volvo

Verkoop van zwaardere elektrische Volvo-truckrange nu officieel van start

Volvo 02-05-2022

Vandaag start officieel de verkoop van de zwaardere serie elektrische vrachtwagens van Volvo Trucks.

Hoewel er in Nederland al verschillende intentieverklaringen werden getekend, openen vandaag officieel de orderboeken voor de zwaardere elektrische truckrange van Volvo Trucks. De Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric kunnen vanaf nu worden besteld. Serieproductie start in het najaar en wordt geleidelijk opgevoerd. De elektrische vrachtwagens worden geproduceerd in Volvo’s CO2-neutrale truckfabriek Tüve in het Zweedse Gotenburg.

“Dit is een mijlpaal voor Volvo Trucks. Er is veel interesse van klanten om deze fantastische trucks te bestellen. Tot nu toe hebben we klanten en partners vooral aangeboden om intentieverklaringen te ondertekenen, maar vanaf nu kunnen er echt orders worden vastgelegd. Dit is een grote stap voorwaarts voor elektrificatie”

Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Nebim-T2021_47119

In 2021 werden er meer dan 1.100 orders en intentieverklaringen voor elektrische Volvo-trucks in meer dan 20 landen geplaatst.

De elektrische versies van Volvo's middelzware vrachtwagens - Volvo FE, Volvo FL en Volvo VNR - zijn al in serieproductie. De grootste Europese markten voor elektrische Volvo-trucks zijn momenteel Noorwegen, Zweden en Duitsland. Volvo Trucks is marktleider in Europa voor zware elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42% in 2021 en heeft ook een leidende positie in Noord-Amerika.

“Ook Nederland doet het als land goed qua aantallen elektrische vrachtwagens. De subsidieregelingen voor zero emissie trucks die op 9 mei a.s. officieel van start gaan, zullen daar nog een extra impuls aan geven”

Jan Schouten, commercieel directeur Volvo Trucks Nederland.

Elektrische oplossing voor ieder segment

Met in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo Trucks het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie. Met een elektrische oplossing voor vrijwel alle segmenten: van stadsdistributie en afvalverwerking tot binnenstedelijk bouwtransport en regionaal transport. Het doel van Volvo Trucks is dat tegen 2030 de helft van de totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn.

“Het wordt duidelijk een concurrentievoordeel om stille transportoplossingen zonder uitlaatemissie aan te bieden”

Roger Alm

Nebim-T2021_47130
Nebim-T2021_47132
Nebim-T2021_47120

Feiten:

  • De elektrische trekker-varianten van de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX zijn nu te bestellen
  • De officiële verkoopstart van de bakwagen-uitvoeringen van de zwaardere range start in het vierde kwartaal van 2022

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu