volvo Renault Trucks

Limpens duurzaam op weg met vier Volvo FH LNG-trucks

15-05-2019

Met de aanschaf van vier Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers zet logistiek dienstverlener Limpens uit Elsloo een stap in het verduurzamen van zijn wagenpark. De trucks, die zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim in Elsloo, worden ingezet voor internationaal bulk- en tanktransport.

Limpens is full-service logistiek dienstverlener die is gespecialiseerd in internationaal bulk-, tank- en ADR-transport. Het bedrijf vervoert in Noordwest- en Zuid-Europa onder meer poeders, granulaten, vloeistoffen en vloeibare gassen. Limpens heeft verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. “Daar passen Volvo LNG-trucks uitstekend bij want deze trucks stoten 20 procent minder CO2 uit dan dieselvoertuigen”, zegt manager Thijs Limpens.

“Wij oriënteerden ons al langer op LNG want wij nemen graag onze verantwoordelijkheid bij het verder verduurzamen van het wegtransport. Voor ons is nu aan alle randvoorwaarden voldaan. Er zijn nu ook LNG-stations in Maasmechelen en Herstal waardoor we ervan verzekerd zijn dat we in de buurt van onze thuislocatie kunnen tanken. Verder is het voor ons aantrekkelijk dat er in Duitsland geen Maut hoeft te worden betaald voor LNG-trucks. Alles bij elkaar is het voor ons nu heel interessant om met Volvo LNG-trucks te gaan rijden, waarmee we een volgende stap zetten naar ons uiteindelijke doel: CO2-neutraal werken.”

Ecologische footprint verkleinen

De aanschaf van Volvo FH LNG-trucks staat niet op zichzelf. Limpens: “Duurzaamheid is steeds meer een maatschappelijk thema en ook onze klanten zijn er steeds nadrukkelijker mee bezig. Wij zetten ons al jaren in om onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden, iets waarvoor we in 2012 een Lean & Green Award kregen. We verwarmen onze hoofdlocatie met aardwarmte en hebben sinds vorig jaar 2000 zonnecollectoren op het dak liggen. Daarmee verwarmen we onder meer het water dat wordt gebruikt in onze tankcleaning.”

Veiligheid

Veiligheid is bij Limpens een ander belangrijk thema bij de configuratie van trucks. Daarom zijn de trucks naast de wettelijk verplichte systemen voorzien van uitgebreide veiligheidsfuncties, zoals Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support en Lane Keeping Support. “Het feit dat Volvo Trucks daarin vooroploopt, speelt ook mee bij de keuze voor Volvo. Iedere dag zijn meer dan 100 chauffeurs onderweg en wij zijn het hen verplicht om ervoor te zorgen dat zij hun werk zo veilig mogelijk kunnen doen. Dat geldt ook voor onze klanten. Zij moet ervan op aan kunnen dat goederen veilig worden vervoerd.”

Wagenpark

De Volvo LNG-trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim in Elsloo. Het wagenpark van Limpens bestaat uit zo’n honderd trucks, waarvan 53 Volvo’s FH. Limpens: “De eerste LNG-truck was de vijftigste Volvo-truck die wij geleverd hebben gekregen en dat is geen toeval. Het totaalplaatje van kwaliteit van trucks, de dealer en service is bij Volvo perfect. Neem alleen al de aflevering: die is altijd in één keer goed. Dat is tekenend voor de kwaliteit van zowel Volvo Trucks als Nebim.”

Meer Volvo LNG

Meer weten over de mogelijkheden van Volvo LNG-trucks?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

nebim-limpens-1200-1.jpg
nebim-limpens-1200-2.jpg
nebim-limpens-1200-3.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu