renault-trucks

UTS Bernardt breidt zijn vloot verder uit met zero-emissie voertuigen

22-03-2023

De strategie en visie van UTS Bernardt sluiten geheel aan op de stappen die genomen moeten worden om de CO2-uitstoot te verminderen. Steeds meer klanten vragen ook specifiek naar een milieuvriendelijke vorm van logistieke dienstverlening. Met betrekking tot stadslogistiek en last-mile logistiek zijn er veel voordelen te benoemen: 100% emissievrij, één leveringsmoment, just in time, zeer efficiënt.

Alvorens de uitbreiding definitief te maken, heeft UTS Bernardt gebruik gemaakt van een pilot met de Renault Trucks D E-Tech. De pilot werd aangeboden door Nebim. Hierbij werd de 100% elektrisch aangedreven Renault Truck in de praktijk getest. Voorafgaand aan de pilot zijn doelen gesteld. Gedurende vier weken heeft UTS Bernardt kunnen ervaren of deze doelen haalbaar zijn. Nebim faciliteert de pilot volledig voor hen; route analyse, laadinfra check, chauffeursinstructie, pilotrapportage, enzovoort.

Positief testresultaat

De testperiode is zeer goed verlopen. De geplande routes hebben ze probleemloos kunnen rijden en de beschikbaarheid van de truck was altijd volgens planning. “Het is een genot om mee te rijden”, aldus de chauffeur van UTS Bernardt.

RT E-Tech D Nebim-UTS Bernardt 2

Ook veel klanten waren aangenaam verrast door de zero-emissie bezorging van hun levering. De weloverwogen investering stelt UTS Bernardt dan ook in de gelegenheid zijn klanten nog verder te ontzorgen op het gebied van emissieloos transport.

Toekomstvisie Renault Trucks

Elektrische voertuigen vormen de basis van de plannen van Renault Trucks voor de energietransitie. De doelstellingen zijn ambitieus: in 2030 bestaat 50% van de verkoop van Renault Trucks uit elektrische voertuigen.

Ben jij ook geïnteresseerd?

Ben jij ook geïnteresseerd in de inzet van deze 100% elektrische Renault Truck op basis van een vier weken durende pilot? Wil jouw bedrijf ervaren hoe het is om met een elektrische truck te rijden? Informeer bij Jules naar de mogelijkheden om met de pilot mee te doen via e-mail: Jules.Konings@nebim.eu of telefoon: 06-51095963.

Wil je eerst weten of de route die je met jouw bedrijf rijdt ook haalbaar is met een elektrische truck zonder tussentijds bijladen? Jules zet graag de rangesimulator voor je in die duidelijk maakt of dit voor jouw specifieke route(s) mogelijk is.

E-mail naar Jules Konings

Over de Renault Trucks D E-Tech

De elektrisch trucks van Renault Trucks worden door Renault Trucks zelf volledig af-fabriek gebouwd. Hetzelfde geldt voor de elektrische trucks van Volvo Trucks. Daardoor heb je als afnemer met één partij te maken voor zowel de truck als het batterijpakket. Nebim heeft zowel in de werkplaats als op de verkoopafdeling volledig gecertificeerde specialisten die u kunnen adviseren.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu