renault-trucks

Limburgse bedrijven testen elektrische Renault Truck van Nebim

17-02-2023

Steeds meer Limburgse bedrijven hebben interesse in elektrische trucks, maar willen daar graag eerst ervaring mee opdoen. Wij sprongen hierop in en bieden geselecteerde bedrijven de kans om vier weken een elektrische 16 ton bakwagen van Renault Trucks uit te proberen. CBK Logistics rijdt nu als eerste met de elektrische truck namens Rhenus Logistics. Overdag bijladen is niet nodig; de elektrische truck kan alle ritten prima maken en ’s nachts laden.

“Nebim is bedrijfswagendealer voor de merken Volvo Trucks en Renault Trucks in Nederland en voor Volvo Trucks in België”, vertelt Jules Konings, vertegenwoordiger van Nebim. “Als het gaat om elektrische trucks, leveren we voor Renault Trucks én Volvo Trucks het complete gamma van 4x2 bakwagens en trekkers tot en met 8x4 en 50 ton treingewicht.” Met de Renault D E-Tech – een 16 ton bakwagen – wordt sinds half januari 2023 een pilot uitgevoerd.

Voor een duurzamere toekomst

De geselecteerde bedrijven in Limburg gaan de elektrische Renault Trucks bakwagen in de praktijk testen. Als eerste is CBK Logistics aan de beurt, dat rijdt in opdracht van Rhenus Logistics. Chaib Borg van CBK Logistics vertelt: “Wij zijn trots op deze samenwerking en nemen zo onze verantwoordelijkheid voor een duurzamere toekomst. Met onze investering in zero-emissie technologieën willen wij een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in onze sector.”

Instructies aan de chauffeur

Het bedrijf is nu met zijn laatste week bezig. Uiteraard krijgt het bedrijf begeleiding vanuit Nebim. Jules: “Voordat een bedrijf met de Renault Trucks D E-Tech gaat rijden, bekijken we eerst of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Daarnaast geven we instructies aan de chauffeur. Zo rijden we ook met hem mee om tips te geven tijdens het rijden. Tijdens de pilot kan de chauffeur onze helpdesk bellen bij vragen.”

Demo RT E-Tech D Nebim-Rhenus-CBK-3b

Onderweg snelladen niet nodig

Rhenus Logistics heeft een krachtstroomaansluiting, waar de elektrische truck ‘s nachts opgeladen wordt. Ondanks de koude nachten van begin februari laadde de vrachtwagen 100% op. De actieradius van de Renault Truck is 200 tot 280 kilometer; hiermee rekening houdend worden de ritten gepland rondom Venlo, Venray en Roermond. Onderweg snelladen is niet nodig geweest. Rhenus vertelt over de pilot op LinkedIn: “Met deze pilot willen wij genoeg kennis vergaren, zodat wij de knowhow ontwikkelen om duurzaam te opereren. Kennis als: hoe valt deze innovatieve theorie werkelijk samen met het laden van de zending, onderweg zijn met de chauffeur, het lossen en de ontvangst van de zending bij de klant en meer? We zijn benieuwd naar de uitkomsten van deze pilot!”

Demo RT E-Tech D Nebim-Rhenus-CBK-1b

Veel data

Andere bedrijven die nog aan bod komen, zijn DSV, Heidenend Transport en UTS Bernard. Het rijden gedurende vier weken levert de deelnemende bedrijven veel data op, zo vertelt Jules. “Wij verzorgen de rapportage van die data. Denk aan hoeveel kilometers er zijn gereden, hoeveel bereik de volle accu had, hoeveel energie is teruggewonnen door het remmen, hoeveel minder CO2 is uitgestoten. Ook onderzoeken we hoe de chauffeur het rijden met de elektrische truck heeft ervaren. Daarnaast is de pilot voor een vervoerder de uitgelezen kans om ervaring op te doen met deze energietransitie.”

Wellicht een nieuwe pilot, doe je mee?

Deze eerste pilot is in de zomer van 2023 afgerond. Wij denken er over na om in de tweede helft van dit jaar de pilot een vervolg te geven. Wil jouw bedrijf ervaren hoe het is om met een elektrische truck te rijden? Informeer bij Jules naar de mogelijkheden om met de pilot mee te doen via e-mail: Jules.Konings@nebim.eu of telefoon: 06-51095963.

Wil je eerst weten of de route die je met jouw bedrijf rijdt ook haalbaar is met een elektrische truck zonder tussentijds bijladen? Jules zet graag de rangesimulator voor je in die duidelijk maakt of dit voor jouw specifieke route(s) mogelijk is.

E-mail naar Jules konings

Over de Renault Trucks D E-Tech

De elektrisch trucks van Renault Trucks worden door Renault Trucks zelf volledig af-fabriek gebouwd. Hetzelfde geldt voor de elektrische trucks van Volvo Trucks. Daardoor heb je als afnemer met één partij te maken voor zowel de truck als het batterijpakket. Nebim heeft zowel in de werkplaats als op de verkoopafdeling volledig gecertificeerde specialisten die u kunnen adviseren.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu