volvo Renault Trucks

Volvo FE Low Entry Cab-range uitgebreid

16-03-2018

Volvo Trucks heeft de Low Entry Cab (LEC) voor de Volvo FE uitgebreid. Er zijn nu verschillende extra opties die de veiligheid en de productiviteit ten goede komen. Ook zijn er gasmotoren beschikbaar voor alle Volvo FE-cabine- en chassiscombinaties. De Volvo FE komt daarmee nog beter tegemoet aan de specifieke behoeften van binnenstedelijke distributie.

Bij afvalinzameling, stadsdistributie en bouwtransporten in de binnenstad biedt een Low Entry Cab veel voordelen op het gebied van veiligheid en productiviteit. Ten eerste door de lage zitpositie, die de chauffeur meer zicht biedt rondom de truck en het gemakkelijker maakt om oogcontact te maken met kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsen. In de tweede plaats zorgt de lage instap dat de chauffeur efficiënter kan werken en wordt tegelijkertijd het risico op knie- en enkelklachten verminderd.

“In de stadsdistributie komt het voor dat de chauffeur het rijden en het lossen of afleveren in zijn eentje voor zijn rekening neemt. De lage instap betekent dan een enorm ergonomisch voordeel bij het soms wel 50 keer per dag moeten in- en uitstappen. Daarnaast is het verbeterde zicht rondom een belangrijk veiligheidsaspect als je veel kwetsbare weggebruikers op je route tegenkomt - Anders Edenholm, Segment Manager Distributie bij Volvo Trucks

Verbeterd comfort

De Low Entry Cab is nu uitgebreid met een variant geschikt voor een chauffeur en één bijrijder. Deze nieuwe cabinevariant biedt hetzelfde goede zicht rondom. De lage rijpositie zorgt voor nauw contact met de omgeving van de truck. Bovendien vergroot het extra venster in de passagiersdeur het zicht nog meer. De nieuwe cabinevariant is een aanvulling op de huidige Low Entry Cab die ruimte biedt aan drie passagiers en een vlakke vloer heeft. De nieuwe cabinevariant heeft een motortunnel in plaats van een vlakke vloer. Het verbeterde comfort met optionele luchtgeveerde passagiersstoel is voor de bijrijder erg prettig en in sommige overheidsaanbestedingen zelfs verplicht.

Extra opties aandrijflijn

De Volvo FE en de kleinere Volvo FL zijn nu ook verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control en instelbare snelheidsbegrenzer. Deze functies ondersteunen de chauffeur bij het aanhouden van de juiste snelheid en een veilige afstand tot zijn voorligger.

De Volvo FE biedt nu een aandrijflijn die kan voldoen aan alle eisen voor het rijden in steden, waaronder de lokale milieuvoorschriften. Dieselmotoren zijn verkrijgbaar van 250 tot 350 pk – functioneren allemaal ook op HVO (synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen). De 320 pk-versie werkt ook op 100% biodiesel. Tot slot is er de gas aangedreven Volvo FE CNG met lage emissies, geschikt voor Grongas. De Volvo FE CNG kan nu worden gecombineerd met alle cabineversies, inclusief de nieuwe Low Entry Cab.

Volvo FE LEC feiten

  • Cabine: vlakke vloer met stoelen voor maximaal vier personen, of een cabine die is geoptimaliseerd voor chauffeur en bijrijder. De instaphoogte bedraagt 530 mm, 440 mm met geactiveerde knielfunctie (banden 315 / 70R22.5). De deuren hebben een openingshoek van 90 graden.
  • Asconfiguraties: 4x2 of 6x2 met gestuurde naloopas.
  • Motoren: Volvo D8K Euro 6 250, 280, 320 of 350 pk, of Volvo G9K Euro 6 320 pk
  • Versnellingsbak: Volvo I-Shift of Allison volautomatische versnellingsbak.

Wilt u meer weten over de Volvo FE LEC?

Neem contact op met uw vestiging

nebim-low-entree-1200-03.jpg
nebim-low-entree-1200-04.jpg
nebim-low-entree-1200-02.jpg
nebim-low-entree-1200-01.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu