volvo

Volvo Trucks verhoogt de schakelsnelheid van de I-Shift-versnellingsbak

Volvo 05-05-2022

De intelligente en automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak van Volvo Trucks is nu verder verbeterd en geeft een snellere respons dan ooit. Dit zorgt voor nog betere rijeigenschappen en een soepele rijervaring bij het rijden met zowel diesel- als elektrische zwaardere vrachtwagens.

30% sneller schakelen

De aanzienlijke verbetering van het rijgedrag, die is toegevoegd aan aandrijflijnen op alle emissieniveaus, wordt bereikt door de nieuwe manier waarop de I-Shift-versnellingsbak samenwerkt met de motor. De update omvat een snellere activering van de koppeling, wat resulteert in een kortere koppelonderbreking. Het maakt het schakelen ook soepeler, voor een meer harmonieuze rijervaring.

“Door sneller te schakelen, is het mogelijk om de versnellingskeuze te optimaliseren en efficiënter te laten verlopen. En hoe meer schakelmomenten de weg en het terrein vereisen, des te meer zal de chauffeur de verbeteringen waarderen. Zij zullen zeker een positief verschil ervaren nu er met I-Shift tot 30% sneller kan worden geschakeld”, zegt Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission Manager bij Volvo Trucks.

Lager brandstofverbruik

Toen I-Shift in 2001 werd geïntroduceerd, was het de allereerste automatisch schakelende versnellingsbak die was ontworpen voor zwaardere vrachtwagens. Het kan met de hele aandrijflijn werken, aangezien dit transmissiesysteem al vanaf de ontwikkelingsfase is afgestemd op de motor en voertuigcomponenten. Dat draagt bij ​​aan een lager brandstofverbruik en daardoor een verminderde impact op het milieu. Het bevordert ook de veiligheid. Andere belangrijke voordelen zijn minder lawaai en trillingen en een lagere fysieke belasting voor de chauffeur.

Meer comfort voor de chauffeur

Met deze nieuwste ontwikkelingen om 30% sneller te schakelen, laat Volvo zien zich continu in te zetten om de rijeigenschappen van zijn trucks nog verder te verbeteren. “Met alle verbeteringen en nieuwe varianten door de jaren heen, heeft I-Shift laten zien uitstekend in staat te zijn om steeds geavanceerdere taken op efficiënte manieren op te lossen. Dit betekent niet alleen het leveren van hoge prestaties en een laag brandstofverbruik, maar ook uitstekende rijeigenschappen en comfort voor de chauffeur”, aldus Pär Bergstrand.

Tegenwoordig worden alle heavy-duty Volvo-trucks standaard met I-Shift geproduceerd. Sinds de introductie zijn er wereldwijd meer dan een miljoen vrachtwagens verkocht met Volvo's unieke I-Shift-technologie.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu