volvo

Volvo Trucks verbetert de rijeigenschappen en efficiëntie van zijn distributietruck

Volvo 30-06-2022

Volvo Trucks heeft de versnellingsbakken voor de Volvo FL en FE verder verbeterd. De vrachtwagens, die vooral worden ingezet voor stedelijke distributie en lichte bouwtaken, zijn nu nog efficiënter en bieden een soepelere rijervaring.

De meest wendbare Volvo Truck

De Volvo FL is de kleinste en meest wendbare truck die Volvo Trucks aanbiedt. Met zijn gloednieuwe 8-traps automatisch schakelende versnellingsbak (twee meer dan de eerdere versie van de Volvo FL) kan een brandstofbesparing tot 4% worden behaald.

"Met de nieuwe versnellingsbak bieden we ook volledige PTO (Power Take Out)-capaciteit bij stilstand, waardoor deze veelzijdiger is geworden en perfect voor kraanwagens, zoutstrooiers, sneeuwploegen en vele andere soortgelijke werkzaamheden", zegt Kenneth Ackerberg, Product Manager voor de Volvo FL en FE.

Diverse rijmodi voor verbeterd rijgedrag

Om het rijgedrag van zowel de Volvo FL als de FE te verbeteren en te optimaliseren, zijn er drie verschillende rijmodi: economy (zuinig), performance (prestatiegericht) en offroad. Elke keuze wordt geselecteerd middels een knop op het dashboard en vervolgens op het instrumentenpaneel weergegeven.

“Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken brandstof te besparen, start de truck altijd in de eco-modus en is eco-roll mogelijk zonder te rijden op cruise control. De prestatiemodus is echter gemakkelijk toegankelijk met een simpele klik. We hebben ook een offroad-modus toegevoegd, omdat deze trucks ook kunnen worden gebruikt voor lichte bouwtaken”, besluit Kenneth Ackerberg.

De offroad-modus biedt verbeterde prestaties bij lage snelheden. Deze functionaliteit van de vrachtwagen maakt het rijden veiliger, geeft een betere controle en zorgt voor een minder stressvolle rijervaring wanneer er over slechte wegen wordt gereden.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu