Zien en gezien worden: les over de dode hoek

Dit voorjaar organiseren de trainers van Nebim Business Solutions speciale verkeerslessen bij verschillende basisscholen in Limburg. Met onze Safety Demo Truck en een door Volvo Trucks ontwikkeld lespakket, laten we leerlingen zien waar het gevaar schuilt van de dode hoek.

De cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie liegen er niet om: jaarlijks sterven er meer dan een kwart miljoen jongeren bij verkeersongevallen. Vooral ongevallen tussen vrachtwagens en zogenaamde kwetsbare weggebruikers voetgangers en fietsers, hebben vaak een dodelijke afloop. Daarom investeert Volvo Trucks intensief in de ontwikkeling van passieve én actieve veiligheidssystemen. Bovendien introduceert Volvo Trucks dit jaar het programma ‘See and be Seen’: een lespakket om jongeren en volwassenen bewust te maken van de gevaren van zware voertuigen zoals vrachtwagens. Met dit trainingsmateriaal en de Volvo FH Safety Demo Truck gaat Nebim Business Solutions naar scholen toe.

Lesinhoud

‘See and be seen’ bestaat uit twee onderdelen. De lest start met een klassikale training met een presentatie en oefeningen. Hierbij wordt onder meer behandeld wanneer er ongevallen gebeuren tussen vrachtwagens en fietsers, waarom deze ongevallen plaatsvinden en wat je als fietser kunt doen om deze te voorkomen. Na dit onderdeel gaan de leerlingen met onze trainer naar buiten en mogen ze in de cabine van onze Safety Demo Truck zelf ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien vanuit de cabine. Een zeer leerzame les die de jeugd niet snel zal vergeten en die hopelijk in de toekomst veel ongelukken zal voorkomen!

Wilt u meer informatie over See and be Seen? Neem dan contact op met

Wil Jochems

Trainer Nebim Business Solutions

e-mail: business-solutions@nebim.eu