Ontdek de
Volvo LNG

Een Volvo FH en Volvo FM. Maar 20% minder CO2

Schoner en duurzamer transport, zonder dat u concessies hoeft te doen aan prestaties, rijcomfort en brandstofverbruik. Dat is mogelijk met de Volvo FH LNG voor internationaal transport en Volvo FM LNG voor regionaal transport. Beide modellen beschikken over een LNG-motor die tot 20% minder CO2-uitstoot dan de dieselvariant.

Volvo LNG-trucks in het kort

  • G13C Euro 6
  • 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm
  • I-Shift
  • Trekker of bakwagen
  • 4×2, 6×2 of 6×4
  • Actieradius tot 1000 km

Redenen om te kiezen voor de Volvo LNG-trucks

  • Rijdt en presteert als een diesel: de aandrijflijn in onze LNG-trucks is gebaseerd op onze befaamde motortechnologie.
  • De truck levert dezelfde prestaties, maar met 20% minder CO2-uitstoot*
  • Draag bij aan schoner transport en onderscheid u van de concurrentie

Verlaag uw brandstof­kosten

De Volvo-LNG-trucks zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een prachtige mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Dezelfde transporten bij dezelfde snelheid, maar met een 20% kleinere CO2-voetafdruk*. Wanneer u de lat hoog legt voor uw milieudoelen, heeft u met de Volvo FM LNG en Volvo FH LNG meteen een voorsprong. En als u nog hoger mikt, kiest u in de toekomst voor bio-LNG om uw uitstoot tot wel 100% te verminderen*. Een grote stap naar nul CO2-uitstoot.

Volvo LNG

Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De LNG-motor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen voor het rijden op LNG. Het resultaat? De G13C-motor is net zo efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten.

Onderscheid u van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transporten? Goed. De Volvo FM LNG en Volvo FH LNG zorgen meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om uw concurrentiepositie.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

TTM.nl test Volvo FH460 LNG

Hoe scoort een LNG-truck in vergelijking met een dieseltruck? Onafhankelijke partij TTM.nl testte de Volvo FH460 LNG. “De LNG-truck produceert minder geluid en is zuiniger dan een diesel.”

Benieuwd naar meer bevindingen? Bekijk de video.

Steeds meer LNG-tankstations

Het aantal LNG-tankstation in Nederland en de rest van Europa neemt toe. Deze vulpunten zijn strategisch gepositioneerd langs de belangrijkste transportroutes.

Hoe werkt het?

Vloeibaar aardgas – LNG

Aardgas heeft een enorm potentieel als vervanging van diesel in trucks. Er is een goede mondiale beschikbaarheid en de CO2-uitstoot is aanzienlijk lager in vergelijking met diesel. Bij afkoeling naar lage temperaturen wordt het gas vloeibaar (LNG) en neemt het volume af. Dit houdt in dat u voldoende brandstof aan boord kunt hebben voor zwaar regionaal en internationaal transport.

LNG en een beetje diesel

De G13C-motor is gebaseerd op de Volvo-dieselmotortechnologie. Maar maakt gebruik van zo'n 90–95% LNG en 5–10% diesel om de LNG tot ontbranding te brengen. De brandstofverhoudingen zijn afhankelijk van de rijomstandigheden. Evenals de andere Euro 6 Volvo-trucks maakt de Volvo FH LNG gebruik van SCR-technologie met Adblue en een DPF voor uitlaatgasnabehandeling.

Tanks en actieradius

De actieradius is normaal gesproken beperkt voor zware voertuigen op LNG. De efficiency van onze motor, gecombineerd met LNG, zorgt echter voor een actieradius die geschikt is voor regionaal en internationaal transport. U kunt kiezen uit drie verschillende tankafmetingen om de truck te optimaliseren voor een actieradius tot 1000 km.

Tanken en beschikbaarheid van brandstof

Het tanken van LNG verloopt iets anders, maar als u dat eenmaal een keer gedaan heeft, is het niet ingewikkeld of tijdrovend. Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen nodig bij het tanken vanwege de lage temperatuur van het vloeibare gas. Het netwerk van LNG-tankstations neemt gestaag toe in Europa en er zijn EU-initiatieven ter ondersteuning van deze uitbreiding.

Zwaar regionaal en internationaal transport

Volvo FM LNG en Volvo FH LNG zijn perfect voor zwaar regionaal en internationaal transport. Voor het type opdrachten waarbij u van de ene locatie naar de andere rijdt en op dezelfde dag teruggaat. Omdat het netwerk van LNG-tankstations steeds verder wordt uitgebreid, nemen de mogelijkheden voor gebruik van onze LNG-trucks voor de lange afstand toe.

Op weg naar nul emissie

Energie-efficiency en alternatieve brandstoffen zijn essentieel in onze strategie om duurzaam transport te realiseren. Volvo LNG-trucks zorgen meteen voor een 20%* kleinere CO2-voetafdruk. En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. Dit zijn allemaal belangrijke stappen naar onze visie van nul CO2-uitstoot en duurzaam transport. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw bedrijf.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

Meer weten over de voordelen van Volvo LNG-trucks? Neem contact met ons op.