volvo Renault Trucks

Volvo Trucks voegt geluiden toe aan zijn elektrische trucks voor veiligheid

27-05-2021

Om de veiligheid te verbeteren, heeft Volvo Trucks een akoestisch waarschuwingssysteem met unieke geluiden ontwikkeld voor zijn elektrische voertuigen. Het door Volvo ontworpen alarm verhoogt de veiligheid door voetgangers, fietsers en andere weggebruikers bewust te maken van naderende trucks, die anders vrijwel geluidloos zouden zijn. Tegelijkertijd zijn de geluiden ontworpen om aangenaam en onopvallend te zijn, zowel voor de bestuurder als voor anderen in de buurt.

Vanaf 1 juli 2021 moeten alle nieuwe elektrische voertuigen in de EU een bepaald geluidsniveau produceren bij snelheden onder en tot en met 20 km/u. Het vereiste geluidsniveau is afhankelijk van de snelheid en wordt hoger naarmate de snelheid toeneemt. Bij een snelheid tot en met 20 km/u moet dat minimaal 56 decibel zijn. Als het voertuig te stil is, moet een extern akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem (AVAS) worden toegevoegd.

Veilig voor fietsers en voetgangers

Om aan de nieuwe eisen te voldoen en tegelijkertijd de voordelen van lagere geluidsniveaus van elektrische voertuigen te behouden, heeft Volvo Trucks een unieke set premiumgeluiden ontwikkeld voor zijn elektrische truckmodellen.

“We zijn erg blij met deze nieuwe wetgeving. Als kind, hebben we geleerd om niet alleen te vertrouwen op wat we zien, maar ook op wat we horen in het verkeer - soms zelfs zo erg dat we niet eens kijken voordat we een straat oversteken! Met ons nieuwe waarschuwingssysteem willen we ervoor zorgen dat voetgangers en fietsers merken dat ze dicht bij onze elektrische vrachtwagens komen”, legt Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks, uit.

Ontwikkeld door akoestische experts

De set geluiden is het resultaat van grondig onderzoek en verschillende testen door de eigen akoestische experts van Volvo Group.

“We zijn er bijzonder trots op dat we hoogwaardige premium geluiden hebben ontwikkeld die merkbaar genoeg zijn om mensen dicht bij de truck te waarschuwen en toch aangenaam voor de chauffeur en andere weggebruikers”, zegt Anna Wrige Berling.

Ondanks de toevoeging van geluiden zullen de trucks nog steeds veel stiller zijn dan conventionele vrachtwagens. “De geluiden zijn ontworpen om niet door muren heen te dringen. Onze elektrische trucks zorgen nog steeds voor stille nachtelijke leveringen en dragen bij aan betere arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs en een stillere, schonere omgeving”, vervolgt Anna Wrige Berling.

Vier verschillende geluiden

Het akoestische waarschuwingssysteem voor elektrische trucks bestaat uit vier verschillende geluiden die informeren over wat de truck doet: vooruitrijden, stationair draaien, achteruitrijden. Geluiden variëren in intensiteit, afhankelijk van de snelheid van de truck en zullen tijdens acceleratie en afremmen in frequentie wijzigen.

Beluister de geluiden in de video

Complete reeks elektrische trucks

Met de onlangs aangekondigde start van de verkoop van drie nieuwe zware elektrische voertuigen - de Volvo FH, FM en FMX - heeft Volvo Trucks nu een indrukwekkende line-up van zes middelgrote en zware elektrische vrachtwagens. Dit is momenteel de meest complete reeks commerciële elektrische trucks in de branche.

“Elektrische trucks zullen steeds gebruikelijker worden. We zijn er trots op dat we onze interessante reis naar nul emissies nu kunnen combineren met onze jarenlange ambitie om nul ongevallen te bereiken”, besluit Anna Wrige Berling.

Bekijk de elektrische reeks Volvo-trucks

Elektrische Volvo Trucks

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

1622105976_volvo-fm-electric-1200.jpg
volvo-fm-electric-in-drukke-stad-1200.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu