volvo
Nebim-Volvo-FM-07072021-0002

VOLVO FM
LNG

VERLAAG UW CO2-UITSTOOT MET 20%

Uw CO2-footprint verkleinen zonder concessies te doen aan rijcomfort en rijprestaties? Ontdek de mogelijkheden van de Volvo FM LNG. De truck voor regionaal transport biedt dezelfde prestaties als een normale Volvo FM, maar met 20% minder CO2-uitstoot. Met de Volvo FM LNG verkleint u uw ecologische voetafdruk en bespaart u op brandstofkosten.

Redenen om te kiezen voor Volvo FM LNG-trucks

  • Rijdt en presteert als een diesel: de aandrijflijn in LNG-trucks is gebaseerd op de technologie van dieseltrucks
  • De truck levert dezelfde prestaties, maar met 20% minder CO2-uitstoot*
  • Draag bij aan schoner transport en onderscheid u van de concurrentie

Volvo FM LNG heeft een actieradius tot 1000 kilometer

De efficiency van de motor, gecombineerd met LNG, levert een actieradius op die geschikt is voor regionaal en internationaal transport. U kunt kiezen uit drie verschillende tankafmetingen om de truck te optimaliseren voor een actieradius tot 1000 km. Het tanken van LNG is niet ingewikkeld of tijdrovend. Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen nodig bij het tanken vanwege de lage temperatuur van het vloeibare gas. Het netwerk van LNG-tankstations neemt gestaag toe in Europa.

Met de Volvo FM LNG profiteert u van financieel voordeel

Volvo LNG-trucks zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een mooie mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen.

Hoe werkt de Volvo FM LNG?

Nebim-Volvo-FM-07072021-0007

Vloeibaar aardgas – LNG

Aardgas heeft een enorm potentieel als vervanging van diesel in trucks. Er is een goede mondiale beschikbaarheid en de CO2-uitstoot is aanzienlijk lager in vergelijking met diesel. Bij afkoeling naar lage temperaturen wordt het gas vloeibaar (LNG) en neemt het volume af. Dit houdt in dat u voldoende brandstof aan boord kunt hebben voor zwaar regionaal en internationaal transport.

LNG is betrouwbaar en efficiënt

De G13C-motor is gebaseerd op de Volvo-dieselmotortechnologie. Maar maakt gebruik van zo'n 90–95% LNG en 5–10% diesel om de LNG tot ontbranding te brengen. De brandstofverhoudingen zijn afhankelijk van de rijomstandigheden. Het resultaat? De G13C-motor is net zo efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten.

Op weg naar 100% CO2-reductie

*Volvo LNG-trucks zorgen meteen voor een 20% kleinere CO2-voetafdruk.** En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. Dit zijn allemaal belangrijke stappen naar onze visie van nul CO2-uitstoot en duurzaam transport. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw bedrijf.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

onfiguratorC

BEKIJK DE Volvo FM LNG in uw bedrijfskleur

fleveringenA Afleveringen Overzicht
20201020-brauer-grondverzet-fh-lng.jpg
Brauer Grondverzet en Transport Bekijk aflevering
Nebim-Volvo-FM-07072021-0024
Meer weten over de mogelijkheden van de Volvo FM LNG voor uw bedrijf?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu