volvo Renault Trucks

Transporteur Lannutti plaatst order voor 1.000 Volvo’s FH I-Save

04-02-2021

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om met deze nieuwste brandstof besparende technologie het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

Lannutti Group is actief in acht Europese landen met een vloot van 1.800 vrachtwagens. De beslissing om te investeren in 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks werd genomen na een uitgebreide brandstoftest van een jaar, waarbij de nieuwe Volvo FH I-Save werd vergeleken met andere trucks in een gemengd wagenpark. Het resultaat was een verbluffende brandstofbesparing van 10 procent in vergelijking met een gelijkwaardige standaardtruck.*

Brandstof besparen met I-Save

“Wanneer we trucks in onze vloot vervangen, geven we prioriteit aan voertuigen met een lage uitstoot. Naast betrouwbaarheid is een laag eigengewicht van de truck cruciaal om een hoog laadvermogen te creëren en het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Na de positieve testperiode hebben we besloten dat alle nieuwe Volvo-trucks I-Save-trucks moesten zijn”, verklaart Valter Lannutti, CEO van Lannutti Group.

Optimaal rijcomfort

De Volvo FH I-Save combineert een extra zuinige motor met brandstof besparende functies die het verbruik verlagen bij langeafstandstransporten, zonder afbreuk te doen aan de rijeigenschappen. De trucks van Lannutti zijn ook uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals Lane Change Support en Driver Alert Support, die ongevallen helpen voorkomen.

“We sluiten geen compromissen op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om onze chauffeurs een veilige en comfortabele werkplek te bieden en het is ook een manier om onze leveringen veilig te stellen. Gelukkig zijn de meeste ongevallen klein. Desalniettemin hebben trucks die betrokken zijn bij een ongeval vaak een reparatie nodig en is het al helemaal kostbaar als een truck ‘total loss’ wordt verklaard. Laat staan wat een impact het kan hebben voor een chauffeur. Al met al ben ik ervan overtuigd dat extra veiligheidssystemen een goede investering zijn”, zegt Valter Lannutti.

Vertrouwen in Volvo

De 1.000 Volvo’s FH I-Save zullen in 2021 en 2022 aan Lannutti worden geleverd. “We hebben een lange en betrouwbare zakelijke relatie met de Lannutti Group en ik ben er echt trots op dat ze hun vertrouwen in Volvo stellen en dat ze de uitstekende brandstofprestaties van onze I-Save-trucks bevestigen. Dit komt niet alleen klanten, maar ook het klimaat ten goede”, verklaart Roger Alm, President Volvo Trucks.

Feiten over Volvo FH I-Save

Elke functie van I-Save is ontworpen om brandstofkosten te verlagen. De Volvo FH met I-Save bevat:

  • D13TC (Turbo Compound) 460 pk (2600 Nm) of 500 pk (2800 Nm) motor
  • Zeer zuinige achterassen
  • Motor-uitschakeling bij stationair draaien
  • I-Cruise met I-Roll, dat de snelheid aanpast om het brandstofverbruik laag te houden
  • Stuurbekrachtigingspomp met variabele cilinderinhoud
  • Update I-See
  • Update I-Shift met geoptimaliseerde software voor de lange afstand

Ontdek Volvo FH I-Save

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

* vergeleken met standaard Volvo FH met Euro 6 Step C-motor.

nebim-fh-i-save-lannutti-1200-1.jpg
nebim-fh-i-save-lannutti-1200-4.jpg
nebim-fh-i-save-lannutti-1200-5.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu