volvo Renault Trucks

Verkoop nieuwe Volvo Trucks van start!

08-09-2020

De verkoop van de nieuwe range van Volvo Trucks is begonnen. De vier nieuwe modellen – de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX – zijn ontwikkeld om chauffeurs in staat te stellen hun taken nog effectiever, veiliger en duurzamer uit te voeren. Alle modellen hebben een nieuwe, flexibele gebruikersinterface met een digitaal instrumentendisplay dat de chauffeur in elke situatie relevante informatie geeft. Bovendien hebben de Volvo FM en FMX nieuwe cabines voor meer ruimte en een beter direct zicht.

Bekwame chauffeurs die veilig en verantwoord omgaan met hun voertuig, vracht en verschillende verkeerssituaties, zijn van onschatbare waarde voor elk transportbedrijf. Maar er is zware concurrentie om de beste mensen aan te trekken. Met dit in gedachten heeft Volvo Trucks geïnvesteerd in de ontwikkeling van de chauffeursomgeving en chauffeursinterface om een werkplek te creëren die zo veilig, functioneel en comfortabel mogelijk is.


“Met onze nieuwe trucks komen we tegemoet aan de behoeften van zowel chauffeurs als transportbedrijven. Door bekende Volvo-kenmerken zoals ergonomie, comfort en veiligheid verder te ontwikkelen en deze te combineren met nieuwe innovatieve technologie en design, hebben we de chauffeursomgeving nog aantrekkelijker en productiever gemaakt ”, licht Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland toe.


Makkelijker kostbare fouten vermijden met digitaal instrumentendisplay

Een nieuw 12-inch volledig digitaal instrumentendisplay geeft de chauffeur snel toegang tot cruciale informatie en helpt daarmee kostbare fouten voorkomen. Zo worden rijtijden altijd weergegeven, waardoor het rijden gemakkelijker kan worden gepland en het risico op overtreding van de regelgeving wordt beperkt. Verkeersbordherkenning is een andere praktische functionaliteit die de bestuurder waarschuwt voor snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en wegtypes.


Met vier selecteerbare weergaven kan voor vertrek eenvoudig de inhoud en het uiterlijk van het hoofdinstrumentdisplay worden aangepast. De Load-weergave biedt controle over het laadgewicht, het bruto voertuiggewicht en de asdruk per as. Voor vrachtwagens met een navigatiesysteem is de navigatieweergave met gemakkelijk te volgen kaarten de juiste keuze. Degenen die willen dat hun instrumentendisplay een klassieke Volvo-look heeft, kunnen de Home-weergave kiezen, terwijl degenen die liever alleen essentiële informatie zien, de Focus-weergave kunnen instellen.


Het instrumentendisplay kan worden aangevuld met een gemakkelijk te bedienen 9-inch secundair touchscreen voor het beheren van communicatie, infotainment en transportinformatie.


Voorbeelden van functies:

  • Mediaspeler voor audio-ervaringen via radio, Bluetooth of USB.
  • Communicatie met de mogelijkheid om twee mobiele telefoons te verbinden.
  • Opdrachten voor ondersteuning van rijtijd, chauffeurscoaching, tachograafuitlezing op afstand en navigatie
  • Voertuig inclusief parkeerklimaat, aslastindicator, bandenspanningscontrole en het aanpassen van de instellingen van Volvo Dynamic Steering.
  • Andere functies zijn onder meer Mijn Apps voor onder andere Android Auto, dat apps van Android-telefoons weergeeft en Chauffeursgids een handboek met rijtips en informatie op maat voor iedere afzonderlijke truck. 

Het systeem is voorbereid op toekomstige updates en compatibel met andere apps dan die van Volvo Trucks, bijvoorbeeld van carrosseriebouwers of boordcomputerleveranciers.


Maximaal acht camera's kunnen eenvoudig worden aangesloten op het secundaire display en tot vier cameraweergaven kunnen tegelijkertijd op het scherm worden weergegeven. De informatie op beide displays kan in meer dan 30 talen worden ingesteld. Het systeem kan meerdere persoonlijke instellingen tegelijk opslaan en wordt gekoppeld aan de persoonlijke tachograafkaart. Dit is handig als dezelfde truck door veel verschillende chauffeurs moet worden gebruikt, misschien uit verschillende landen. 


Beter overzicht en minder stress

De functies uit het instrumentendisplay zijn eenvoudig te bedienen via nieuwe, intuïtief geplaatste bedieningsknoppen op het stuurwiel en middels sneltoetsen op het dashboard. Ook bestaat ook de mogelijkheid om via spraakbediening de functies aan te sturen. Het secundaire display werkt ook via touchscreen bediening. 


Vrachtwagens met meer dan één aandrijfas krijgen een nieuw tractieregelingspaneel om de chauffeur te helpen snel en gemakkelijk om te gaan met potentieel risicovolle verkeerssituaties, zowel tijdens het rijden op de weg als off road. De chauffeur hoeft alleen maar aan een knop te draaien om de differentieelvergrendelingen te activeren. De verhoogde tractie wordt weergegeven op het digitale instrumentendisplay.

“Het hele instrumentendisplay is ontworpen om een goed overzicht te bieden, waardoor de chauffeur informatie intuïtief en efficiënt kan beheren met minder stress. Het dashboard heeft een functioneel, robuust ontwerp van duurzaam materiaal met stevige bekerhouders, royale opbergvakken en verschillende USB-oplaadpoorten ”, zegt Roeland Ruygt.


De Volvo I-Shift bedieningshendel heeft een nieuw ontwerp dat praktischer en ergonomischer is en zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de cabine. De schakelprogramma's zijn ook ontwikkeld en omvatten nu Economy, Standard en Performance.


Ruimere cabine en beter zicht 

De Volvo FM en Volvo FMX hebben nieuwe cabines met tot wel een kubieke meter meer ruimte dan voorheen. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel, meer werkruimte en een duidelijk verbeterd direct zicht door onder meer een verlaagde deurlijn. Door een lage, brede instap met twee treden met verbeterde antislip-eigenschappen en verlichting blijft het in- en uitstappen op routes met frequente stops eenvoudig. In het bouwsegment is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat een chauffeur tot wel 50 keer per dag in en uit de cabine klimt.


Net als bij de Volvo FH en Volvo FH16 beschikt de chauffeur nu over een verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom waarmee de chauffeurspositie in hogere mate individueel kan worden aangepast. Het onderste bed in de slaapcabine is hoger geplaatst dan voorheen, biedt meer comfort en beschikt over extra opbergruimte eronder. De dagcabine heeft ook een nieuw opbergvak tegen de achterwand van 60 liter met LED-verlichting.


Nieuwe, verbeterde cabine-isolatie helpt koude, hitte en geluidsoverlast buiten te sluiten. Een sensorgestuurde klimaatunit met koolstoffilter zorgt voor een goede luchtkwaliteit, ook onder uitdagende omstandigheden.

Ontdek de nieuwe Volvo FH

Ontdek de nieuwe Volvo FH16

Ontdek de nieuwe Volvo FM

Ontdek de nieuwe Volvo FMX

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

nebim-nieuwe-volvo-modellen-1200-1.jpg
nebim-nieuwe-volvo-modellen-1200-3.jpg
nebim-nieuwe-volvo-modellen-1200-4.jpg
nebim-nieuwe-volvo-modellen-1200-5.jpg
nebim-nieuwe-volvo-modellen-1200-2.jpg
nebim-nieuwe-volvo-modellen-1200-6.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu