Ontdek de
Volvo LNG

Volvo Trucks’ LNG-TRUCKS

Schoner en duurzamer transport, zonder dat u concessies hoeft te doen aan prestaties, rijcomfort en brandstofverbruik. Dat is mogelijk met de Volvo FH LNG voor internationaal en Volvo FM LNG voor regionale distributie en regionaal transport. Beide modellen beschikken over een LNG-motor die tot 20% minder CO2 uitstoot dan de dieselvariant.

Actieradius en verbruik

Volvo LNG-trucks hebben een actieradius tot 1000 kilometers. Het is mogelijk om met 1 kilo LNG net zover te rijden als met 1,39 liter diesel.

Brandstoftanks zijn leverbaar voor 115 kg, 155 kg of 205 kg LNG.

Koppel

De Volvo FH LNG en Volvo FM LNG worden aangedreven door motoren die gebruikmaken van het dieselprincipe. De 460 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.300 Nm; de uitvoering van 420 pk produceert 2.100 Nm. Dit komt overeen met Volvo's dieselmotoren.Ecologische voetafdruk

De toegepaste brandstof is LNG (Liquefied Natural Gas) of vloeibaar biogas, dat bekend staat als bio-LNG. Bij gebruik van biogas neemt de ecologische voetafdruk (CO2-uitstoot) met 100% af. Met aardgas is de vermindering 20%.

Volvo LNG

TTM.nl test Volvo FH460 LNG

Hoe scoort een LNG-truck in vergelijking met een dieseltruck? Onafhankelijke partij TTM.nl testte de Volvo FH460 LNG. “De LNG-truck produceert minder geluid en is zuiniger dan een diesel.”

Benieuwd naar meer bevindingen? Bekijk de video.

Steeds meer LNG-tankstations

Het aantal LNG-tankstation in Nederland en de rest van Europa neemt toe. Deze vulpunten zijn strategisch gepositioneerd langs de belangrijkste transportroutes.