volvo

Zuinig rijden en CO2 besparen met de Volvo FH

18-09-2024

Rijdt u in Duitsland met uw trucks? Dan zal het u niet zijn ontgaan dat u sinds 1 december meer Maut betaalt omdat er een CO₂-toeslag wordt berekend. Voor Transport Dirk Verdoodt was dat reden om te kiezen voor een Volvo FH met de zuinige Turbo Compound-motor én extra opties die het verbruik en de CO₂-uitstoot verder verlagen. “Beter voor het milieu en het scheelt een paar cent Maut per kilometer.”

Hoe lager de CO2-uitstoot, hoe lager de Maut

Zuinig rijden betekent lagere brandstofkosten én minder CO2-uitstoot. Arne Verdoodt: “Wij rijden veel in Duitsland en sinds 1 december wordt het Maut-tarief in Duitsland mede bepaald op basis van de CO2-uitstoot van een truck. Hoe lager de CO2-uitstoot, hoe gunstiger het is. Bij onze nieuwe truck hebben we gekozen voor een Volvo FH 420 4x2-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor en op advies van Nebim gekozen voor sideskirts en zuinige ecobanden om de CO2-uitstoot nog verder te verlagen. Dat scheelt een paar cent Maut per kilometer.”

Benieuwd hoe hoog de besparing is?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu