Volvo FH

De ultieme ervaring voor internationaal transport

Voor het langeafstandstransport heeft u een truck nodig waarmee u veilig en comfortabel kunt rijden. De Volvo FH is een icoon voor de lange afstand dat beschikbaarheid en brandstofefficiency optimaliseert en u een unieke chauffeursomgeving biedt. De nieuwe Volvo FH is in elk opzicht verbeterd.

De Volvo FH in het kort

 • Motorvermogen: 420–540 pk
 • Vijf cabineformaten
 • Diesel, biodiesel, LNG en HVO
 • Trekker of bakwagen
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten

Maximaal rendement

 • Haal alles uit uw brandstof
 • Uitgebreide reeks services
 • De volgende stap in de evolutie
 • De steeds veranderende constante in het internationaal transport

Cabineopties voor de Volvo FH

 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Lage slaapcabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter XXL-cabine

Wij helpen u graag verder, neem contact met ons op over de Volvo FH

Neem contact op

Belangrijkste features van de Volvo FH

I-Save: diesel besparen is nog nooit zo geweldig geweest

De Volvo FH I-Save is ideaal voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport, zonder dat dit ten koste gaat van de gunstige rijeigenschappen. Dankzij de Turbo Compound-technologie maakt de motor in elke fase optimaal gebruik van de beschikbare energie en krijgt u extra koppel.

Meer informatie

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belastend voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering helpt ook om slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen te voorkomen. U kunt uw stuurvoorkeuren opgeven en zelfs besturing op afstand is mogelijk.

Volvo FH LNG

Een Volvo FH voor internationaal transport, maar met 20% minder CO2-uitstoot en de mogelijkheden om uw brandstofkosten te verlagen. De truck biedt dezelfde rijprestaties als een diesel en u kunt de truck optimaliseren voor een bereik tot 1.000 km.

Meer informatie

Hulp nodig bij het samenstellen van uw nieuwe Volvo FH op maat? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Services die uw bedrijf ondersteunen

Fleet management

Kennis is uw sleutel tot winstgevendheid. Onze fleet management-services geven u actuele informatie over uw chauffeurs en voertuigen. Profiteer van deze inzichten om uw kosten te beheren en uw productiviteit te maximaliseren.

Meer over fleet management?

Meer informatie

Service­contracten

Van gepland onderhoud tot maximale beschikbaarheid: een servicecontract houdt u op de weg.

Meer weten over servicecontracten?

Meer informatie

Uptime Care

Proactieve controle van onderhoudsbehoeften met een onderhoudsschema dat continu wordt bijgewerkt op basis van het werkelijke voertuiggebruik.

Meer weten over Uptime Care? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over de Volvo FH

Is de Volvo FH alleen bedoeld voor internationaal transport?

De meeste klanten die actief zijn in internationaal transport kiezen voor de Volvo FH. Maar het is ook een populaire truck voor bomen- en houttransport en voor bouwtransport. De Volvo FH is een uitstekende keuze voor veeleisende opdrachten waarbij u een krachtige aandrijflijn nodig heeft. Bovendien zult u de ruime, comfortabele cabine op prijs stellen.

Kan ik mijn Volvo FH met aandrijving op alle wielen krijgen?

Desgewenst kunt u uw Volvo FH voorzien van een robuust tandemstel. Dit biedt een geweldige combinatie van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency; vooral met de liftbare tandemas. Hiermee komt u ver onder zware omstandigheden. Maar als u echt een aangedreven vooras nodig heeft, raden we aan de Volvo FMX eens nader te bekijken.

Kan ik rechtop staan in de cabine van de Volvo FH?

Dat hangt ervan af hoe lang u bent. Onze Globetrotter-cabine biedt een maximale stahoogte van 205 cm, maar als ruimte uw prioriteit heeft, kunt u kiezen voor de Globetrotter XL of de Globetrotter XXL-cabine. Ze bieden allebei een stahoogte van 220 cm. De laatste is voorzien van een breder bed en is onze ruimste keuze.

Hoe is het verblijf in de cabine van de Volvo FH?

Comfortabel. U heeft veel ruimte, een comfortabel bed en een aangenaam klimaat, ongeacht de buitentemperatuur. Zelfs als u veel apparatuur inschakelt die stroom verbruikt, hoeft u zich de volgende ochtend geen zorgen te maken over de toestand van de accu. De Volvo FH is namelijk leverbaar met dubbele accu's en afzonderlijke circuits voor verblijfsfuncties en de motor.

Kan mijn Volvo FH op alternatieve brandstoffen rijden?

Ja, dat kan! Al onze D13-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Bovendien bieden we twee motoren aan die op vloeibaar aardgas (LNG) of bio-LNG kunnen rijden, wat uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint.


Vragen? Wij helpen u graag.

Neem contact op

Cabine-exterieur

Vooruitgang in internationaal transport

Het is de karakteristieke Volvo FH zoals u die kent: de ultieme ervaring in internationaal transport. En toch overduidelijk een stap vooruit in de evolutie van trucks.

Volvo FH - Vooruitgang in internationaal transport

Cabine-interieur

Meer controle dan ooit tevoren

U heeft de touwtjes in handen, en u bent ook nog steeds degene die het werk moet uitvoeren. Maar nu heeft u meer controle over alles in uw truck dan ooit tevoren. Alles is op u afgestemd.

Volvo FH - Meer controle dan ooit tevoren

Cabine ontwikkelt voor u

U voelt de vooruitgang zodra u de cabine van de Volvo FH instapt. Die is anders dan u gewend bent, maar toch heel vertrouwd. Ga zitten en alles bevindt zich waar u het verwacht. Uw hand belandt als vanzelfsprekend op de I-Shift-versnellingshendel, netjes geïntegreerd in de stoel.

Handen op het stuur, ogen op de weg

Het dashboard is ontworpen om uw handen op het stuur en uw ogen op de weg te kunnen houden, zodat de meeste functies toegankelijk zijn met de bedieningselementen op het stuur. U krijgt de volledige controle over alles wat u nodig heeft om het werk goed te doen. Het dashboard is volledig digitaal en biedt nieuwe mogelijkheden om de werkomgeving in elke situatie aan uw eisen aan te passen.

Volop assistentie onderweg

Het nieuwe side-display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, zoals de maximaal acht camera's en apps. En met spraakbesturing in de cabine van de Volvo FH heeft u volop assistentie.

I-Shift: elk schakelmoment op het juiste moment

Met I-Shift wordt elk schakelmoment perfect getimed. De versnellingshendel is geïntegreerd in de stoel en heeft een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk is te gebruiken, en toch niet in de weg zit als u niet rijdt. Indien gewenst kunt u uw I-Shift bedienen met knoppen op het dashboard in plaats van een hendel.

Volvo FH - Volop assistentie onderweg

Dynamisch instrumentendisplay

Het hoofdkenmerk van het dashboard is het volledig digitale instrumentendisplay, dat kan worden aangepast aan uw smaak, behoeften en transportopdrachten.

Uitrustingsniveaus

Keuze uit de drie uitrustingsniveaus: Robust, Dynamic en Progressive. De laatste wordt geleverd met stoelen van textiel of leer. Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala aan tinten. U vindt zeker iets in uw stijl.

Volvo FH - Verhoog uw tractie

Verhoog uw tractie

Als u meer tractie nodig heeft, draait u het intuïtieve bedieningselement in het tractieregelingspaneel met de klok mee om de sperdifferentieelfuncties op een logische, eenvoudige manier in te schakelen.

Volvo FH - Volledige controle

Volledige controle

De beelden bekijken van maximaal acht camera's op het side-display. U kunt continu uw truck, het verkeer en uw lading in de gaten houden.


Meer weten over het interieur? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Features

Ontdek de features die de Volvo FH geschikt maken voor uw uitdagingen. Met deze innovaties neemt uw productiviteit toe en daalt het brandstofverbruik. Een aantal zaken maken uw leven eenvoudiger en verbeteren uw rijervaring. En andere zullen u versteld doen staan. De belangrijkste features van de Volvo FH:

Volvo FH - Dashboard

Dashboard

Een volledig digitaal dashboard waarmee u de controle behoudt om uw werk nog beter te kunnen doen.

Volvo FH - Adaptief grootlicht

Adaptief grootlicht

De koplampen passen automatisch het licht aan bij tegenliggers en voorkomen dat medeweggebruikers worden verblind.

Meer features?

Wij helpen u bij het vinden van juiste features voor uw behoeften.

Neem contact op

Verblijf in de cabine

Thuis, ook weg van huis

Overnacht u vaak in uw truck? Of wilt u gewoon een comfortabele cabine met veel ruimte? Met de cabine van de Volvo FH zet u de volgende stap in het leven onderweg. U zit comfortabel ongeacht de omstandigheden buiten. Welkom in uw tweede thuis.

Volvo FH - Thuis, ook weg van huis

Klaar voor het leven onderweg?

Wij helpen u met het samenstellen van uw tweede thuis. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Chassis

Afgestemd op uw productiviteit

Ongeacht uw transportbehoeften wilt u een truck met een chassis dat is gemaakt om het soort taken aan te kunnen dat u ermee gaat uitvoeren. We passen uw chassis aan voor uw werkzaamheden, met componenten en systemen die gegarandeerd nog vele jaren betrouwbaar werken. Dit is werkuitrusting waarop u kunt vertrouwen. Uw Volvo FH is een precisie-instrument voor op de weg.

Geschikt voor veeleisende omstandigheden

De Volvo FH wordt vaak geassocieerd met internationaal transport, maar de truck kan worden afgestemd voor nog veeleisendere omstandigheden. U kunt een truck met luchtvering krijgen, zowel voor veeleisend internationaal transport als voor bouwwerkzaamheden. En met Volvo Dynamic Steering zijn de bediening en uitstraling ongeëvenaard. We kunnen een Volvo FH leveren die extreme ladingen aan kan onder zware omstandigheden, of een lichtgewicht-trekker voor gebruik op de weg. Ze hebben hetzelfde chassisconcept als uitgangspunt.

Vijfassige trucks

Zware ladingen vervoeren? U kunt een vijfassige truck krijgen die rechtstreeks af fabriek wordt geleverd. U heeft eerder uw truck en minder kosten voor aanpassingen. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarket ondersteuning, wat uw bedrijfskosten structureel kan verlagen.

Opties voor een snelle bouw

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FH snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elk type opbouw. De nieuwe Bodybuilder Module is eenvoudig te gebruiken, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema's. Alles om uw truck te kunnen perfectioneren.

Liftbare tandemas

Maak gebruik van de aslift, maar alleen wanneer u die nodig heeft. Met de liftbare tandemas kan de achterste aandrijfas worden ontkoppeld en omhoog worden gebracht tijdens het lossen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk, vermindert het de slijtage aan de banden en wordt het brandstofverbruik lager.

Krappere draaicirkel en minder slijtage

Onze gestuurde na- en voorloopassen maken uw truck wendbaarder dan ooit tevoren. De stuurhoeken ervan zijn tot 7 graden vergroot, wat resulteert in verbeterde manoeuvreerbaarheid en verminderde bandenslijtage.

38 tons-bogie

Zoekt u een duurzame oplossing waarmee u uw productiviteit kunt optimaliseren door meer lading te vervoeren? Ga voor onze heavy-duty bogie die met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aankan. Wij kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw laadvermogen.

Volvo FH - 38 tons-bogie

Wij helpen u met een wendbaar chassis op maat.

Neem contact op

Aandrijflijn

Uw winstgevendheid bepalen

Het juiste vermogen en geschikt voor uw transporttaak en de plaatsen waar u moet zijn. De mogelijkheid om de aandrijflijn van uw Volvo FH aan te passen aan uw opdrachten was nog nooit zo nauwkeurig. U komt nooit vermogen te kort en wij zorgen ervoor dat u brandstof op de meest efficiënte manier gebruikt. Haal er meer uit dan u erin steekt. Dat is winstgevendheid. Uw behoefte is leidend bij het samenstellen van de aandrijflijn.

Alternatieve brandstoffen

Als u uw ecologische voetafdruk echt wilt verkleinen, kiest u voor de Volvo FH LNG. Die rijdt op LNG of bio-LNG, waardoor een volledig fossielvrije operatie mogelijk is. Bovendien zijn al onze dieselmotoren geschikt voor zowel diesel als HVO. Wilt u op biodiesel rijden? Er zijn speciale uitvoeringen van de Volvo FH die dit mogelijk maken.

Meer informatie
Volvo FH - Motoren

Motoren

Het kloppend hart van de Volvo FH-aandrijflijnen wordt gevormd door onze D13 stap D-motor, verkrijgbaar met 420 pk, 460 pk, 500 pk of 540 pk. We bieden ook een uitvoering met 460 pk en 500 pk met Turbo Compound-technologie, die nog meer koppel levert met een lager brandstofverbruik. Er zijn ook LNG-motoren met 420 of 460 pk. Welke past het beste bij u en uw bedrijf?

Volvo FH - I-Save

I-Save

Legt u veel kilometers af bij uw werkzaamheden? Door de efficiënte D13TC-motor te combineren met brandstofbesparende functies, zoals I-See op basis van kaarten, kan de Volvo FH de brandstofkosten tot 7% verlagen op internationaal transport.

