volvo

St vd Brink met Volvo’s FH I-Save op weg naar duurzame toekomst

Volvo 08-03-2022

Met de aanschaf van tien Volvo’s FH I-Save met de zuinige Turbo Compound-motor zet St vd Brink in op brandstofreductie en C02-besparing. Dat draagt bij aan het doel van het transportbedrijf om de CO2-uitstoot de komende jaren te halveren.

Zuinigste optie

St vd Brink wil in 2025 zijn CO2-uitstoot met minstens 50 procent hebben gereduceerd ten opzichte van 2020. “We hebben laten onderzoeken of dit haalbaar is en hoe we het kunnen behalen”, vertelt Sander Jansen, manager wagenpark. “Dat heeft ertoe geleid dat duurzaamheid in alle geledingen van ons bedrijf leidend is. Zo rijdt het management in elektrische bedrijfsauto’s, is ons warehouse voorzien van LED-verlichting en hebben we elektrische meeneemheftrucks in gebruik genomen. Vanzelfsprekend geldt de doelstelling ook voor onze trucks. Bij elke vervangingsopgave stellen we ons de vraag: is dit de zuinigste optie die er nu is?”

Comfortabel en zuinig

Na een succesvolle demo-inzet heeft St vd Brink zes Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers en vier Volvo FH I-Save 460 6x2-bakwagens met de zuinige Turbo Compound-motor aangeschaft. “De demotruck heeft een week bij ons meegedraaid en daarin hebben we naar alle aspecten gekeken die wij belangrijk vinden. Uiteraard hebben we het verbruik meegewogen, maar ook bijvoorbeeld zaken als zicht en het comfort voor de chauffeur. De demotruck scoorde op al deze punten zeer goed en dat was voor ons reden om te kiezen voor tien Volvo’s FH met de Turbo Compound-motor.”

Subsidie

Met de keuze voor Turbo Compound maakt St vd Brink aanspraak op de Energie-investeringsaftrek (EIA), een fiscale aftrekregeling voor bedrijven die investeren in energiebesparende en duurzame bedrijfsmiddelen. Turbo Compound komt sinds dit jaar in aanmerking voor deze subsidie omdat het een techniek is die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagt. Jansen: “Een leuke extra, al is de businesscase ook zonder deze subsidie sluitend.”

Globetrotter XL

Het zijn voor St vd Brink de eerste Volvo’s FH van het nieuwe model. “We zijn begin dit jaar begonnen met een wervingscampagne voor chauffeurs. De kwaliteit van het wagenpark speelt een belangrijke rol bij het behouden en werven van chauffeurs. De keuze voor een premiummerk als Volvo helpt daarbij. We kiezen altijd voor een ruime, grote cabine maar bij deze trucks hebben we weer een extra kers op de taart gezet. We hebben gekozen voor de Globetrotter XL-cabine en de trucks zijn extra rijk uitgerust. Ons motto is namelijk: als een chauffeur er blij mee is, gaat de truck vanzelf goed presteren. En een goed presterende truck scheelt onderhoud en brandstof”, verklaart Sander Jansen.

Volvo’s FM

St vd Brink neemt dit jaar ook zeven nieuwe Volvo FM 380 4x2-trekkers in gebruik voor distributiewerk in de Benelux. Jansen: “Ons wagenpark bestaat uit 485 trekkende eenheden, waarvan ongeveer een kwart Volvo-trucks. Naast de uitstraling en de kwaliteit zijn de uitgebreide veiligheidsfuncties voor ons reden om voor Volvo te kiezen. Bij het nieuwe model is dat weer verder verbeterd met de dodehoekcamera en de LED-verlichting, wat echt fantastisch is met het oog op optimaal zicht.”

Over St vd Brink

St vd Brink is een veelzijdig logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in onder meer koel- en vriestransport, bulktransport, huiftransport, kraantransport, contractdistributie en warehousing. Naast het hoofdkantoor in Ermelo heeft het bedrijf meerdere vestigingen verspreid over het land. Als maatschappelijk verantwoord logistiek dienstverlener wil St vd Brink de meest duurzame transporteur zijn in Nederland.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu