volvo

Volvo marktleider in elektrische trucks

23-02-2023

Vorig jaar groeide het aantal zware elektrische trucks op de weg in Europa en de Verenigde Staten sneller dan ooit tevoren. Volvo Trucks heeft nu wereldwijd meer dan 4.300 elektrische trucks verkocht in meer dan 38 landen. In Europa is Volvo Trucks marktleider met een aandeel van 32% in de markt voor het segment zwaardere elektrische trucks en in Noord-Amerika was bijna de helft van alle in 2022 geregistreerde zware elektrische trucks van Volvo.

Groei van 200%

In 2022 groeide de markt voor elektrische vrachtwagens (≥16 ton) in Europa met 200% tot 1.041 trucks waarbij Volvo Trucks het grootste aandeel in deze markt heeft.

"We zijn vastbesloten om de elektrische truckrevolutie te stimuleren. Onze positie als marktleider in 2022, in niet alleen Europa, maar ook Noord-Amerika en andere markten, is het bewijs dat we precies dat doen. De markt voor elektrische trucks is weliswaar nog klein, maar de trend is duidelijk: veel van onze klanten beginnen nu hun eigen overstap naar elektrisch. Wij willen de aanzet geven tot deze overgang en streven ernaar dat 50% van onze wereldwijde verkoop van nieuwe trucks elektrisch is in 2030," zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Transporten elektrificeren

"We hebben nu een productportfolio dat de meeste vormen van transport voor alle soorten klanten kan dekken. Kijkend naar de goederenstroompatronen is het mogelijk om bijna de helft van alle transporten te elektrificeren met onze line-up van elektrische trucks," merkt Roger Alm op. "Wij zien het als onze missie om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van dat doel."

  • Met "Europa" wordt de Europese Unie inclusief Noorwegen en Zwitserland bedoeld.
  • De gegevens over het Volvo-marktaandeel en de totale groei voor zwaardere elektrische vrachtwagens (≥16 ton) in Europa zijn afkomstig van IHS Markit.
  • Met Noord-Amerika worden de VS en Canada bedoeld. Het marktaandeel van Volvo Trucks in Noord-Amerika is gebaseerd op gegevens van Volvo Trucks North America.
  • De uitspraak "het is mogelijk om bijna de helft van alle transporten te elektrificeren", verwijst naar Eurostat-statistieken "Vrachtvervoer over de weg naar afstand" waaruit blijkt dat bijna de helft van alle goederen die over de weg worden vervoerd in Europa een afstand van minder dan 300 km afleggen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrische trucks?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu