volvo Renault Trucks

Volvo FE Electric met elektrische kraakpersopbouw voor huisvuilinzameling

14-01-2020

Van Kaathoven heeft onlangs een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw wordt vanaf de zomer ingezet voor PMD inzameling binnen de gemeente Meierijstad. Een belangrijke reden om te kiezen voor dit voertuig is de productie binnen de eigen lijn.

Van Kaathoven ziet afval als bron van nieuwe grondstoffen en mogelijkheden. “Technologie benutten wij graag maximaal. Dat is ook de reden dat wij nu voor een Volvo FE Electric hebben getekend”, verklaart Rob Meulendijks, CEO bij Ortessa. Ortessa is de holding van Van Kaathoven, veyzle, Rondo en het Belgische Lammertyn.net.

Duurzame technologie

“Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. De afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen. Na gedegen onderzoek zijn we tot de keuze van een Volvo FE Electric gekomen”, vervolgt Rob Meulendijks.

Expertise en kwaliteit

“Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, is een doorslaggevende factor in de keuze geweest. Hiermee is voor Van Kaathoven alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig. Naast het feit dat we geloven in de expertise en kwaliteit van dit Volvo voertuig is een bijkomend voordeel dat onze Volvo dealer midden in het werkgebied van de gemeente Meierijstad zit.”

De Volvo FE Electric wordt ingezet voor PMD-inzameling binnen de gemeente Meierijstad. De truck heeft een GVW van 27 ton. Het is daarmee het zwaarste elektrische voertuig dat door een OEM af fabriek en in serie geproduceerd wordt. De voorbereiding van de PMD routes is al opgestart. De truck wordt in het voorjaar 2020 af fabriek geleverd en wordt na het opbouwen van de kraakpers rond de zomer op de wegen in Meierijstad verwacht. Elektrisch rijden is anders rijden en daarom krijgen chauffeurs een passende opleiding bij onze Volvo Trucks dealer.

Accu's laden tijdens het remmen op

De Volvo FE Electric is voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk. De accu’s laden ook tijdens het remmen op, wat de Volvo FE Electric zeer geschikt maakt voor inzet met veel stop-and-go. Opladen gaat met 400 V AC-opladen met 22 kW gedurende de nacht of DC-snelladen tot max. 150 kW. De bekende CCS/Combo2-aansluitingen worden toegepast.

Om efficiënt om te gaan met de batterijcapaciteit heeft Volvo Trucks speciale software, waarin de route, het aantal stops en de gewichten kunnen worden ingegeven. Het systeem toont vervolgens of de route mogelijk is, hoeveel energie er per kilometer wordt verbruikt, hoeveel batterijcapaciteit er nog overblijft, wat de gemiddelde transportsnelheid zal zijn en hoe lang de rit duurt.

Feiten over de Volvo FE Electric

  • Truck met volledig elektrische aandrijving voor distributie, afvalinzameling en andere toepassingen in stedelijke omgeving, GVW 27 ton.
  • Aandrijflijn: Twee elektromotoren van 370 kW, max. vermogen (260 kW continu), Volvo automatisch schakelende versnellingsbak met twee versnellingen. Max. koppel elektromotor 850 Nm.
  • Energieopslag: Lithium-ion accu's, 300 kWh.
  • Actieradius: tot 200 km.
  • Opladen: Er zijn twee oplaadsystemen leverbaar. AC-opladen via het lichtnet (22 kW) of DC-snelladen via CCS/Combo2 tot max. 150 kW. Oplaadtijd: Van lege naar geheel geladen accu's (300 kWh): CCS2 150 kW snellader circa 1,5 uur, AC-opladen via het lichtnet circa 10 uur.

Meer Volvo Electric

Meer weten over de mogelijkheden van Volvo Electric?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

nebim-vt-van-kaathoven-volvo-fe-electric-1200.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu