volvo

Volvo Trucks bewijst de langeafstandscapaciteiten van zijn zware elektrische vrachtwagens in Duitsland

Volvo 07-12-2022

Zuiver elektrisch van München naar Berlijn: in een recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland trotseerde Volvo Trucks zelfs lange afstanden zonder CO2-uitstoot. De Challenge, gecontroleerd door de onafhankelijke testonderneming Dekra, bewijst dat de Volvo FH Electric in het dagelijkse verkeer gemakkelijk 600 kilometer kan afleggen met één tussentijdse laadbeurt.

Een stap dichter bij onze doelstelling

“Het feit dat we met de Volvo FH Electric meer dan 600 km kunnen afleggen, brengt ons een grote stap dichter bij de toekomst en onze doelstelling van emissievrij transport,” aldus Christoph Fitz, Director New Vehicle Sales bij Volvo Trucks Germany. “Met de Miles Challenge bewijzen we dat we alle transportsectoren kunnen dekken en technologische veranderingen kunnen stimuleren.”

Meer dan 600 kilometer met slechts één tussentijdse laadbeurt

De Miles Challenge voor elektrische vrachtwagens, die voor het eerst in de praktijk werd georganiseerd tussen München en Berlijn, bewijst op overtuigende wijze dat de nieuwe zware elektrische vrachtwagens van Volvo Trucks voor normale transportactiviteiten meer dan 600 kilometer kunnen afleggen met één tussentijdse laadbeurt. De test, uitgevoerd door Volvo Trucks Duitsland met een Volvo FH Electric die sinds september standaard beschikbaar is, werd gedurende het hele testproces begeleid door twee Dekra-experts en officieel gecontroleerd na een succesvolle voltooiing.

De uitdaging kwam overeen met één dag rijden: de Volvo FH Electric met een totaal gewicht van 39 ton legde 606 kilometer af en werd onderweg slechts één keer opgeladen, op Autohof Selbitz. Met een gemiddelde snelheid van 85 km/u en ondersteuningssystemen van Volvo zoals I-See werd de test in dagelijkse omstandigheden uitgevoerd. Via I-See wordt het vermogen optimaal aangepast aan de topografie, doordat het systeem het op intelligente wijze beheert.

Het resultaat van de ‘Miles Challenge’

Het resultaat, getest door Dekra, bevestigt de prestaties van de 666 pk sterke elektrische aandrijving van de Volvo FH Electric. Over de hele route bedroeg het gemiddelde verbruik 106 kWh/100 km. In totaal werd 119 kWh gerecupereerd, wat neerkomt op 18% van de energie die op het traject werd verbruikt. Bij aankomst in Berlijn bedroeg de batterijcapaciteit nog 35 procent, goed voor een resterend rijbereik van iets meer dan 130 kilometer.

“Volvo Trucks Duitsland heeft zich tot doel gesteld om in 2025 minstens 15 tot 20 procent van zijn nieuwe vrachtwagens met een elektrische aandrijving te leveren. Tussen 2028 en 2030 moeten elektrische vrachtwagens het leeuwendeel van de verkoop voor hun rekening nemen. Zo willen we ons losmaken van fossiele brandstoffen,” besluit Christoph Fitz.

Serieproductie zware Volvo trucks

In september 2022 gingen de zware vrachtwagens van de types Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric in serieproductie in de klasse tot 44 ton. De middelzware modellen, zoals de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric, zijn al sinds 2019 verkrijgbaar.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu