ook I-Shift met kruipversnellingen krijgen om het startvermogen onder slechte omstandigheden te verbeteren, met behoud van brandstofefficiency. Voeg de optie van ultralage kruipversnellingen en meerdere snelheden achteruit toe en u kunt zo traag als 0,5-2 km/u rijden met totale controle over uw motorkoppel.


Vermogen nodig?

Wij helpen u dit te optimaliseren voor uw behoeften. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Specificaties

Alles wat u moet weten over de Volvo FH16, tot in de kleinste details.

Aandrijflijn

Specificaties over motoren, I-Shift (inclusief softwarepakketten), achterassen (waaronder overbrengingsverhoudingen), aandrijflijncombinaties en PTO's.

Meer over de aandrijflijn

Chassis

Hier vindt u specificaties over chassishoogten, maximale belasting vooras, achtervering, hoogten koppelschotels, trekkers, chassisspecificaties en remmen.

Meer over chassis

Uitrustings­pakketten

Alles om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken: Fuel-pakketten, Volvo Gold Contract, Transport Efficiency-pakket, Driver-pakketten, Rest & Relax-pakketten, Active Safety-pakketten, Personal Safety & Security-pakket en nog veel meer.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op