Verlopen Nederlandse rijbewijzen en code 95 langer geldig

De Europese Commissie heeft ingestemd met een verzoek van Nederland om de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de Code 95 opnieuw te verlengen. Dit betekent dat alle Nederlandse rijbewijzen en Codes 95 die in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 (zijn) verlopen met negen maanden worden verlengd. Ook de geldigheid van nascholingscursussen wordt verlengd.

Verlenging Code 95

Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs of de Code 95. Bestuurders van wie de Code 95 op het Nederlandse rijbewijs verloopt in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 dan blijft deze negen maanden langer geldig. De einddatum van de Code 95 op het rijbewijs wordt hierbij als vertrekpunt genomen.

De geldigheid van de gevolgde nascholingscursussen wordt verlengd, zodat cursussen uit het begin van uw nascholingscyclus mee kunnen tellen voor de verlenging van de Code 95.

Bron: cbr.nl

Wilt u meer weten over de Code 95 mogelijkheden bij Nebim?

Heeft u vragen over ons cursusaanbod en Code 95? Neemt u dan contact op met onze Nebim Driver Trainer Wil Jochems via wil.jochems@nebim.eu. Hij helpt u graag verder.

Of kijk op onze website voor meer informatie.

Meer over de cursusmogelijkheden