volvo

Volvo's meest verkochte truck viert 30 jaar innovatie

Volvo 04-09-2023

Er valt iets te vieren! Vandaag (4 september) is het 30 jaar geleden dat Volvo Trucks de Volvo FH introduceerde, de bestverkochte truck van het merk ooit. Vanaf het begin werd Volvo’s vlaggenschip al gekenmerkt door een onderscheidend exterieur- en interieurdesign, uitstekend comfort voor de chauffeur en technisch geavanceerde efficiëntie- en veiligheidssystemen.

30 jaar grenzen verleggen

De Volvo FH is een van de meest succesvolle modellen in de industrie ooit, met bijna 1,4 miljoen verkochte trucks in zo'n 80 markten over de hele wereld. Al vanaf de introductie van de FH in 1993, vertegenwoordigde het een compleet nieuwe standaard voor vrachtwagenchauffeurs met uitstekende rijeigenschappen en brandstofefficiëntie. 30 jaar later is de Volvo FH echt een icoon.

“De Volvo FH is het perfecte voorbeeld van een klantgerichte aanpak en een model dat al 30 jaar de grenzen verlegt. We zijn altijd doorgegaan met het verbeteren van deze truck, op alle cruciale gebieden, zoals chauffeurscomfort, brandstofefficiëntie, veiligheid en productiviteit. Ik ben er erg trots op dat onze klanten de Volvo FH vandaag de dag kunnen bestellen als elektrische-, gas- en dieselvariant," zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu

De innovaties zijn door de jaren heen voortgezet, altijd met de Volvo-waarden veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu als uitgangspunt. Innovatiemijlpalen in de afgelopen drie decennia zijn onder andere de airbag, de geautomatiseerde versnellingsbakoplossing I-Shift en Volvo Dynamic Steering, dat zorgt voor moeiteloos sturen en een grote wendbaarheid.

Volvo FH 30-jaar-innovatie-05
Volvo FH 30-jaar-innovatie-04
Volvo FH 30-jaar-innovatie-06

Kenmerkend uiterlijk

Wat het exterieurdesign betreft, zijn de spiegels met een uniek slank ontwerp dat de chauffeur een beter direct zicht biedt en de V-vormige koplampen – die zowel een beter zicht als meer comfort voor de chauffeur bieden en de truck zijn kenmerkende uiterlijk geven – twee voorbeelden van hoe Volvo technologie en design gebruikt om waardevolle voordelen voor de chauffeur toe te voegen.

"De eerste generatie Volvo FH was een game changer die het concept van een moderne truck volledig veranderde. Sindsdien zijn we doorgegaan met het stellen van nieuwe normen in de truckindustrie en hebben we nog vijf generaties van deze truck op de markt gebracht. Onze succesformule is het gebruik van de allernieuwste technologie op een manier die altijd duidelijke voordelen biedt voor onze klanten en chauffeurs. Als bewijs van onze succesvolle inspanningen om voortdurend te verbeteren en te evolueren, ben ik erg trots dat de Volvo FH de enige truck is die drie keer tot 'International Truck of the Year' werd verkozen," zegt Ylva Dalerstedt, Long Haulment Segment Manager bij Volvo Trucks.

30 jaar innovatie: bekijk de video

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu