Ontdek de nieuwe Volvo FH met I‑Save bij Nebim

Volvo FH met I-Save: tot 10% brandstof besparen

Brandstof besparen zonder dat u concessies hoeft te doen aan rijeigenschappen. Dat is mogelijk met Volvo FH met I-Save. De nieuwe D13TC-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee uw gemiddelde snelheid omhoog gaat, maar uw brandstofverbruik niet. Met de nieuwe Volvo FH I-Save kunt u uw brandstofkosten tot 10% verlagen, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort.

Volvo FH I-Save voor hoge kilometrages

Ideaal voor hoge jaarkilometrages

De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat betekent dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden. Volvo FH met I-Save is ideaal voor hoge jaarkilometrages, zoals 120.000 kilometer per jaar of meer. Hoe verder u rijdt, des te meer u bespaart!

Brandstof­efficiëntie D13TC-motor

De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, hypermoderne D13TC-motor: de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk die de verbranding verbeteren en de efficiency verhogen door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Elke druppel brandstof wordt optimaal benut.

Volvo FH I-Save - Motor

Zo werkt de nieuwe D13TC-motor

Turbo Compound-technologie

Dankzij de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke fase optimaal gebruik van de beschikbare energie. De extra turbine extraheert overtollige energie uit de uitlaatgassen en zet deze om in mechanische energie.

Beschikbaar in twee versies

De motor is beschikbaar in twee vermogenswaarden: met 460 pk en 500 pk. Dit is ideaal voor trekkers en bakwagens tot 70 ton GCW.

Volvo FH I-Save
Volvo FH I-Save - Comfort

Meer comfort voor de bestuurder

De Volvo FH met I-Save kan langer rijden met een lager toerental en hogere versnellingen. Dat draagt bij aan soepeler en stiller rijgedrag. Chauffeurs kunnen ook een snellere koppelrespons verwachten, waardoor deze truck nog aantrekkelijker wordt.

Uitgebreid LH Fuel-pakket

De Volvo FH met I-Save is naast de uiterst efficiënte D13TC-motor ook uitgerust met het uitgebreide LH Fuel-pakket voor brandstofbesparing. Het LH Fuel-pakket bestaat uit het verbeterde I-See op basis van kaarten dat hellingen in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, I-Cruise met I-Roll, nieuwe zuinige motorassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

Volvo FH I-Save - LH Fuelpakket

Feiten over de Volvo FH met I-SaveD13TC-motor (Turbo Compound) met 460 pk (2.600 Nm) of 500 pk (2.800 Nm)
Nieuwe, uiterst brandstofefficiënte achterassen
Motoruitschakeling bij stationair draaien
I-Cruise met I-Roll, waarmee de snelheid wordt aangepast om het brandstofverbruik te verlagen
Stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst
Verbeterde I-See
Verbeterde I-Shift met geoptimaliseerde software voor lange afstanden

Nebim helpt u op weg

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Volvo FH met I-Save?
Uw verkoopadviseur vertelt u er graag meer over. Neem contact met ons op of kom langs bij een van onze vestigingen.