volvo Renault Trucks

Eerste Volvo LNG-truck voor transportbedrijf Remitrans

12-10-2018

Transportbedrijf Remitrans heeft de eerste Volvo FH LNG-truck van een serie van negen in ontvangst genomen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Nebim in Ninove.

Remitrans koos voor een Volvo FH LNG 4x2-trekker met 460 pk motorvermogen. Duurzaamheid is belangrijk in het beleid van Remitrans, dat eerder dit jaar de Green Truck Award won. In dat kader past ook de aanschaf van negen Volvo FH LNG-trucks. De acht andere LNG-trekkers worden de komende weken geleverd. De directie van Remitrans streeft ernaar om de vloot, die nu bestaat uit 65 trekkers, de komende jaren verder te verduurzamen. “Wij willen een groenere vloot. Daarmee willen we onze ecologische voetafdruk verminderen.”

LNG-tankstation

Remitrans gaat verder dan alleen de aanschaf van LNG-trekkers. Het bedrijf laat een LNG-tankstation bouwen bij zijn huidige tankstation in Ninove. De voorgenomen opening is eind november. Het LNG-tankstation zal toegankelijk zijn voor zowel het eigen wagenpark als voor LNG-vrachtwagens van derden.

Zwaar regionaal en internationaal transport

Volvo Trucks introduceerde de nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG eind vorig jaar. De trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport. In plaats van een benzinemotor met bougie (Otto-principe), de gangbare oplossing voor voertuigen op gas, worden de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG aangedreven door motoren die gebruikmaken van het dieselprincipe. Een vervoerder die voor Volvo-LNG kiest, hoeft niets in te leveren op prestatie/performance. De 420 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.100 Nm; de 460 pk-uitvoering produceert 2.300 Nm. Het brandstofverbruik is gelijk aan dat van de dieselmotoren van Volvo Trucks maar ligt 15 tot 25% lager dan bij conventionele ottomotoren op gas.

Meer Volvo LNG

Aflevering eerste LNG-truck Remitrans

nebim-volvo-lng-remitrans-1200.jpg
nebim-volvo-lng-remitrans-1200-2.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu