volvo Renault Trucks

Volvo FM Truckstar Truck van het Jaar 2015

18-03-2015

Dynamic Steering maakt grote indruk!

De Volvo FM is door 21 chauffeurs van het testpanel uitgeroepen tot de beste truck in het zwaardere distributiewerk. Dit jaar werden er in dit segment zeven trucks getest. De Volvo FM maakt vooral indruk op het testpanel door de goede rijeigenschappen. Zowel op het gebied van het weggedrag als in het manoeuvreren scoort de Volvo FM de beste cijfers.

Naast de hoofdprijs heeft de Volvo FM ook de deelprijs voor het beste rijgedrag gewonnen. De verkiezing werd georganiseerd door Truckstar Magazine.” Het testpanel bestond uit een goede selectie chauffeurs, die onbevooroordeeld en objectief te werk zijn gegaan. “Ze hadden absoluut geen stempel van één merk op het voorhoofd, ze waren kritisch en stelden goede vragen”, aldus Jan Schouten, dealer sales manager bij Volvo Trucks Nederland en aanwezig op de testdagen.

De Volvo FM werd mede gekroond dankzij Volvo Dynamic Steering, waarover een van de testchauffeurs opmerkte dat het verplicht zou moeten worden gesteld voor trucks in het distributiesegment. Het systeem dat tegelijkertijd met de nieuwe Volvo FM werd geïntroduceerd maakt het mogelijk de truck met slechts een vinger te besturen. Hierdoor wordt de lichamelijke belasting voor de chauffeur sterk gereduceerd. Het maakt vooral verschil bij het manoeuvreren met een volledig beladen truck bij lage snelheden. “Het aandocken met de Volvo FM is een feestje”, aldus een van de testchauffeurs. Ook op het gebied van zicht scoort de Volvo FM hoog, hetgeen in het distributiesegment een belangrijke eigenschap is. Tot slot werden Volvo I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak, de prettige lage in- en uitstap, alsmede de instelmogelijkheden van stoel en stuur geroemd.

Jury van ervaringsdeskundigen

“Het aandocken met de Volvo FM is een feestje”

De verkiezing van de Truck van het Jaar 2015 was de derde editie van het jaarlijkse evenement en heeft een vakjury die bestaat uit mensen die dagelijks met trucks werken en als geen ander kunnen beoordelen op welke onderdelen een truck moet scoren. De Nederlandse beroepschauffeur staat bekend om de hoge mate van professionaliteit. Het testpanel, dat bestaat uit 21 chauffeurs in de distributie, is samengesteld door de redactie van Truckstar Magazine. Elk jaar worden er trucks getest in een ander segment van het wegtransport. Dit jaar was het segment zwaardere distributie aan de beurt, het vermogen van de trucks lag rond de 400 pk en er worden met deze trucks vooral dagritten gemaakt, maar ook meerdaagse ritten. Alle deelnemende trucks van dit jaar beschikten over een slaapcabine.

Er deden zeven trucks mee aan de uitverkiezing van de Truckstar Truck van het jaar 2015. Naast de Volvo FM waren dat de DAF CF, Renault Trucks T, Mercedes Actros, Iveco Stralis, Scania G-serie en de MAN TGS.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu