volvo

Volvo Trucks leidt Europese markt voor elektrische vrachtwagens

09-03-2022

Nieuwe statistieken tonen aan dat Volvo Trucks Europees marktleider is in 2021 in zware volledig elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42%. In 2021 noteerde het bedrijf bestellingen, waaronder koopintentieverklaringen, voor meer dan 1.100 elektrische vrachtwagens wereldwijd.

Meer elektrische trucks

De internationale vrachtwagensector ondergaat momenteel een transformatie naar duurzamer vervoer nu de verkoop van zware elektrische vrachtwagens op batterijen begint aan te trekken, met Europa op kop. Het commerciële verkeer telt steeds meer zware volledig elektrische vrachtwagens.

Uit statistieken van de marktanalysegroep IHS Markit blijkt dat er in 2021 in totaal 346 elektrische vrachtwagens (≥16 ton) werden ingeschreven in Europa – een stijging van 193% ten opzichte van 2020. Volvo Trucks heeft met 42% het grootste marktaandeel. De Europese landen met de meeste ingeschreven elektrische vrachtwagens (≥16 ton) zijn Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Nederland.

Emissievrij transport

“We zijn vastbesloten om de revolutie van elektrische vrachtwagens aan te voeren; onze toonaangevende positie in Europa is daar het bewijs van. Ook al zijn de volumes nog steeds beperkt, we zien een snel groeiende belangstelling, zowel in Europa, Noord-Amerika als in andere delen van de wereld. In 2021 noteerden we bestellingen, waaronder koopintentieverklaringen, voor meer dan 1.100 vrachtwagens in ruim 20 landen. Het wordt al snel een belangrijk concurrentievoordeel voor onze klanten om elektrische, emissievrije transporten aan te bieden,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Actieradius van elektrische trucks

“Deze cijfers tonen duidelijk aan dat de verkoop heel goed van start is gegaan. Met ons brede gamma elektrische vrachtwagens is het nu mogelijk om de helft van het zware wegtransport vandaag al te elektrificeren. Dit aandeel zal nog groter worden naarmate de afstand die elektrische vrachtwagens kunnen afleggen toeneemt en de laadinfrastructuur voor zware vrachtwagens verder wordt ontwikkeld,” aldus Roger Alm.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu