volvo
Volvo-FL-FE-Electric-Range.-min

VOLVO FE ELECTRIC

100% FE, 100% ELEKTRISCH

Ontdek de mogelijkheden van de Volvo FE Electric. De elektrische truck is met een bruto voertuiggewicht van 27 ton ontworpen voor zwaardere en veeleisende inzet, zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie.

Actieradius tot 275 kilometer

De Volvo FE Electric heeft een actieradius tot 275 kilometer. Uw specifieke transportbehoefte staat centraal bij de configuratie van de truck. Onze experts analyseren uw transporttaak, geplande routes, topografie, het gewenste laadvermogen, de benodigde accucapaciteit en de oplaadeisen. Zo wordt de optimale balans gevonden tussen laadvermogen en actieradius voor maximale efficiency.

Nieuw: De verbeterde Volvo FE

Volvo FE Electric ideaal voor veel stops

Volvo-FE-city-min

Rijden in stedelijke gebieden kenmerkt zich door veel stops. De elektromotor van de Volvo FE Electric levert direct het maximale koppel, wat het voertuig zeer geschikt maakt voor inzet met veel stop-en-go. De accu’s laden tijdens het remmen op. Een elektromotor met een vermogen tot 225 kW genereert het vermogen waarmee de truck wordt aangedreven. De versnellingsbak heeft twee versnellingen om het bereik van de motor zo efficiënt mogelijk te benutten.

Opladen kan op diverse manieren

De Volvo FE Electric kan worden uitgerust met maximaal vier accupacks. Opladen kan op verschillende manieren. U kunt gebruikmaken van de ingebouwde AC-lader en de oplaadkabel die bij het voertuig wordt geleverd. In de nieuwste generatie Volvo FE Electric is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43kW. Daardoor is de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% verkort. Daarnaast kunt u ook opladen bij externe DC-stations voor snelladen.

FEITEN OVER DE VOLVO FE ELECTRIC

  • GVW 27 ton
  • Actieradius: tot 275 kilometer
  • Aandrijflijn: elektromotor/versnellingsbak met 2 versnellingen
  • Motorvermogen (piek/continu): 225 kW (300 pk)
  • 3 tot 4 accu's
  • Oplaadtijd: 16,8 uur met AC-laden (22 kW); 2,3 uur met DC-laden (150 kW)
  • Cabineopties: dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine of cabine met lage instap
onfiguratorC

BEKIJK DE Volvo FE Electric in uw bedrijfskleur

fleveringenA Afleveringen Overzicht
Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-3-min
Meer weten? Onze e-mobility experts staan voor u klaar

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu