volvo Renault Trucks

Truck Academy: hét voorbeeld voor de rest van Nederland

16-07-2015

Woensdag 8 juli ondertekenden tien truck merkdealers, met in totaal dertig vestigingen, waaronder Nebim Groep en het MBO Automotive Center (M.A.C.)/Summa Automotive het convenant Truck Academy regio Eindhoven op de Automotive Campus in Helmond. Het doel van de Truck Academy is het vergroten van de instroom van nieuwe medewerkers in de truckbranche en het verbeteren van de kwaliteit van studenten bedrijfsautotechniek in het beroepsonderwijs. Het aantal deelnemende partijen in de Brainportregio Eindhoven is uniek voor het landelijke Truck Academy concept.

BOVAG-beleidsmedewerker Hylke Warners feliciteerde de tien truckdealers en Summa Automotive/MBO Automotive Center dan ook van harte met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst bij de ondertekening. “Met tien deelnemende dealerbedrijven en vier Euro 6-trucks is de Truck Academy in de regio Eindhoven/Helmond hét voorbeeld voor de rest van Nederland. Dit is echt een lonkend perspectief voor andere regio’s."

Nog plek voor enkele studenten

Dankzij de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs heeft de regionale Truck Academy inmiddels 21 studenten in kunnen schrijven, beduidend meer dan vorige jaren. Er is nog plek voor drie of vier studenten. Rick van der Velden, teamleider bij Summa Automotive: “We kunnen hen dus niet alleen een plek op de Truck Academy bieden, maar ook een arbeidsplaats bij een truckdealer.”

Moderne werkplaats

De opleiding is een combinatie van werken en leren. Ze werken vier dagen bij een van de tien merkendealers in de truckwerkplaats en gaan één dag in de week naar school. “Maar dat is zeker niet de hele dag theorie”, zegt Rick van der Velden, “de studenten krijgen een halve dag theorieles, maar gaan de kennis daarna meteen toepassen in de moderne werkplaats waarover wij op de Automotive Campus in Helmond beschikken. We zijn er erg trots op dat we hier vier uiterst moderne trucks hebben die voldoen aan de Euro 6-normen. Dat is allemaal mogelijk dankzij de samenwerking met het bedrijfsleven.”

Aansluiting op praktijk

In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst zijn de afspraken vastgelegd. Zo stellen de tien truckdealers uit Brabant en Limburg ook leermeesters beschikbaar voor begeleiding van de lessen in Helmond, zodat het onderwijs van de Truck Academy optimaal aansluit op de praktijk.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu