Save fuel, keep speed

Bekijk de video

Voor de lange afstand

De Volvo FH is ontworpen met het oog op de chauffeur en voorzien van allerlei baanbrekende innovaties voor winstgevende transporten. Kilometer na kilometer. Jaar na jaar. Of u nu truckchauffeur bent, transporteur of beide, deze vrachtwagen zult u zeker waarderen. Ontdek alle belangrijke voorzieningen en hoe u daarvan kunt profiteren.

Brochure

Volvo FH - Telematica Gateway

100% beschikbaarheid

Met Volvo Trucks' telematica gateway maakt de Volvo FH overal ter wereld contact met de werkplaats. Nebim waakt proactief over het onderhoud van uw truck en houdt op afstand de conditie van essentiële onderdelen van de truck in de gaten.

Het onderhoudsschema wordt aangepast aan de werkelijke status en aan de inzet van de truck. Sluit het Volvo Gold Contract af en profiteer van alle voordelen en een hoge beschikbaarheid van meer dan 100%.

Geweldig koppel, laag brandstof­verbruik

De Volvo-diesel motoren bieden uitstekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Er zijn zeven verschillende 13- en 16-liter motoren, met vermogens van 420 tot 750 pk.

Volvo FH - Motor

De ideale werkplek

De Volvo FH-cabine

We hebben de Globetrotter opnieuw uitgevonden. Voor truckchauffeurs is de cabine de reden om te gaan werken met de Volvo FH. Ongeëvenaard comfort aan de binnenkant. Topklasse veiligheid aan de buitenkant. En met een ontwerp dat vast en zeker de aandacht zal trekken op de weg.

Volvo FH cabine interieur
XL-cabine Cabine Slaapcabine Lage slaapcabine
Hoogte 2200 mm (2110 mm)* 2050 mm (1960 mm)* 1710 mm (1620 mm)* 1470 mm (1380 mm)*
Bedden 1 of 2 1 of 2 1 1
* op de motortunnel

De slimste versnellings­bak ter wereld

Volvo FH heet de slimste versnellingsbak ter wereld. Met Volvo Trucks I-Shift wordt uw brandstofverbruik aanzienlijk verbeterd, doordat de versnellingsbak nauwkeurig schakelt en werkt met intelligente software.

Volvo FH - I-Shift
Volvo FH - I-Shift bediening

Schakelen zonder vermogens­verlies

I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en efficiënt weggedrag. De versnellingsbak bestaat uit twee prise-assen en een dubbele koppeling. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. I-Shift Dual Clutch is gebaseerd op I-Shift, maar de voorste helft van de versnellingsbak is opnieuw ingedeeld met geheel nieuwe onderdelen.

Bespaar brandstof op elke helling

Een intelligente Cruise Control die vooruitdenkt, een innovatie die revolutionair is. U bespaart hiermee tot 5% brandstof. Want door de combinatie van I-Shift en GPS leert dit unieke systeem de topografie van de weg en slaat deze op in een centrale database.

I-See gaat letterlijk nog een stap verder met de intelligentie van I-Shift. Deze revolutionaire softwarevoorziening maakt gebruik van het geïntegreerde GPS om de reeds gereden wegen te onthouden. Op die manier kan I-Shift niet alleen de op dat moment beste versnelling kiezen, maar zich ook al voorbereiden op wat nog komen gaat. Alsof er een ervaren copiloot naast u zit, die elk gedeelte van de weg uit zijn hoofd kent. I-See levert een extra brandstofbesparing tot 5% op (wanneer I-Cruise de hele tijd is ingeschakeld).

Volvo FH - I-See

Optimaliseer uw business

Ontdek de nieuwe Volvo Concept trucks

Zuinig. Krachtig. Betrouw­baar.

Volvo FH - Energiezuinig

De koppelkromme van Volvo

Een uitstekend koppel bij lage toerentallen. Het maximumkoppel is beschikbaar over een zeer breed toerengebied. Maximumkoppel ontmoet maximumvermogen. De toonaangevende rol van Volvo Trucks op het gebied van de dieselmotortechnologie is duidelijk zichtbaar zodra u de motor curves met elkaar gaat vergelijken. U merkt het aan de snelle acceleratie, de uitstekende trekkracht, de comfortabele rijeigenschappen bij een lage snelheid en niet in de laatste plaats aan het zuinige en aangename rijden bij kruissnelheid.

Geïntegreerde brandstof­besparing

Onze nieuwe motorreeks werd nauwgezet ontworpen om brandstof te besparen – zonder afbreuk te doen aan de prestaties. We optimaliseerden de software en motorregeling en nieuwe turbo. We kunnen nog wel even doorgaan over onze technische prestaties. Maar het allerbelangrijkste van deze innovaties is het verschil dat ze uiteindelijk uitmaken. En de positieve invloed op het milieu. Verhoogde compressieverhouding op de 420- en 460-motoren. Nieuwe geoptimaliseerde turbo op de 500- en 540-motoren. Common-rail inspuitsysteem voor alle motoren en afgestemde software geven de beste motorregeling plus minder interne wrijving. Alles voor het optimaliseren van de brandstofefficiëntie en het verkrijgen van een verbeterd motorkoppel en een snellere respons bij lage toeren. Dit maakt echt verschil voor uw bedrijfsresultaten. En de positieve invloed op het milieu.

Volvo FH - Energiezuinig

Intelligent rijden, eenvoudig schakelen

Rijden met I-Shift is een waar genot. Zonder het koppelingspedaal kunt u veilig ontspannen en u op de andere twee pedalen concentreren. I-Shift maakt gebruik van ingebouwde intelligentie om in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling te kiezen. De software staat garant voor een schakelgedrag waar zelfs de beste chauffeurs niet aan kunnen tippen. Maar als u zelf meer te zeggen wilt hebben, dan kan dat. Met de knoppen op de keuzehendel kunt u ook handmatig schakelen.

I-Shift Dual Clutch

I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en efficiënt weggedrag. De versnellingsbak bestaat uit twee prise-assen en een dubbele koppeling. Dit betekent dat de twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden gekozen. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. I-Shift Dual Clutch is gebaseerd op I-Shift, maar de voorste helft van de versnellingsbak is opnieuw ingedeeld met geheel nieuwe onderdelen.

Achteras

Er zijn twee types reductie beschikbaar voor de achteras van de nieuwe Volvo FH en Volvo FH 16:

  • Enkele reductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 44 - 70 ton)
  • Naafreductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 70 - 120 ton)

Een onovertroffen chassis

Chassishoogten

X-Low (trekker) Low Medium High X-High
810 mm 850 mm 900 mm 1000 mm 1200 mm