volvo Renault Trucks

Distrilog schakelt over naar Volvo LNG Truck

23-01-2020

Een van de tien grootste transporteurs van België neemt voor het eerst Volvo’s FH in gebruik. De reden waarom het familiebedrijf Distrilog overschakelt? Drie letters: LNG.

Distrilog, een bedrijvengroep in handen van de familie Salaerts, is een van de meest dynamische Belgische transportbedrijven van dit decennium. Door organische groei en enkele strategische overnames heeft Distrilog zijn plaats veroverd als een van de speerpuntbedrijven in de distributiesector. De onderneming kiest bewust voor langetermijnrelaties. De keuze voor Volvo FH LNG is dus allesbehalve willekeurig. 

“Wij werken uitsluitend vanuit België”, vertelt Philippe Salaerts, Operations Director bij Distrilog. Hij verwijst naar de belangrijkste groeistappen van de familiegroep: “In 1991 gingen we van start met de overname van een bedrijf. We hadden toen vijftien mensen in dienst en drie klanten. Toch gaven we ons bedrijf liever een naam die voor zich spreekt  dan onze familienaam. 

Dankzij een driejaarlijkse strategieherziening groeide de groep op vijftien jaar tijd van 15 naar 150 miljoen euro omzet. Philip Salaerts: “Dat gebeurde door de overname van de logistieke afdelingen van een aantal klanten en concurrenten. De opvallendste was de overname van Colfridis in  2016. Zo’n overname kost tijd, maar drie jaar later staan we waar we moeten staan.”

‘Waar we moeten staan’, dat betekent het distributieleiderschap in de volledige Benelux, met 1500 werknemers, 400.000 m² opslagplaatsen en een doorgedreven samenwerking met andere distributiespecialisten binnen het DHB netwerk (Distributie Holland België). Philip Salaerts: “Het netwerk dekt de volledige Benelux. Wij spelen een centrale rol vanuit onze hubs in Breendonk en Geel. Distrilog verzorgt leveringen in heel Vlaanderen, Brussel en een deel van de provincies Luik en Henegouwen. Omdat we verschillende stromen hergroeperen en IT-tools inschakelen, werkt ieder van ons in de regio die hij het beste kent én het efficiëntst bedient.” Wie efficiënt wil werken in de distributiewereld, moet onnodige en lege kilometers vermijden. “Klanten kiezen voor ons omdat we zowel opslag als transport verzekeren met eigen middelen. 

Geslaagde LNG test

Twee jaar geleden begon Philip Salaerts zich te interesseren in alternatieve brandstoffen voor zijn vrachtwagenpark: “De wereld verandert, het klimaatprobleem weegt steeds zwaarder door, en er duiken nieuwe technieken op. In 2015 hebben we een LNG-trekker uitgetest, maar het vermogen was absoluut ontoereikend. Bovendien was Kallo toen het enige LNG tankstation in België. Ik nam contact op met Volvo Trucks en zij stelden mij de nieuwe FH LNG voor. Voor ik de sprong waagde, wilde ik die nieuwe technologie in reële omstandigheden uittesten. In november 2018 deden we een test en de reactie van de chauffeurs was unaniem: dat is gewoon een normale vrachtwagen. 

Beter resultaten dan verwacht

Speciaal opgeleide chauffeurs hebben tien Volvo-trekkers FH LNG in gebruik genomen. Ik blijf natuurlijk voorzichtig, maar de eerste verbruiksresultaten zijn alvast iets beter dan verwacht. Daardoor verdienen we onze investering sneller terug dan de vooraf berekende drie jaar.”
Om de FH LNG optimaal te benutten, zet Distrilog ze in op de langste trajecten en in situaties waar elke dag twee aparte chauffeurs met de vrachtwagens de baan op kunnen. De voertuigen kunnen nu op vijf verschillende plaatsen tanken. Dit jaar komt er nog een tankstation bij in Londerzeel en dan wordt het nóg gemakkelijker. Philip Salaerts plant al om het werkterrein van zijn Volvo’s FH LNG uit te breiden naar de meer klassieke transporten richting Luxemburg. De reële autonomie van 800 kilometer laat dat perfect toe. 

Distrilog gebruikt zijn vrachtwagens over lange tijd. Philip Salaerts maakt zich daarom weinig zorgen over hun restwaarde. “Momenteel is de investering zeker rendabel.”
 

Ontdek de Volvo LNG Trucks

Meer weten over de mogelijkheden van Volvo LNG Trucks?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

20200123-distrilog-lng-be-1.jpg
20200123-distrilog-lng-be-2.jpg
20200123-distrilog-lng-be-3.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu