volvo

Supermarktketen en Volvo Trucks kijken samen naar elektrisch transport

Volvo 04-11-2020

Volvo Trucks en ICA Zweden, de grootste supermarktketen van het land, bundelen hun krachten om te onderzoeken welke transportstromen van het bedrijf elektrisch kunnen worden.

Als eerste stap gaan ICA Zweden en Volvo Trucks onderdelen van de transportstromen van ICA Zweden analyseren om mogelijke routes voor elektrische voertuigen te vinden. “We hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om de gevolgen van onze transporten op het klimaat te verminderen. Dankzij onze samenwerking met Volvo Trucks komen de ontwikkelingen om onze transportemissies te verminderen, in een versneld tempo. Dit is volledig in lijn met het duurzaamheidsbeleid van ICA”, zegt Anders Svensson, CEO van ICA Zweden.

Efficiënt en fossielvrij transport

De samenwerking betreft het wegvervoer voor ICA binnen Zweden, zowel in stadscentra als op langere routes tussen steden. ICA Zweden en Volvo Trucks gaan samenwerken aan een basis voor elektrische transportoplossingen door gebruik te maken van bestaande technologieën en door gezamenlijk nieuwe technologieën te testen.

“Samen kunnen we de introductie van efficiënte, fossielvrije transportoplossingen versnellen. De samenwerking geeft ons meer inzicht in hoe we met elektrische trucks de CO2-uitstoot van grote transportstromen snel kunnen terugbrengen”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Elektrische Volvo-trucks voor winkeldistributie

ICA Zweden en Volvo Trucks hebben al veel ervaring opgedaan met het verminderen van de negatieve gevolgen van hun bedrijven op het klimaat. Het doel van ICA is dat de Zweedse dochteronderneming van de groep uiterlijk in 2030 een volledig CO2-neutraal wegtransportsysteem heeft. Sinds 2019 produceert en verkoopt Volvo Trucks volledig elektrische trucks die onder meer bestemd zijn voor levering aan winkels in steden.

Over ICA Zweden

Met ongeveer 1300 winkels en een marktaandeel van circa 36 procent is ICA Zweden de grootste supermarktketen in Zweden. Het bedrijf werkt samen met onafhankelijke ICA-retailers met eigen winkels, waardoor ze concepten en aanbiedingen kunnen afstemmen op de lokale vraag.

Heeft u vragen?

Neem contact op met uw vestiging

Meer weten over de mogelijkheden van elektrische Volvo-trucks?

Meer Volvo FL Electric

Meer Volvo FE Electric

nebim-1200-1.jpg
nebim-1200.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu