volvo Renault Trucks

Twee Volvo-trekkers en acht Schmitz-trailers voor E3 International Delivery & Taxi Services B.V.

25-02-2020

E3 International Delivery & Taxi Services heeft twee Volvo FH 4x2 X-Low trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor dedicated transport in opdracht van PKF/Post pallets. De trekkers zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim te Venlo.

De aflevering van de trucks is het startsein van de samenwerking tussen PKF/Post pallets uit Venlo en E3 International Delivery & Taxi Services uit Grubbenvorst. PKF/Post is een van de grootste palletproducenten in Nederland. “Sinds januari verzorgen wij een deel van de logistieke dienstverlening van PKF/Post”, vertelt directeur-eigenaar Chris Visscher van E3 International Delivery & Taxi Services. “Wij leveren de pallets aan opdrachtgevers in Nederland en Duitsland.”

X-Low chassis voor optimaal laadvermogen

E3 International Delivery & Taxi Services nam naast twee nieuwe Volvo FH 420 4x2-trekkers ook acht nieuwe Schmitz Cargobull-trailers in gebruik. “Het is voor het eerst dat we materieel volledig in de kleurstelling van de opdrachtgever hebben laten uitvoeren”, vertelt Visscher. “Hiermee benadrukken we dat we een langdurige samenwerking aangaan.”

De trucks en trailers zijn in nauwe samenspraak tussen E3 International Delivery & Taxi Services, PKF/Post pallets, Nebim en Schmitz Cargobull gespecificeerd. Visscher: “Zo hebben we gekozen voor een X-Low chassis. Door het verlaagde chassis kunnen we het laadvermogen van de trailers optimaal uitnutten en dus meer volume vervoeren.”

Veiligheid voorop

Bij de configuratie van de trucks was veiligheid een belangrijke eis. “Ik wil dat de chauffeurs veilig op pad gaan en veilig weer thuiskomen”, vertelt Visscher. Om die reden zijn de trucks voorzien van het Active Safety-pakket. Dat bestaat uit geavanceerde veiligheidssystemen, zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support, Lane Change Support en Lane Keeping Support. Optimaal zicht is gegarandeerd met het Visibility Pro-pakket, met statische bochtverlichting, koplampsproeiers, regensensor, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon-verlichting.

Airflow-pakket

Met het oog op brandstofefficiency en het beperken van de CO2-uitstoot zijn de trucks voorzien van het Airflow-pakket. “Door de dakspoiler, de zijfenders en de chassisskirts wordt de wind beter afgevoerd langs de cabine en trailer, zodat we zuiniger rijden. Dat scheelt echt een slok op een borrel en past ook bij onze ambitie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij we onder meer kijken hoe we transport zo duurzaam mogelijk kunnen uitvoeren.”

Om chauffeurs een comfortabele werkomgeving te bieden, zijn de trucks uitgerust met Globetrotter-cabine en de geïntegreerde standkoeling I-ParkCool. “En de I-Shift-versnellingsbak blijft echt onovertroffen. I-Shift maakt het rijden voor de chauffeur zoveel makkelijker en comfortabeler.”

Uitstraling

E3 International Delivery & Taxi Services heeft nu zeven Volvo-trucks in het wagenpark. “Naast de techniek is ook de uitstraling van de trucks top. Bovendien werken we al jaren zeer prettig samen met Nebim, waar we ook service en onderhoud laten doen. Het contact is goed, het personeel gekwalificeerd, en ze zitten dichtbij. Kortom: een betrouwbare partner voor ons trekkend materieel.”

Over E3 International Delivery & Taxi Services

E3 International Delivery & Taxi Services is als veelzijdig logistiek dienstverlener onder meer gespecialiseerd in (inter)nationale spoedtransporten, koeltransporten, door-to-door delivery services, medische spoedtransporten en taxi services. Met het onderdeel taxi services richt het bedrijf zich op het vervoer van personen van en naar luchthavens en VIP- en directievervoer.

Meer weten over de mogelijkheden van Volvo FH?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

nebim-international-delivery-services-1200.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu