volvo

Speciale trucks voor speciaal bier

13-02-2024

OMER. Traditional Blond, Tripel LeFort, Ypra. Het is een greep bekende speciaalbieren uit het assortiment van brouwerij Omer Vander Ghinste. Speciaalbieren worden onder meer met twee nieuwe Volvo FM-bakwagens afgeleverd bij cafés en biergroothandels. “Wij staan voor kwaliteit, net als Volvo Trucks.”

Vijf generaties Omer

Brouwerij Omer Vander Ghinste is in 1892 opgericht in Bellegem. 131 jaar en 5 generaties verder draagt de brouwerij nog steeds de naam van oprichter Omer Vander Ghinste. Leuk feitje: sinds 1892 krijgt elke oudst geboren zoon van een nieuwe generatie de naam Omer. Grondlegger Omer Vander Ghinste begon daar om een heel praktische reden mee. Om zijn bieren te promoten liet hij het opschrift ‘Bieren Omer Vander Ghinste’ aanbrengen in glasramen aan cafégevels.

Als begin twintigste eeuw de eerste zoon van Omer en zijn vrouw Marguerite wordt geboren, krijgt ook hij de naam Omer. Zo hoeven de glasramen niet vervangen te worden wanneer de volgende generatie de brouwerij overneemt. Dit bleek de start van een familietraditie waarbij de brouwerij telkens door een Omer geleid wordt.

Onderscheiden met speciaalbieren

Vandaag de dag brouwt Omer Vander Ghinste kwaliteitsbieren volgens authentieke recepten. “Wij maken het verschil met kwaliteit”, zegt Nico Nimmegeers, COO van brouwerij Omer Vander Ghinste. “Om ons te onderscheiden, hebben we jaren geleden al de keuze gemaakt om te focussen op speciale bieren. Onze familiebieren OMER. Traditional Blond, Tripel LeFort en Ypra zijn daar voorbeelden van. In totaal hebben we 13 bieren in ons assortiment.”

Omer Vander Ghinste Volvo FM detail 2
Volvo FM Omer Vander Ghinste front
Volvo FM Omer Vander Ghinste

Volvo Trucks terug in het wagenpark

Het transport naar cafés en biergroothandels in België, Nederland en Noord-Frankrijk doet Omer Vander Ghinste deels zelf met 7 trucks. Dit jaar heeft de brouwerij twee nieuwe Volvo FM 420 8x2-bakwagens in gebruik genomen. Daarmee is Volvo Trucks terug in het wagenpark. “Zoals gezegd: wij staan voor kwaliteit”, zegt Nimmegeers. “Daarin zit een match met Volvo Trucks. Volvo Trucks behoort tot het hoogste gamma.”

“In de Volvo FM’s kunnen we 16 pallets laden, twee meer dan in onze andere bakwagens.”

Omer Vander Ghinste

Wendbare trucks met hoog laadvermogen

Met de Volvo FM-bakwagens wordt onder meer binnenstedelijke distributie uitgevoerd. Omer Vander Ghinste zocht daarvoor wendbare trucks mét voldoende laadvermogen. “We willen transport zo efficiënt mogelijk uitvoeren”, vertelt Nimmegeers. “In de Volvo FM’s kunnen we 16 pallets laden, twee meer dan in onze oudere bakwagens. Dankzij de hydraulisch gestuurde naloopas kan de draaicirkel geminimaliseerd worden. Overigens is gewicht ook iets waar we rekening mee moeten houden aangezien een volgeladen pallet ruim 1000 kilo weegt. Daarom hebben we gekozen voor een aslastindicator waarmee de chauffeur kan zien of de lading goed over de assen is verdeeld.”

Er is ook gedacht aan ergonomie en werkgemak voor de chauffeur. “We hebben een laadklep, maar in de drukke binnenstad is er niet altijd de ruimte om die te gebruiken. Soms moet de chauffeur via de zijkant kunnen lossen. In zulke situaties kan de laadvloer 12 centimeter zakken, zodat de chauffeur minder hoog hoeft te tillen. Ook zijn deze trucks voorzien van comfortabele chauffeurs- en passagierszetels.”

Omer Vander Ghinste Volvo FM detail

Het beste zicht in de stad

Omer Vander Ghinste lost vaak in steden. “Daar wordt het steeds drukker”, zegt Nimmegeers. “We doen er alles aan om ongevallen te vermijden en daarom kiezen we voor de meest uitgebreide veiligheidsopties. Van veiligheidssystemen kun je er niet genoeg hebben. De nieuwe generatie Volvo FM heeft onder meer een dodehoekcamera in de spiegelsteun die de chauffeur extra zicht geeft op het omringende verkeer met speciale aandacht voor de zwakke weggebruikers.”

Groot voordeel: de werkplaats is vlakbij

Omer Vander Ghinste heeft voor beide trucks een onderhoudscontract afgesloten. “Naast onze brouwerij in Bellegem hebben we een logistiek centrum in Zwevegem, de standplaats van deze trucks. Nebim is daar recht tegenover gevestigd dus dit kan niet beter. Ze zijn vlot bereikbaar, reageren snel op vragen en ook zonder afspraak kun je er binnenlopen en word je geholpen.”

Meer weten over de Volvo FM?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu