volvo Renault Trucks

De Volvo FMX viert zijn 10de verjaardag

12-05-2020

10 jaar geleden, in april 2010, introduceerde Volvo Trucks een truck specifiek voor het bouwsegment, de Volvo FMX. Dankzij de vele innovatieve features, is deze truck al 10 jaar één van de belangrijkste spelers in de constructiewereld.

Tot de lancering van de FMX werden varianten van de Volvo FM en Volvo FH ingezet in het constructiesegment. De Volvo FMX veranderde het speelveld echter volledig en al snel werd de Volvo FMX een zeer populaire truck, zowel bij ondernemers als chauffeurs.


VOLVO FMX UNLIMITED EDITION

Vanwege het 10-jarige bestaan van de Volvo FMX profiteert u tot 31 december van een gratis Unlimited-pakket voor de Volvo FMX! (Alleen verkrijgbaar in Nederland.)

Ontdek het Gratis
Unlimited Edition pakket

Reparatie en onderhoud vrachtwagen

10 jaar aan de top

Dankzij de vele innovatieve features, staat de Volvo FMX al 10 jaar aan de top. Het oorspronkelijke ontwerp van de Volvo FMX werd gebaseerd op FM-platform, dat zich destijds al ruimschoots had bewezen op het gebied van veeleisende bouwtoepassingen. De Volvo FMX kreeg een grote bodemvrijheid, en met de nieuwe bovengrille, het agressieve lagere front, de driedelige stalen bumper met stalen hoeken van 3 mm dik, de gedegen beschermingsplaat en beschermende bullbar, was dit meteen een solide bouwtruck. Het robuuste moderne exterieur, met duidelijke linken naar de machines van Volvo Construction Equipment was een aantrekkelijke extra. Voor bijkomende functionaliteit bood de Volvo FMX tevens een krachtige sleephaak, roosterbescherming voor de koplampen, nieuwe antisliptreden en een handige ladder.

De constructieversie van de I-Shift-versnellingsbak zorgde ervoor dat de Volvo FMX zwaar en heuvelachtig terrein aankon met het comfort en het lage brandstofverbruik van deze populaire versnellingsbak. Dat is vooral belangrijk onder zware omstandigheden waarbij veel manoeuvreren komt kijken. Amper 3 jaar na de introductie kwam Volvo Trucks al met een nieuwe versie van de Volvo FMX. De cabine werd herdacht. De bodemvrijheid werd vergroot tot 300 mm. De luchtvering werd vernieuwd. Het afsleepoog kan tot wel 32 ton trekken.

Wereldpremière Volvo Dynamic Steering

2013 is ook het jaar van de introductie van Volvo Dynamic Steering, een uniek door Volvo Trucks gepatenteerd systeem waardoor het mogelijk is een truck met minimale inspanning te besturen waardoor het risico op overbelasting van de chauffeur vermindert. Oneffenheden in de weg worden opgevangen. Bij lage snelheden is een zwaar beladen truck zo gemakkelijk te manoeuvreren dat deze met slechts één vinger kan worden bestuurd. Volvo Dynamic Steering werd wereldwijd bekend met de stunt van Jean-Claude Van Damme, die een epische spreidstand uitvoert tussen 2 Volvo trucks die perfect achteruit rijden dankzij Volvo Dynamic Steering.

Nieuwe cabine in 2020

En de evolutie gaat door. In september dit jaar brengt Volvo Trucks een geheel vernieuwde Volvo FMX, met een compleet nieuwe cabine, meer laadvermogen en innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Met een verhoogde voorasbelasting tot 20 ton en een tandemstel van 38 ton zal de nieuwe Volvo FMX de zwaarste omstandigheden en de meest veeleisende opdrachten aankunnen.

“Met de Volvo FMX maken we al 10 jaar lang het verschil in de markt. We zien dat onze klanten bijzonder enthousiast zijn over hun FMX, wat zich ook reflecteert in ons algemeen marktaandeel, dat momenteel 21% bedraagt” aldus Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales Volvo Trucks Belux.

Features Volvo FMX in filmpjes

De vele vernieuwende features van de Volvo FMX werden in heel wat YouTube filmpjes naar voren gebracht:

The Split

Jean-Claude Van Damme toont het perfecte rijgedrag dankzij Volvo Dynamic Steering met zijn legendarische spreidstand.

The Hook

Volvo Trucks CEO Claes Nilsson illustreert de sterkte van het afsleepoog.

The Tecnician

Illustreert de bodemvrijheid.

The Hamster stunt

Waarin een hamster dankzij Volvo Dynamic Steering het voertuig bestuurt.

Look who’s Driving

4 jaar oude Sophie rijdt op afstand met de Volvo FMX, dankzij Volvo Dynamic Steering.

Ontdek het Gratis Unlimited Edition pakket

Ontdek de Volvo FMX Classic

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

volvo-fmx-t2010-1223.jpg
volvo-fmx-t2013-0273.jpg
volvo-fmx-t2013-1030.jpg
volvo-fmx-t2013-1038.jpg
volvo-fmx-t2013-1236.jpg
volvo-fmx-t2010-1098.jpg
volvo-fmx-t2015-0629.jpg
volvo-fmx-t2013-0276.jpg
volvo-fmx-t2010-1198.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu