volvo

Volvo plaatst order voor honderd elektrische Volvo trucks

Volvo 18-03-2024

Volvo Trucks heeft een order voor nog eens honderd elektrische trucks ontvangen van logistieke onderneming DFDS. Hiermee verdubbelt het aantal elektrische Volvo-trucks in het wagenpark van DFDS tot 225 trucks in totaal – de grootste vloot van zware elektrische trucks in Europa.

'De vraag naar duurzaam transport groeit'

DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, ziet een groeiende vraag naar transportoplossingen die het milieu minder belasten. Daarom heeft het bedrijf opnieuw een order geplaatst voor honderd elektrische trucks van Volvo. Eerder kocht DFDS in totaal 125 zware elektrische Volvo-trucks.

Momenteel zijn er 95 daarvan operationeel in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland en de resterende dertig worden in de loop van 2024 geleverd. Dankzij de groei van het aantal elektrische vrachtwagens in de vloot, heeft DFDS tegen het einde van 2023 de uitstoot van broeikasgassen met 1.516 ton verminderd (well-to-wheel, bron: DFDS).

dfds-order-100-elektrische-volvo-trucks-1

DFDS gaat voor Volvo FH Electric en FM Electric

"Ik ben er erg trots op dat we onze nauwe samenwerking met DFDS kunnen voortzetten. Deze order voor nog eens honderd elektrische Volvo-trucks is een bewijs van hun vertrouwen in ons bedrijf. De grote toename van de elektrische truckvloot van DFDS laat zien dat emissievrij vervoer hier en nu een levensvatbare oplossing is", zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De nieuwe elektrische trucks zullen worden ingezet op negen markten in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België en Zweden. Het betreft de recent vernieuwde en energiezuinigere modellen Volvo FH Electric en FM Electric.

'De overgang naar duurzaam wegtransport stimuleren'

DFDS heeft momenteel de grootste vloot van zware elektrische trucks in Europa en is goed op weg om de doelstelling te halen om in 2030 minstens 25 procent van het wagenpark geëlektrificeerd te hebben.

"We willen de overgang naar duurzamer wegtransport stimuleren. Onze groeiende vloot van elektrische vrachtwagens zal niet alleen bijdragen aan het verminderen van de impact van onze activiteiten op het klimaat. Het zal DFDS ook in staat stellen meer bedrijven te ondersteunen die hun toeleveringsketens koolstofarm willen maken. Deze nieuwe order onderstreept onze toewijding om de ontwikkeling door te zetten", zegt Niklas Anderson, EVP, Logistic Division bij DFDS.

dfds-order-100-elektrische-volvo-trucks-2

Uitgebreide range elektrische trucks

Een aantal van de nieuwe elektrische trucks zullen worden gebruikt om goederen te vervoeren van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg. Sinds 2019 heeft Volvo Trucks elektrische trucks geleverd aan klanten in 45 landen op zes continenten. Volvo biedt op dit moment de breedste productlijn in de sector met acht elektrische modellen, die geschikt zijn voor zeer uiteenlopende transportopdrachten in en tussen steden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrische trucks?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu