volvo Renault Trucks

Volvo FH met opvallende details voor MW-automotive

25-06-2015

Passie en perfectionisme zijn woorden die passen bij Kurt Walckiers van MW-automotive uit Herne (België). Met zijn combinatie zorgt hij ervoor dat klassiekers of racewagens kunnen schitteren op topevenementen zoals Monaco, Goodwood en LeMans. Correct, zorgvuldig en proper werken en vooral goed communiceren met de klant zijn belangrijke pijlers voor een succesvol bedrijf.

Kurt Walckiers is trots op zijn bedrijf, dat hij samen met compagnon Jurgen Maes heeft opgezet. MW-automotive voorziet in de behoefte van klanten die op zoek zijn naar autotransport op het hoogste level. Unieke klassieke automobielen, prototypes en racecars vragen nu eenmaal om een uitzonderlijke behandeling. “Wat ik doe kan ik niet op 1-2-3 uitleggen. Het is zo specifiek dat het eigenlijk geen normaal transport meer is. Het is altijd bijzonder en meestal vertegenwoordigen ze waardes met zes of zeven cijfers.”

Schot in de roos

In 2002 startte Kurt Walckiers zijn bedrijf. Toen nog deeltijds, want hij was op dat moment after-sales manager bij een Volvo Cars-dealer. Door omstandigheden maakte hij de sprong en besloot zich volledig te richten op MW-automotive. “We begonnen met een Volvo FM met een verbouwde meubelwagen als trailer. In die trailer was ruimte voor twee wagens. Ik had al snel door dat grootte een probleem was om daadwerkelijk door te kunnen groeien. Door een contact met Getrex BV wist ik wat de volgende stap zou moeten worden: een dubbeldeks, gesloten trailer met ruimte voor zes wagens. Het bleek een schot in de roos. Je kunt je in dit vak niet van tevoren bewijzen, het gaat om het materieel dat je kunt inzetten en de persoonlijke behandeling.”

Dit is de combinatie

“De lat ligt heel hoog. Je moet liefde hebben voor dit vak, persoonlijke aandacht geven en ook continu de details in het oog houden.” Inmiddels heeft Kurt Walckiers weer een nieuw span voor de deur staan: een Volvo FH met special paint en een nieuwe oplegger van Getrex BV. “Van de dagelijkse praktijk leer je. De oplegger heeft bijvoorbeeld een uniek brandbestrijdingssysteem. Bij een bepaalde temperatuur wordt de lucht uit de oplegger gezogen, waardoor vuur geen zuurstof meer heeft . De hydraulische vloeren zijn voorzien van een polyurethaan gietvloer, makkelijk in onderhoud en vloeistofdicht.” Maar er zijn meer opmerkelijke voorzieningen. Zo heeft de trailer een speciale 3-tons lift voor het laden van de auto’s. En ook is de laadruimte voorzien van ingebouwde LED-verlichting.

Opvallend zijn de details die Kurt heeft aangebracht. De Volvo FH is een plaatje, waarbij de opvallend onopvallende special paint in het oog springt. Ook hier oog voor detail met onder meer ingebouwde breedtelichten, stroboscopen en een geheel zwarte grille. Het interieur is eveneens een plaatje: hemelbekleding, wandbekleding en stoelen zijn aangepakt, maar niet overdadig. De hele combi ademt rust uit. “Ik weet wat ik wil en overleg met Nebim hoe we het uitvoeren. De Volvo FH 460 4x2 is echt naar mijn zin. Alle denkbare opties en accessoires, zowel voor veiligheid als luxe zijn toegevoegd. Ik vind dat veiligheid iets mag kosten, zowel voor mijzelf als voor de medeweggebruikers. De combinatie blijkt een schot in de roos en wordt gewaardeerd door mijn klanten.”

Organisatie achter het product

“Vanuit mijn vroegere vak weet ik hoe belangrijk service is. Nebim staat voor me klaar als het moet. Ze zijn er. Ooit moest ik aan de kant in Engeland door een probleem met de versnellingsbak. Mijn planning was enorm strak. Er is toen alles op alles gezet om me weer aan het rijden te krijgen en met succes. De versnellingsbak werd door een dealer in Engeland in amper een paar uur tijd uitgebouwd, hersteld en ook weer ingebouwd. Petje af, ze hebben fantastisch werk geleverd voor mij. Het is tekenend voor de service van Volvo Trucks en dus ook van Nebim. Uiteindelijk besef je dat de organisatie die achter het product staat van groot belang is voor de mobiliteit van je bedrijf,” besluit Kurt Walckiers.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu