volvo Renault Trucks

Volvo Trucks' Positioning+ voor tijdkritische transporten

18-06-2015

Met Positioning+, een nieuwe service van Volvo Trucks, kan de locatie van de truck in real-time worden gecontroleerd. De service is met name handig voor klanten met tijdkritische transporten of goederen met een hoge waarde.

Op tijd arriveren, is belangrijk voor alle transportactiviteiten, maar voor tijdkritische transporten kan het een cruciale factor zijn om te voldoen aan een transportovereenkomst. Met Positioning+, de nieuwe plaatsbepalingsservice van Volvo Trucks, kan de geografische locatie van de truck van minuut tot minuut worden gecontroleerd. Zo kan worden voldaan aan de noodzakelijke vereisten voor een efficiëntere logistiek.

“Een goed voorbeeld is de betonindustrie. Timing is alles, tot de minuut waarop de truck de lading beton echt moet afleveren. Bij het mengen van beton wordt elk mengsel aangepast aan de tijd die nodig is voor laden, leveren en storten. Met Positioning+ kan precies worden bepaald wanneer de truck arriveert en kan het mengsel dus op basis daarvan worden voorbereid”, zegt Johan Östberg, Product Specialist bij Volvo Trucks.

Behalve de voorziening voor plaatsbepaling in real-time kan met Positioning+ ook een geografisch gebied, een route of een heel land worden gedefinieerd. Elke keer dat een truck door deze gedefinieerde gebieden rijdt, ontvangt het transportbedrijf een bericht. Met name voor magazijnopslag is het handig als het personeel weet wanneer een truck arriveert en vertrekt zodat ze de vervolgwerkzaamheden kunnen plannen.

Voor bepaalde transporttypes levert Positioning+ bovendien nog andere voordelen. “Als een truck afwijkt van zijn route, geeft het systeem een waarschuwing. Dit levert een beschermde en veiliger werkomgeving op voor chauffeurs die kostbare goederen vervoeren”, legt Johan Östberg uit.

Positioning+

  • Positioning+ is een aanvulling op Dynafleet Positioning: een service van Dynafleet, het transportinformatiesysteem van Volvo Trucks.
  • Positioning+ levert elke minuut informatie over de real-time positie van de truck en is dus zeer nuttig voor tijdkritische transporten.
  • Met Positioning+ kan ook een geografisch gebied, een route of een heel land worden gedefinieerd. Elke keer dat een truck door deze gedefinieerde gebieden rijdt, ontvangt het transportbedrijf een bericht.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu