volvo Renault Trucks

Volvo Trucks introduceert geïntegreerd systeem voor services en infotainment

21-03-2017

Een betere en veiligere rijervaring, geïntegreerde en eenvoudige navigatie en een efficiënt transportinformatiesysteem. Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het nieuwe Volvo Trucks-systeem voor services en infotainment.

Volvo Trucks heeft zijn onboard audio-, navigatie- en transportinformatiesysteem unit vernieuwd. Een nieuw gebruiksvriendelijk systeem, verrijkt met infotainment en volledig geintegreerd. Het systeem is eenvoudig te bedienen via het touchscreen, de spraakbesturing en de schakelaars op het stuurwiel.

“Met het nieuwe systeem voor services en infotainment kunnen chauffeurs hun werkplek echt aanpassen aan hun persoonlijke wensen”, zegt Anders Edenholm, Chief Project Manager, Volvo Trucks. “Ze kunnen bijvoorbeeld overal luisteren naar hun favoriete lokale radiostation en hebben handsfree toegang tot hun privé én zakelijke telefoon. Al met al zorgt dit voor een verbeterde en veiligere rijervaring. Chauffeurs die langere tijd onderweg zijn, voelen zich nog meer thuis.”

“Met het nieuwe systeem voor services en infotainment kunnen chauffeurs hun werkplek echt aanpassen aan hun persoonlijke wensen”.- Anders Edenholm, Chief Project Manager, Volvo Trucks.

Efficiënte transportopdrachten

Met de nieuwe onboard unit kunnen transportopdrachten eenvoudiger en efficiënter worden verwerkt. Het TomTom navigatiesysteem kan op verschillende manieren de routebeschrijving bepalen, bijvoorbeeld met adressen, coördinaten of door de kaart op het scherm aan te raken. Chauffeurs hebben ook toegang tot de Dynafleet OnBoard-services, waaronder Driver Times Support, Driver Coaching en Messaging. Chauffeurs beschikken hiermee over up-to-date informatie zodat ze controle kunnen houden en de juiste beslissingen kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij informatie over rijprestaties en brandstofverbruik inzien en verbeterpunten herkennen.

“Omdat Dynafleet OnBoard en Navigation zijn geïntegreerd, kunnen chauffeurs berichten ontvangen met GPS-coördinaten en start de navigatie naar hun volgende opdracht in enkele seconden".

“Bij het ontwerp van het nieuwe systeem hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor chauffeurs om te navigeren en hun opdrachten uit te voeren”, zegt Anders Edenholm. “Omdat Dynafleet OnBoard en Navigation zijn geïntegreerd, kunnen chauffeurs berichten ontvangen met GPS-coördinaten en start de navigatie naar hun volgende opdracht in enkele seconden. De chauffeur heeft vaker de handen aan het stuur en de ogen gericht op de weg, en kan daardoor veiliger en productiever werken.”

Van Spotify tot DAB+

Het nieuwe systeem geeft toegang tot verschillende mediaservices zoals Spotify, Deezer en TuneIn, maar ook DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Voor spraakbesturing is er ook een push-to-talk-knop op het stuur.

Het nieuwe geïntegreerde systeem voor services en infotainment is beschikbaar voor een nieuwe Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Kenmerken Volvo Trucks' onboard unit

  • 7-inch touchscreen
  • Spraakbesturing
  • Dynafleet OnBoard (transportinformatiesysteem van Volvo Trucks)
  • TomTom-navigatie met truckinstellingen en TomTom Traffic met verkeersinformatie in real-time
  • Bluetooth zodat twee telefoons tegelijkertijd kunnen worden aangesloten
  • Toegang tot services voor muziekstreaming zoals Spotify, Deezer en TuneIn DAB+ (Digital Audio Broadcasting)
  • USB-poorten
volvo-trucks-dynafleet-onboard-night.jpg
volvo-trucks-in-cab-entertainment-night.jpg
volvo-trucks-navigation-night.jpg
volvo-trucks-push-to-talk-button-night.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu