renault-trucks

Wereldprimeur: eerste Renault Trucks E Tech D rioolvoertuig

01-02-2023

ROM b.v., producent van onder meer vacuümmachines en rioolreinigingsvoertuigen, introduceert ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig met een capaciteit van 4000 liter. Het voertuig, een Renault Trucks E Tech D met ROM e SmartCombi PRO, is volledig emissievrij. ROM leverde op zijn beurt de wereldprimeur af aan Willemsen Infra BV uit Utrecht.

Geschikt voor milieuzones

Het voertuig is tijdens de afgelopen IFAT Munich gepresenteerd en is het antwoord op de milieuzones, of zelfs zero emissiezones die veel steden in willen voeren. De zones worden ingesteld om de CO2-uitstoot te verminderen en het leefmilieu in stedelijk gebied te verbeteren.

Dennis Brian, managing director van ROM merkt dat de wereld snel aan het veranderen is. “In veel steden waarin onze klanten opereren worden steeds strengere emissie eisen gesteld, op korte termijn wordt zero emissie de norm. Voor ons reden een 100% elektrisch rioolreinigingsvoertuig te ontwikkelen. Het is een duurzame innovatie die past bij ons bedrijf. De Renault Trucks E Tech D met ROM e SmartCombi PRO is de eerste zero emissie rioolcombi met een capaciteit van 4000 liter.”

's Avonds opladen

De truck wordt ingezet in de binnenstad van Utrecht, maar ook in de gemeenten Woerden, Oudewater en gemeente Stichtse Vecht. “De truck maakt dus best wat kilometers, toch is overdag opladen niet nodig. Het volstaat de vrachtwagen ’s avonds op te laden aan één van de 15 oplaadpunten die wij hebben. En is er in de avond of nacht een calamiteit, ook dat is geen probleem, zelfs na een dag op de weg is de batterij niet leeg.”

Over Willemsen Infra BV

Willemsen Infra BV is een allround bedrijf op het gebied van infra. Al jarenlang werkt het bedrijf met enthousiasme aan diverse projecten in de grond-, weg en waterbouw. Voor o.a. de Gemeente Rhenen en de Gemeente Utrecht voeren ze al enkele jaren calamiteitwerkzaamheden uit. Ze herstellen, onderhouden en realiseren riolering, straat en saneringswerkzaamheden.

Het bedrijf is ISO 9001:2015, ISO 14001, BRL SIKB 7000 protocol 7001 en VCA gecertificeerd. Door de inzet van vakkundig en ervaren personeel en het gebruik van moderne materialen breidt Willemsen Infra BV het gespecialiseerde takenpakket steeds verder uit. Zodoende is het bedrijf in staat om in te spelen op de eisen, die vanuit de markt worden gesteld. Door mee te bewegen met de wensen van hun opdrachtgevers kunnen ze flexibel opereren en tevens bijdragen aan de verdere ontwikkeling van vakmanschap en ervaring.

Meer weten over elektrische Renault trucks?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu