volvo Renault Trucks

LZV op Volvo LNG voor Mercuur Smart Logistics

26-05-2021

Mercuur Smart Logistics heeft een Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagen met aanhangwagen, dolly en trailer in gebruik genomen. De LZV-combinatie wordt vooral ingezet voor het geconditioneerd transport van sierteelt- en foodproducten in Nederland en Duitsland. De levering kwam tot stand in samenwerking met Nebim in Venlo.

Mercuur Smart Logistics uit Venlo is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de op- en overslag en het geconditioneerd transport van sierteelt- en foodproducten. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zien wij als de kern van ons ondernemerschap”, vertelt algemeen directeur Thijs Rutten. “Wij streven ernaar om niet alleen een financieel gezond bedrijf te zijn, maar ook een bedrijf dat goed is voor mens en samenleving. Wij realiseren ons dat wij een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu, voor elkaar en voor toekomstige generaties en daarom besteden we veel aandacht aan zuinig rijden en CO2-reductie.”

LNG het meest duurzame alternatief

De logistiek dienstverlener onderstreept zijn duurzaamheidsambities met de aanschaf van een Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagen met aanhangwagen, dolly en trailer. “Het is de eerste stap in de verduurzaming van ons wagenpark”, vertelt Rutten. “LNG is op dit moment voor ons het meest duurzame alternatief voor diesel: de CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is tot 23 procent lager in vergelijking tot een dieseltruck. Deze milieuwinst is voor ons de voornaamste reden om te investeren in LNG. Daarnaast is het mooi meegenomen dat we nu profiteren van financiële voordelen, zoals de Maut-vrijstelling in Duitsland.”

Multifunctioneel inzetbaar

Met de Volvo FH LNG beschikt Mercuur Smart Logistics over een multifunctionele truck. “We zetten deze truck zoveel mogelijk in als LZV-combinatie”, vertelt Rutten. “Met twee LZV’s kunnen we net zoveel vervoeren als met drie trekker-trailercombinaties. Dat heeft meerdere voordelen: het verlaagt de kostprijs per kar voor ons en onze klanten en vermindert de CO2-uitstoot. In combinatie met LNG verlagen we de CO2-uitstoot maximaal.”

Rutten heeft bewust ingezet op een multi-inzetbare truck, die is voorzien van een hydraulisch gestuurde naloopas voor optimale manoeuvreerbaarheid. “Het transport van bloemen en planten is sterk seizoensgebonden. Als er minder aanbod is, kunnen we deze truck ook inzetten als combi met aanhanger of alleen als bakwagen.”

Uitstekende begeleiding door Nebim

Rutten is tevreden over de prestaties van de Volvo LNG-truck. “De truck voldoet volledig aan de verwachtingen en dat komt voor een belangrijk deel omdat we in het voortraject uitstekend zijn begeleid door Nebim. Nebim is voor ons meer dan alleen een leverancier van transportmateriaal en ons adres voor service en onderhoud. Het is echt een sparringpartner die adviseert over wat het beste is voor ons. Ook in dit traject hebben ze als een partner meegedacht en zaken voor ons uitgezocht over de CO2-besparing, de terugverdientijd, mogelijke subsidies en de LNG-vulpunten op onze routes. Dat gaf ons het vertrouwen om te kiezen voor een Volvo LNG-truck. Nebim heeft ook tot in detail meegedacht over de configuratie zodat deze truck zowel in Nederland als Duitsland inzetbaar is als LZV-combinatie.”

Over Mercuur Smart Logistics

Mercuur Smart Logistics is gevestigd in Venlo en heeft, sinds de overname van zijn Duitse branchegenoot Schiffer GmbH, ook vestigingen in Herongen en Geldern/Lüllingen in Duitsland. Het bedrijf heeft 36 trucks in de vloot, waarvan nu elf Volvo-trucks.

Ontdek Volvo LNG-trucks

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

lzv-volvo-lng-mercuur-smart-logistics-001.jpg
lzv-volvo-lng-mercuur-smart-logistics-002.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu