Ontdek de
Volvo FE

Volvo Trucks’ flexibele performer

Hoe effectief wilt u vandaag werken? De Volvo FE biedt het perfecte programma voor stedelijke en regionale distributie, lichte bouwtaken en utilities- en koeltransporten. Door onder andere het uitgebreide motorprogramma en de I-Shift-versnellingsbak is de Volvo FE zeer efficiënt en flexibel.

Brochure

Volvo FE - Uw truck

Uw truck is onze zaak

Als Volvo Trucks-dealer snappen wij dat u met een van de beste distributietrucks ter wereld wilt rijden, zonder zorgen. Uitgaande van uw wensen en eisen stellen wij een complete oplossing samen, met een financiering op maat, compleet met servicecontracten, pakketten voor zuinig rijden, Cursus Code 95 voor uw chauffeurs en als u het wenst wagenparkbeheer.

Euro 6 motoren

Het motorenprogramma van de Volvo FE is een 8-liter dieselmotor met vermogens van 250 tot 350 pk, die tevens gecertificeerd zijn voor HVO (synthetische diesel, vervaardigd uit afval- en reststromen). De 320 pk-versie rijdt ook op 100% biodiesel. Tot slot is er de gas-aangedreven Volvo FE CNG met lage emissies.

De motoren leveren een brede, vlakke koppelkromme die bij lagere toerentallen een snelle vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snelle respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, met name in stedelijke distributie.

I-Shift versnellingsbak

De Volvo FE is leverbaar met Volvo I-Shift-versnellingsbak. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is dat de chauffeur zuiniger en comfortabeler kan rijden, en dat zelfs in veeleisende stedelijke omgevingen.

Flexibeler dan ooit

Ook de PTO-opties bieden een flexibele keuze. Dat is begrijpelijk als je ziet hoeveel taken ermee moet worden uitgevoerd. Een compleet nieuw motorprogramma zorgt ook dat het juiste vermogen nooit een probleem is.

Volvo FE - Stad

Comfort, net als thuis

De Volvo FE-cabine

Het is belangrijk dat u kunt profiteren van een comfortabele, ruime en veilige werkplek terwijl u op de weg zit. Daarom is het interieur van de nieuwe Volvo FE-cabines aangepast aan uw wensen, met uitstekende opbergmogelijkheden en ruimte om te ontspannen. Het exterieur hebben we uiterst robuust en prachtig stijlvol gemaakt.

Bovendien maken de ergonomisch geplaatste instrumenten en bedieningen dat het rijden en bedienen van de truck vergelijkbaar is met dat van een personenwagen.

U kunt kiezen uit verschillende cabines voor de Volvo FE.

Volvo FM - werkplek
Dagcabine Comfortcabine Slaapcabine Low Entry Cab
Hoogte 1605 mm 1605 mm 1605 mm 1605 mm
Lengte 1600 mm 2000 mm 2200 mm 2200 mm
Breedte 2300 mm 2300 mm 2300 mm 2300 mm
Volvo FE - dashboard

Nieuw stoelontwerp

De nieuwe Volvo FE heeft een opnieuw ontworpen chauffeursstoel. Naast een hogere mate van veiligheid en een geïntegreerde nekondersteuning en veiligheidsgordel, is de stoel bekleed met duurzaam textiel en kleuren die prachtig harmoniëren met de rest van het interieur.

Ergonomisch interieurontwerp

Het interieur van de cabine drukt in alle opzichten functionaliteit en esthetisch evenwicht uit. Met volop opbergvakken die perfect binnen bereik zijn geplaatst, hoeft u zich minder te verplaatsen in de cabine en wordt het werk minder vermoeiend. De Low Entry Cab is leverbaar met een vlakke vloer, waardoor gemakkelijk kan worden in- en uitgestapt aan de rechterzijde van de truck.

Slim instrumentenpaneel

Soortgelijke ergonomische waarden kenmerken het instrumentenpaneel. Alle instrumenten en bedieningen hebben een intuïtief ontwerp en zijn slim geplaatst om efficiënt te kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid voor de chauffeur of voetgangers. En met het chauffeursgemak en de directe omgeving in het achterhoofd, is het ook goed te weten dat het instrumentenpaneel nu een AdBlue-meter en een meter voor het diesel roetfilter bevat.

Volvo FE - chassis

Chassis op maat

Een stabiel, robuust chassis betekent dat de truck op meer plaatsen dan ooit kan komen, gemakkelijker en efficiënter. We mogen niet vergeten te vertellen dat de nieuwe Volvo FE op het menselijk vlak al even indrukwekkend is. Rijeigenschappen, een nieuwe stoel en zorgvuldig ontworpen cabine maken de wagen ideaal voor comfortabele, veilige activiteiten met vaak in- en uitstappen.

Robuust en flexibel

Vanuit technisch oogpunt zijn er allerlei redenen waarom Volvo-trucks en de nieuwe Volvo FE deze hoge niveaus van flexibiliteit kunnen bereiken. Robuust en stevig: het ‘vierkante’ chassis en de vlakke kenmerken vereenvoudigen de carrosseriebouw. Uiteindelijk wordt op basis hiervan een oplossing ontworpen en gefabriceerd die voldoet aan de hoogste bedrijfseisen.

Volvo FE - laden en lossen

Laden en lossen

Vaak laden en lossen, een constante noodzaak voor technische betrouwbaarheid en een strakke planning maken dat er in de dagelijkse routine van stedelijke of regionale distributie geen ruimte is voor concessies. Een absoluut vertrouwen in de truck, de uitrusting en de mogelijkheden zijn essentieel om uw werk veilig en comfortabel uit te voeren. In de nieuwe Volvo FE vindt u dit terug in elk detail.

Volvo FE CNG

De truck ziet eruit als een gewone Volvo FE, maar in het motorcompartiment bevindt zich een Euro 6-motor op gas. Dankzij de volledig automatische versnellingsbak biedt deze truck dezelfde hoge productiviteit en rijeigenschappen als een conventionele Volvo FE. Door de bougie technologie van de motor is deze truck bijzonder geschikt voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt. En als de truck op biogas rijdt, is de uitstoot van kooldioxide bovendien tot 70% lager dan van een dieseltruck. Dit is de nieuwe Volvo FE CNG, een milieuvriendelijk alternatief voor vuilniswagens en lokale distributietaken.

Volvo FE - CNG