volvo Renault Trucks

Elektrische afvalinzameling met Volvo FE Electric voor Van Kaathoven

23-03-2021

Recentelijk nam Van Kaathoven een Volvo FE Electric in gebruik voor de inzameling van PMD-afval binnen de gemeente Meierijstad. Een 100% elektrisch aangedreven truck zorgt voor minder fijnstof, minder CO2-uitstoot en minder geluid en dat waren voor Van Kaathoven en de gemeente Meierijstad redenen voor een zware elektrische truck te gaan. Daarnaast vormde de af fabriek productie een belangrijke motivatie om te kiezen voor Volvo Trucks.

Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. Een afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen.

Wethouder Van Rooijen van gemeente Meierijstad licht toe: “We nemen onze duurzaamheidsambitie serieus. En dat betekent dan ook dat we deze moeten doorvertalen in onze inkoop en daar de benodigde middelen voor over moeten hebben. Zoals bij de huisvuilinzameling: in het eisenpakket voor de aanbesteding hebben we partijen gevraagd vervoersdiensten zonder emissies aan te bieden. Van Kaathoven gaf invulling aan die uitdaging door als een van de eerste afvalinzamelaars een order te plaatsen voor een elektrisch voertuig, de Volvo FE Electric.”

Samenwerking met de gemeente Meierijstad en Volvo Trucks Nederland

Naast het uitstoten van minder fijnstof, CO2 en een geluidsreductie speelde ook de samenwerking tussen de verschillende partijen een rol in de uiteindelijke keuze voor Volvo Trucks.

“Eén van de koplopers worden van een duurzame vloot kun je niet alleen. Daar zit de kracht van samenwerking in. Wij zetten het elektrische voertuig in voor huishoudelijke inzameling en werken daarin als team samen met de gemeente Meierijstad en Volvo Trucks Nederland. Ook het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, wordt door ons hoog gewaardeerd. Hiermee is alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig”, aldus Rob Meulendijks, Directie Van Kaathoven.

De Volvo FE Electric werd afgeleverd bij Van Kaathoven in Sint-Oedenrode en rijdt inmiddels door de straten van Meierijstad.

Specificaties Volvo FE Electric

Truck met volledig elektrische aandrijving voor distributie, afvalinzameling en andere toepassingen in stedelijke omgeving, GVW 27 ton.

Aandrijflijn Volvo FE Electric

Twee elektromotoren van 400 kW, max. vermogen (330 kW continu), Volvo automatisch schakelende versnellingsbak met twee versnellingen. Max. koppel elektromotoren 850 Nm.

Energieopslag

Van Kaathoven maakt gebruik van vier lithium-ion accu's, van 50 kW elk, totaal 200 kW. Bij de volgende generatie elektrische voertuigen is de accucapaciteit vergroot naar 66 kW.

Actieradius

Afhankelijk van inzet en gebruik. Bij gebruik van een elektrische kraakpersopbouw is de actieradius ca. 100 km. Bij inzet in de stadsdistributie kan de actieradius oplopen tot 300 à 400 km. 

De Volvo FE Electric opladen

400 V AC-opladen  met 22 kW gedurende de nacht of DC-snelladen tot max. 150 kW. De bekende CCS/Combo2-aansluitingen worden toegepast.

Meer weten?

Neem contact op met uw vestiging

Bekijk alle specificaties van de Volvo FE Electric

Volvo FE Electric

volvo-fe-electric-van-kaathoven-afvalinzameling-001.jpg
volvo-fe-electric-van-kaathoven-afvalinzameling-002.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu