volvo Renault Trucks

Spectaculaire nieuwe film van Volvo Trucks

23-11-2016

Eerste stunt ter wereld waarin een truck en een paraglider figureren

In de nieuwste film uit de reeks met spectaculaire tests ondernemen een paraglider en een Volvo FH een adembenemende stunt. De truck moet de paraglider in de lucht houden en gelijktijdig langs een helling omhoog trekken over bochtige bergwegen. Om hierin te slagen, moet de truck een constante snelheid aanhouden. ‘The Flying Passenger’ gaat op 29 november a.s. in première op de digitale platforms van Volvo Trucks.

De unieke aandrijflijn van Volvo Trucks met I-Shift Dual Clutch staat garant voor uitstekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. In de nieuwste film uit de reeks met spectaculaire tests worden de prestaties van de Volvo Trucks-aandrijflijn op de proef gesteld door een paraglider die is vastgemaakt aan een Volvo FH. De test is een wereldprimeur in zijn soort: het is de eerste keer dat een truck en een paraglider in een stunt figureren.

“Elke vrachtwagenchauffeur weet hoe moeilijk het is om de kruissnelheid vast te houden in bergachtig terrein. Dat vereist een motor en een versnellingsbak met buitengewone rijeigenschappen. ‘The Flying Passenger’ is een test waarmee de geweldige prestaties en de efficiency van onze verbeterde aandrijflijn worden gedemonstreerd”, vertelt Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

De Volvo FH die in deze spectaculaire test wordt gebruikt, is uitgerust met Volvo Trucks’ unieke aandrijflijn, bestaande uit de verbeterde Euro 6 D13-motor en de I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak. De technologie met dubbele koppeling maakt PowerShift-overgangen mogelijk waarbij de truck geen bewegingsenergie verliest bij het schakelen onder zware omstandigheden.

“Rijden in hoge versnellingen en moeiteloos schakelen zijn belangrijke factoren voor het brandstofverbruik. De I-Shift Dual Clutch maakt soepel rijden mogelijk, ook in hoge versnellingen bij lage toerentallen”, zegt Staffan Wendeberg, Product Manager FH and Long Haul.

‘The Flying Passenger’ is de nieuwste film uit de reeks met spectaculaire tests van Volvo Trucks. Hierin worden voorzieningen en mogelijkheden van de trucks op allerlei uitzonderlijke manieren getest. Eerdere wereldwijde succesproducties uit de reeks waren ‘The Epic Split’, ‘Look Who’s Driving’ en ‘The Hamster Stunt’.

De film gaat op 29 november a.s. in première op de digitale platforms van Volvo Trucks.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu