volvo Renault Trucks

Spectaculair: Volvo Trucks' I-Shift Dual Clutch

16-09-2014

Geïnspireerd door de racewereld presenteert Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch. Een nieuwe versnellingsbak met nog nooit eerder vertoonde voorzieningen in de truckbranche. Dankzij de dubbele koppeling wordt bij het schakelen het motorkoppel niet onderbroken, zonder dat dit ten koste gaat van het lage brandstofverbruik. Wanneer uw transportopdrachten hoge prestaties vragen, brengt I-Shift Dual Clutch u een ongeëvenaard rijcomfort en souplesse.

De trekkracht van de truck wordt niet onderbroken en dat resulteert in een soepel en dynamisch schakelen. Dankzij het systeem verloopt het rijden uitzonderlijk comfortabel en relaxed. Zowel voor chauffeur als lading.
U zult ook de soepele acceleratie merken waardoor u het tempo van het verkeer gemakkelijker en comfortabel kunt volgen. I-Shift Dual Clutch is de perfecte keuze voor veeleisende toepassingen.

I-Shift Dual Clutch is leverbaar voor D13K-motoren met 460, 500 en 540 pk.

Nieuw, maar al wel beproefd

Een helling met een glad oppervlak? Geen probleem. I-Shift Dual Clutch ondersteunt u met soepel en snel schakelen, met een minimaal risico op vast komen te zitten en grip te verliezen. I-Shift Dual Clutch is gloednieuw, maar grondig getest en beproefd. Sinds 2009 is de versnellingsbak miljoenen kilometers getest in het dagelijks gebruik. Dankzij de innovatieve platformarchitectuur kunnen moderne I-Shift-opties, als PTO en retarder worden geïnstalleerd op de I-Shift Dual Clutch.

Ultiem chauffeurscomfort 


I-Shift Dual Clutch is vooral effectief in omstandigheden waarbij de treingewichten hoog zijn en er veel moet worden geschakeld, zoals op hellingen en wegen met veel bochten. "I-Shift Dual Clutch zal ook een grote verandering betekenen bij transporten met levende lading of vloeistoffen. Dit geldt overigens voor alle transporten met lading, die gevoelig is voor schokken ten gevolge van de koppelonderbreking in de aandrijflijn, bijvoorbeeld snijbloemen. Door het nauwelijks merkbare schakelen worden minder bewegingen in de lading zelf veroorzaakt. Dankzij de efficiënte krachtoverbrenging van het I-Shift Dual Clutch-systeem komen trucks minder snel vast te zitten op onverharde of oneffen wegen, zoals bij het vervoeren van hout in de bossen. Maar het allergrootste voordeel van de nieuwe versnellingsbak is het ultieme chauffeurscomfort", verklaart Wijnand van den Brink, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

Zo werkt I-Shift Dual Clutch

De twee droge koppelingen bevinden zich aan de voorzijde van de versnellingsbak. Bij normale werking staat één koppeling vrij terwijl de ander is geactiveerd. De bediening van de koppelingen en het schakelen worden geregeld door een pneumatisch systeem, dat lijkt op de bekende I-Shift. In principe kan door de transmissie met dubbele koppeling de volgende versnelling alvast worden geselecteerd, terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Wanneer van versnelling wordt gewisseld, wordt de momenteel geactiveerde koppeling vrijgegeven, terwijl tegelijk de daarvoor niet-actieve koppeling wordt geactiveerd. Dit betekent dat het schakelen zonder onderbreking van het motokoppel plaatsvindt.

 Met twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu