volvo

Unicon gaat voor groen transport van beton met Volvo Electric

09-03-2022

Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, is van plan om de grootste privébestelling tot nu toe te plaatsen voor elektrische vrachtwagens die op de Deense wegen zullen rijden. De 11 Volvo FM Electric-vrachtwagens zullen vanaf eind dit jaar worden geleverd. Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks het eens geworden over een samenwerking op lange termijn om complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en koetswerken te ontwikkelen en implementeren voor de betonindustrie.

Emissievrije distributie

Na goede ervaring te hebben opgedaan met een Volvo FE Electric zet Unicon nu de volgende grote stap naar emissievrije distributie door een nieuwe generatie elektrische truckmixers met een groter rijbereik en hoger laadvermogen te introduceren. Daarom is het bedrijf van plan om de grootste privébestelling van het land tot nu toe te plaatsen voor 11 Volvo FM Electric-modellen die zullen worden omgebouwd tot truckmixers voor Denemarken.

Efficiënte en duurzame distributie

Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks een langdurige samenwerking aangegaan om elektrische oplossingen te implementeren en optimaliseren voor de betonindustrie. Deze samenwerking geeft Unicon de kans om elektrische truckmixers te gebruiken die voldoen aan alle behoeften in verband met een efficiënte en duurzame distributie van stortklaar beton.

“Met deze grote order en ambitieuze samenwerkingsovereenkomst zetten we onze CO2-emissiedoelstellingen voor onze distributie om in tastbare acties. Dit onderstreept duidelijk onze rol als koploper voor de bouwsector, zowel in Denemarken als wereldwijd. We kijken erg uit naar deze samenwerking met Volvo Trucks, die ons unieke kansen biedt om samen de juiste complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en koetswerken te ontwikkelen voor onze distributie,” aldus Christian Elleby, Supply Chain & Procurement Director bij Unicon.

Mijlpaal op weg naar een emissievrije vloot

Unicon gelooft dat elektrische truckmixers de meest voor de hand liggende technologie bieden om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Dat geldt zowel voor het ondersteunen van een emissievrije distributie van stortklaar beton als voor het creëren van een betere en nog veiligere werkomgeving op bouwplaatsen.

“Met de nieuwe elektrische truckmixers zijn we klaar om te voldoen aan de eisen voor emissievrije bouwplaatsen in Denemarken, niet alleen vanuit de stad Kopenhagen, maar ook vanuit een toenemend aantal aannemers en bouwers,” aldus Christian Elleby.

Over Unicon A/S

  • Unicon is de oudste en grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, met 35 fabrieken en meer dan 400 werknemers in het hele land. Het produceert jaarlijks ongeveer 1 miljoen kubieke meter beton en heeft een eigen vloot van 195 vrachtwagens.
  • Unicon heeft een doelstelling geformuleerd om de CO2-uitstoot van zijn vloot in 2025 met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2019. Tegelijkertijd heeft het bedrijf een duidelijke strategie om zijn vloot van truckmixers in 2035 emissievrij te maken.
  • Unicon maakt deel uit van de Aalborg Portland Groep, die eigendom is van de Italiaanse Cementir Holding.

Over de elektrische vrachtwagens van Volvo:

  • Volvo Trucks heeft een gamma van zes zuiver elektrische vrachtwagens, ontworpen voor uiteenlopende transportopdrachten.
  • De Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX Electric zijn zware vrachtwagens met een brutogewicht van 44 ton. De verkoop in Europa loopt en de productie start in de tweede helft van 2022.
  • De serieproductie van de Volvo FL en Volvo FE Electric, voor distributie in de stad en afvalverwerking, ging in Europa van start in 2019.
  • De productie van de Volvo VNR Electric voor Noord-Amerika is in 2021 begonnen.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu