volvo Renault Trucks

Zes Volvo’s FMX voor Betonmortelproducent Mebin

24-02-2015

Onlangs heeft betonmortelproducent Mebin zes Volvo’s FMX in gebruik genomen. Het betreft twee 10x4-configuraties, drie 8x4-configuraties en een 8x4 tridem. De betonmixers worden ingezet voor het vervoer van betonmortel. Vooral de goede ervaringen die het bedrijf al eerder met de Volvo FMX en de Volvo-serviceorganisatie opdeed, waren voor Mebin reden opnieuw voor Volvo Trucks te kiezen.

De Volvo FMX betonmixers worden ingezet voor het vervoer van betonmortel aan aannemers en particulieren. Naast twee Volvo’s FMX 10x4 en drie 8x4-asconfiguraties heeft Mebin ook een 8x4 tridem aangeschaft. Met name de wendbaarheid van de truck en de goede gewichtsverdeling waardoor de FMX erg stabiel is, waren voor Mebin reden voor deze tridem te kiezen.

Mebin-wagenparkbeheerder Ronald Volkrijk is enthousiast over de nieuwe voertuigen: “Onze betonmixers rijden zo’n 30.000 km per jaar. Vaak over onverharde wegen op bouwplaatsen. Wij hebben al elf Volvo’s FMX in ons wagenpark en die blijken inderdaad zo productief te zijn als Volvo belooft. Bovendien is de kwaliteit, betrouwbaarheid en bereikbaarheid van de Volvo Trucks-serviceorganisatie voor ons belangrijk. Voor alle trucks hebben we een Volvo Gold onderhoudscontract afgesloten. Dat geeft rust en biedt ons de mogelijkheid te focussen op onze core business. Met de relatief zware inzet van onze voertuigen is het bovendien prettig dat er een betrouwbare partner achter je staat.”

Praktijktraining

Om chauffeurs optimaal te laten werken met de nieuwe voertuigen werd onlangs de training ‘Chauffeur Nieuw Voertuig’ gegeven door Volvo Trucks Nederland. Negen chauffeurs van Mebin namen deel aan deze training, die in het kader van Code 95 meetelt voor zeven uur verplichte nascholing. In de praktijkgerichte training werd veel aandacht besteed aan veilig en zuinig rijden en tractiebehoud in moeilijk berijdbaar terrein (zand). Daarnaast werd theoretische uitleg gegeven over het complete voertuig. Iedere chauffeur reed een half uur onder instructie van een Volvo-trainer.

Achtergrond Mebin

Mebin houdt zich bezig met verkoop, productie en transport van betonmortel in Nederland en is in dat segment ook marktleider in beton qua volume, productenprogramma en kennis. Mebin werd in 1956 opgericht en maakt deel uit van de HeidelbergCement Group. Deze groep met 52.000 medewerkers wereldwijd is marktleider in aggregaten en een prominente speler op het gebied van cement, beton en aanverwante activiteiten. Het zwaartepunt ligt in Europa en Noord-Amerika. Daarnaast is het concern actief in Afrika en het Verre Oosten.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu