Volvo FE Electric
bij Nebim

Ontdek de mogelijkheden van de Volvo FE Electric. De elektrische truck is met een bruto voertuiggewicht van 27 ton ontworpen voor zwaardere en veeleisende inzet, zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie.

Totaaloplossing voor veeleisende taken

Met de Volvo FE Electric bieden wij een totaaloplossing die is voorbereid op de toekomst. Steeds meer gemeenten ondernemen namelijk actie om vervuilende voertuigen uit (binnen)steden te weren. Naar verwachting gelden in 2025 in zo’n 30 à 40 steden zogeheten zero emissie zones, waar alleen nog emissievrije voertuigen zoals de Volvo FE Electric mogen komen.

Actieradius tot 200 kilometer

De Volvo FE Electric heeft een actieradius tot 200 kilometer. Uw specifieke transportbehoefte staat centraal bij de configuratie van de truck. Onze experts analyseren uw transporttaak, geplande routes, topografie, het gewenste laadvermogen, de benodigde accucapaciteit en de oplaadeisen. Zo wordt de optimale balans gevonden tussen laadvermogen en actieradius voor maximale efficiency.

Volvo Electric - Balans tussen laadvermogen en actieradius
Electric Engine

Volvo FE Electric ideaal voor veel stops

Rijden in stedelijke gebieden kenmerkt zich door veel stops. De elektromotor van de Volvo FE Electric levert direct het maximale koppel, wat het voertuig zeer geschikt maakt voor inzet waarbij vaak wordt geremd en opgetrokken. Een elektromotor met een vermogen van 400 kW en een koppel van 850 Nm genereert het vermogen waarmee de truck wordt aangedreven. De versnellingsbak heeft twee versnellingen om het bereik van de motor zo efficiënt mogelijk te benutten.

Volvo FE Electric

Feiten over de Volvo FE Electric

 • GVW 27 ton
 • Actieradius: tot 200 kilometer (distributie); tot 120 kilometer (vuilniswagen en lichte bouwtruck)
 • Aandrijflijn: elektromotor/versnellingsbak met 2 versnellingen
 • Motorvermogen (piek/continu): 400 kW/330 kW (850 Nm)
 • Aantal accu’s: 4
 • Oplaadtijd (snel/normaal): minder dan 1 uur/6,5 uur (4 accu’s)
 • Aantal assen: 3
 • Wielbasis: 3900 mm
 • Cabineopties: dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine of cabine met lage instap
 • Uitgangsvermogen elektromotor voor PTO (piek/continu): 70 kW/50 kW (kleine uitvoering), 100 kW/70kW (grote uitvoering)
 • Koppel elektromotor voor PTO (piek/continu): 240 Nm/130 Nm (kleine uitvoering), 530 Nm/270 Nm (grote uitvoering)

Volvo FE Electric met Low Entry Cab

De Volvo FE Electric is in diverse modellen verkrijgbaar voor verschillende transporttaken, bijvoorbeeld met de Low Entry Cab. Daardoor wordt het werken in de stedelijke omgeving met veel stops nog makkelijker en veiliger. De Low Entry Cab maakt in- en uitstappen eenvoudiger, vermindert de fysieke belasting en geeft de chauffeur een uitstekend zicht op het omringende verkeer.

Speciale software helpt onderweg

We ondersteunen u ook terwijl u onderweg bent. Volvo Trucks heeft speciale software waarin de route, het aantal stops en de gewichten kunnen worden ingegeven. Het systeem toont vervolgens of de route mogelijk is, hoeveel energie er per kilometer wordt verbruikt, hoeveel batterijcapaciteit er nog overblijft, wat de gemiddelde transportsnelheid zal zijn en hoe lang de rit duurt. De accu’s laden tijdens het remmen op wat de Volvo FE Electric zeer geschikt maakt voor inzet met veel stop-and-go.

Volvo Fl Electric

Opladen kan op diverse manieren

De Volvo FE Electric kan worden uitgerust met maximaal vier accupacks. Het voertuig kan op verschillende manieren worden opgeladen. U kunt gebruikmaken van de ingebouwde AC-lader waarmee u op industriële locaties kunt opladen of van de oplaadkabel die bij het voertuig wordt geleverd. Daarnaast kunt u ook opladen bij externe DC-stations voor snelladen.

De voordelen van de Volvo FE Electric

 • Het lage geluidsniveau en de trillingvrije werking zorgen voor een prettige werkomgeving
 • Elektrische trucks zijn ook toegestaan in gebieden met verkeersbeperkingen, zoals milieuzones
 • Elektrische trucks zijn stil en dat maakt het mogelijk om taken buiten de drukke uren uit te voeren, zoals in de vroege ochtend, laat in de avond of zelfs ‘s nachts
 • Met elektrische trucks verkleint u de CO2-footprint van uw organisatie en versterkt u het duurzame imago van uw bedrijf

Nebim helpt u op weg

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Volvo FE Electric voor uw bedrijf of organisatie?
Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer. De verkoop is begonnen. Naast de configuratie van een truck op maat helpen we u ook graag met zaken als financiering, service en onderhoud en oplaadmogelijkheden.

/content/dam/volvo/volvo-trucks/masters/magazine/issue3-2018/InsideVolvo/VTM3_18_InsideVolvo_0_1860x1050.jpg/jcr:content/renditions/VTM3_18_InsideVolvo_0_1860x1050-newsintro.jpg, /content/dam/volvo/volvo-trucks/masters/magazine/issue3-2018/InsideVolvo/VTM3_18_InsideVolvo_0_1860x1050.jpg/jcr:content/renditions/VTM3_18_InsideVolvo_0_1860x1050-newsintro@2.jpg /content/dam/volvo/volvo-trucks/masters/magazine/issue3-2018/InsideVolvo/VTM3_18_InsideVolvo_0_1860x1050.jpg/_jcr_content/renditions/VTM3_18_InsideVolvo_0_1860x1050-newsintro@2.jpg