Meer informatie

I-Shift: elke schakelmoment op het juiste moment

I-Shift is een geautomatiseerde versnellingsbak die het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler maken. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment wordt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift samenstellen op basis van uw eisen. Voor de Volvo FH is I-Shift ook verkrijgbaar met kruipversnellingen of met I-Shift Dual Clutch.

Rijeigenschappen

Welke motor u ook kiest voor uw Volvo FH, u heeft de beschikking over een indrukwekkend koppel en een breed toerenbereik. Dit resulteert in uitstekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik.


Meer features?

Wij kunnen u helpen met de juiste features voor uw behoeften. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Brandstof­efficiency

Volvo FH - Brandstof­efficiency

Maximaal rendement

Brandstofefficiency betekent controle houden over uw brandstofkosten en uw ecologische voetafdruk. Maar het is vooral zaak dat u het maximale rendement haalt uit iedere druppel. Doe geen concessies aan uw productiviteit. Met de Volvo FH kunt u kiezen uit een breed scala aan opties om uw ideale oplossing te configureren.

Zuinig rijden

Onze aandrijflijnen met D13-motoren en I-Shift zijn ontworpen om brandstof te besparen, zonder in te boeten op prestaties. Bovendien zijn er meer oplossingen beschikbaar voor uw Volvo FH die zijn ontworpen om uw brandstofkosten nog verder te verlagen. Bekijk I-See, die de snelheid en schakelmomenten optimaliseert op basis van topografische gegevens. Maak kennis met onze fleet management-services of onze Fuel Advice-services die coaching bieden voor slimmere rijtechnieken. En voor internationaal transport raden we u absoluut aan om de Volvo FH I-Save eens nader te bekijken. Of de Volvo FH LNG die niet alleen uw voetafdruk verkleint, maar ook de mogelijkheden biedt tot lagere brandstofkosten.

Verlaag uw brandstofkosten met I-Save

Combineer onze D13TC-motoren met het Fuel-pakket*. Het resultaat is I-Save, waarmee u uw brandstofkosten tot 7% ** kunt verlagen. Het is de ideale oplossing om het brandstofverbruik voor internationaal transport te verlagen, zonder afbreuk te doen aan de gunstige rijeigenschappen. Bovendien kunt u met I-Save langer rijden met een lager toerental en hogere versnellingen, wat bijdraagt aan een soepeler, stiller rijgedrag. U kunt ook een snellere koppelrespons van de aandrijflijn verwachten. Met I-Save is het heerlijk rijden.

Lees de brochure over I-Save  

* Het Fuel-pakket bevat I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationaal transport, I-Cruise met I-Roll, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en servopomp met variabele opbrengst.

** D13TC Euro 6 stap D met het Fuel-pakket (I-Save) versus D13 eSCR Euro 6 stap D. Het daadwerkelijke brandstofverbruik varieert afhankelijk van allerlei factoren, zoals het gebruik van cruise control, de actuele topografie, rijervaring van de chauffeur en weersomstandigheden.

Hoe werkt de D13TC-motor?Een boost voor uw productiviteit

De D13TC-motor produceert 300 Nm meer koppel bij lage toeren. De truck hoeft minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. In combinatie met I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling: u bespaart brandstof zonder snelheid te verliezen en u geniet van een soepeler rijgedrag. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid, wat vooral merkbaar is bij klimmen.

 • De D13TC-motor: meer efficiency en koppel
 • De D13TC is onze zuinigste motor tot nu toe

Iedere druppel brandstof optimaal benut

De motor is beschikbaar met een vermogen van 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiency verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiency over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

Haal alles uit uw brandstof!
Neem contact met ons op om het beste uit iedere druppel te halen.

Neem contact op

Specificaties

Alles wat u moet weten over de Volvo FH, tot in de kleinste details.

Aandrijflijn

Bekijk alles over specificaties van motoren, I-Shift (inclusief softwarepakketten), achterassen (waaronder overbrengingsverhoudingen), aandrijflijncombinaties en PTO's.

Meer over de aandrijflijn

Chassis

Hier vindt u specificaties over chassishoogten, maximale belasting vooras, achtervering, hoogten koppelschotels, trekkers, chassisspecificaties en remmen.

Meer over chassis

Uitrustings­pakketten

Alles om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken: Fuel-pakketten, Volvo Gold Contract, Transport Efficiency-pakket, Driver-pakketten, Rest & Relax-pakketten, Active Safety-pakketten, Personal Safety & Security-pakket en nog veel meer.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op